Ce sunt ingrasamintele?

Se stie faptul ca in Romania, persoanele care locuiesc in mediul rural, in majoritatea cazurilor se ocupa de agricultura. Pentru unele familii, agricultura reprezinta principala ocupatie, si isi castiga existenta din agricultura, in timp ce altii se ocupa de agricultura doar pentru propriul consum.

Indiferent de situatie, cei care se ocupa de agricultura sunt constienti de importanta ingrasamintelor, iar in urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre ingrasaminte, si veti descoperi care sunt cele mai importante beneficii ale ingrasamintelor lichide care pot fi achizitionate simplu si rapid, accesand https://www.esenzi.ro/ingrasaminte/ingrasaminte-lichide.

Ingrasamantul este o substanta naturala sau artificiala care contine elemente chimice care imbunatatesc cresterea si productivitatea plantelor. Ingrasamintele sporesc fertilitatea naturala a solului sau inlocuiesc elementele chimice prelevate din sol cu ​​culturi anterioare.

Utilizarea gunoiului de grajd si a composturilor ca ingrasaminte este probabil aproape la fel de veche ca agricultura. Ingrasamintele chimice moderne includ unul, doua sau unele ingrasaminte contin chiar toate cele trei elemente care sunt cele mai importante in nutritia plantelor: azot, fosfor si potasiu. Elementele de importanta secundara sunt sulful, magneziul si calciul.

Majoritatea ingrasamintelor cu azot sunt obtinute din materiale sintetice amoniac; acest compus chimic (NH 3 ) este utilizat fie ca gaz, fie intr-o solutie de apa, sau este transformat in saruri precum sulfat de amoniu, azotat de amoniu si fosfat de amoniu, dar deseurile de ambalare, gunoiul tratat, canalizarea si gunoiul de grajd sunt de asemenea surse comune ale acesteia.

Ingrasamintele cu fosfor includ fosfat de calciu derivat din roca fosfatului sau din oase. Preparatele superfosfat mai solubil si triple superfosfat sunt obtinute prin tratamentul fosfatului de calciu cu acid sulfuric si respectiv fosforic.

Ingrasamintele de potasiu, respectiv clorura de potasiu si sulfatul de potasiu, sunt extrase din depozitele de potasa. Ingrasamintele mixte contin mai mult de unul dintre cele trei substante nutritive majore – azot, fosfor si potasiu. Ingrasamintele amestecate pot fi formulate in sute de moduri.

In fermele moderne, o varietate de masini sunt folosite pentru a aplica ingrasamant sintetic sub forma solida, gazoasa sau lichida. Un tip distribuie amoniacul anhidru, un lichid sub presiune, care devine un gaz azotat atunci cand este eliberat de presiune, pe masura ce intra in sol. Un dispozitiv de dozare opereaza supape pentru a elibera lichidul din rezervor.

Distribuitorii de ingrasaminte solide au un buncar larg, cu gauri in partea inferioara; distributia se realizeaza prin diferite mijloace, cum ar fi role, agitatori sau lanturi interminabile care traverseaza fundul buncarului. Distribuitorii de radiodifuziune au un buncar in forma de cada din care materialul cade pe discuri rotative, care il distribuie intr-o banda larga.

Beneficiile utilizarii ingrasamantului lichid pentru ferma ta

Astazi, fermierii pot alege intre ingrasaminte granulare si lichide pentru a asigura un randament mai sanatos. Ingrasamantul lichid a crescut in popularitate in ultimii ani si este o optiune excelenta pentru cei nesiguri care este cea mai buna alegere.

Urmatoarele sunt cateva beneficii pe care le puteti primi prin cultivarea cu ingrasamant lichid, pe care il puteti gasi si accesand urmatorul link: https://www.esenzi.ro/ingrasaminte/ingrasaminte-lichide.

Aplicatie usoara si uniforma

Atunci cand se aplica ingrasaminte granulare, acestea pot fi aruncate in tipare pe campuri care nu sunt neaparat uniforme, ceea ce este pur si simplu o problema a acestuia fiind un solid decat un lichid. In schimb, ingrasamintele lichide se pot filtra in sol si se pot raspandi mai uniform, oferind astfel campurilor tale o acoperire uniforma, astfel incat toate plantele sa primeasca aceiasi nutrienti indiferent de locatie.

Este un proces usor de aplicat ingrasamantul lichid, si este lucrat in sol in moduri mai uniforme. Doar tinand cont de aceste detalii, puteti lua in calcul serios ideea de a accesa https://www.esenzi.ro/ingrasaminte/ingrasaminte-lichide, cu scopul de a achizitiona ingrasaminte lichide. Lista beneficiilor ingrasamintelor lichide insa continua.

Actiune rapida

Unul dintre avantajele ingrasamantului lichid este ca, deoarece lichidul patrunde imediat in sol, plantelor li se ofera acces rapid la nutrienti. Unele plante vor vedea rezultatele acestei aplicatii aproape imediat.

De fapt, multi fermieri folosesc acest tip de ingrasaminte alese de pe https://www.esenzi.ro/ingrasaminte/ingrasaminte-lichide, la inceputul sezonului pentru a asigura o crestere rapida a radacinilor, astfel incat plantele sa tina cont atunci cand este esential pentru ei.

Diversitate in optiunile de aplicare

Daca sunt amestecate cu produse de protectie a culturilor, ingrasamintele lichide pot functiona intr-un singur pas pentru un sezon. Acestea sunt modalitati perfect acceptabile de aplicare a ingrasamantului, toate putand fi dovedite mai usor si mai putin timp decat aplicarea ingrasamintelor granulare.

Plante mai sanatoase

Ingrasamintele lichide sunt mai bune la echilibrarea pH-ului solului pe baza substantelor chimice pe care le furnizeaza. Azotul, de exemplu, poate fi incredibil de util in cantitatile potrivite, dar poate ucide plantele, daca este supraaplicat.

Ingrasamintele pe baza de potasiu pot fi de asemenea utile, dar numai in cantitatea potrivita. Optiunile lichide pot face plantele mai sanatoase, acesta fiind un alt motiv pentru care acestea sunt adesea o optiune inteligenta pentru culturi.

Daca ti-a placut arata si altora!