Ce puteti vedea in Nepal?

Încă de când țara și-a deschis frontierele străinilor, Nepal a devenit o destinație enigmatică pentru drumeții și trecătorii de toate tipurile, mulți fiind cei care se aventurează la celebra tabără de bază Everest.

Traseele sale robuste s-au dovedit oportunități de trekking fără egal, în timp ce atracția de a urca pe Muntele Everest a fost mai mult decât suficientă pentru a atrage alpiniști din întreaga planetă.

Frumusețea naturală si bogata a tarii, atracțiile istorice și o vastă moștenire culturală s-au dovedit a fi combinația perfectă dintre stilul de viață vechi și modern, stilul de viață lent și ritmul vieții orașului. Nu e de mirare că Nepal este prezentat pe lista de tendințe de călătorie pentru anul 2019, dar și după aceea.

Ei bine, in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cateva dintre cele mai importante obiective turistice pe care le pot vizita cei care opteaza pentru excursii Nepal.

Kathmandu

Kathmandu este capitala plină de viață a tarii, aici exista puțin praf, iar atmosfera nu este niciodată plictisitoare și, de obicei capitala reprezinta prima oprire pentru a găsi unele dintre cele mai bune locuri de vizitat în Nepal.

Odată ce sunteți în oraș, asigurați-vă că vă îndreptați spre Templele uimitoare Pashupatinath, spre Boudhanath Stupa, (templul maimuță) Swayambhunath și Mănăstirea Kopan. Puteți, de asemenea, planifica o excursie pe jos sau drumeții si va puteti cumpara niste obiecte superbe de artizanat.

Nagarkot

Pentru vederi impresionante ale muntilor Himalaya, vă puteți îndrepta spre această stațiune pitorească din Nepal, care într-adevăr este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Nepal – mai ales dacă vă plac munții. Situat aproape de Bhaktapur, Nagarkot este locul perfect pentru a vă relaxa și pentru a privi rasariturile si apusurile de la poalele muntilor Himalaya.

Pokhara

Frumosul oraș Pokhara este pe malul lacului Phewa și este cel mai cunoscut pentru vederile sale de neegalat. Acesta este unul dintre cele mai importante orase ale tarii si nu trebuie sa il ratati, mai ales daca vizitati intreaga tara.

Cu păduri verzi, peșteri subterane, cascade frumoase, Valea Orhideelor ​​și Ghețarii masivi, discutam despre unul dintre cele mai impresionante locuri din Nepal.

Parcul Național Sagarmatha

Facand o vizita aici,  puteți vedea vârfuri dramatice precum Lhotse, Cho Oyo, Nuptse, Thamserku, Pumori și Amadablam.

Parcul național Sagarmatha găzduiește de asemenea multe specii de animale, cum ar fi leopardul de zăpadă, panda roșie, talismanul himalayan, urșii negri și corali. Este într-adevăr unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Nepal – dacă căutați o natură liniștită și o viață sălbatică.

Lumbini

Locul nașterii lui Gautam Buddha, Lumbini este unul dintre cele mai importante situri din budism, asa ca daca veti vizita aceasta tara, este neaparat sa vizitati si acest loc. Indiferent dacă sunteți sau nu credincioși, Lumbini vă va înduioșa cu frumusețea și liniștea lui.

Parcul Național Chitwan

Un alt sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din Nepal, Parcul Național Chitwan este gazda pășunilor, mlaștinilor, pădurilor și faunei sălbatice unde pot fi vazute peste 500 de specii de păsări, elefanți sălbatici, leoparzi, rinoceri, etc.

Asadar, tinand cont de toate aceste aspecte, se poate spune ca Nepalul este o tara pe care nu trebuie sa o ratati daca va place sa aveti parte de aventura in concediu.

Daca ti-a placut arata si altora!