Repatrieri decedati

In prezent, exista cateva milioane bune de cetateni romani aflati la munca in strainatate, si cu siguranta numarul acestora ar fi fost mult mai mare daca o parte dintre acestia nu si-ar fi pierdut viata.

In astfel de situatii triste, membrii familiilor indoliate opteaza pentru serviciile de repatrieri decedati prestate de catre firmele de profil de pe piata. Ei bine, in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta si noi putin despre acest subiect.

Ce este repatrierea?

In contextul funerar, repatrierea este transportul unei persoane care a murit, din tara in care s-a petrecut decesul, in tara de origine. Acest lucru se poate referi fie la corpul persoanelor decedate, fie la cenusa lor dupa o incinerare.

Procesul de repatriere a unei persoane care a murit este foarte complicat si de obicei necesita ajutor profesional. Daca alegeti serviciile firmelor de specialitate, reprezentantii acestor firme vor organiza totul pentru dvs. de la inceput pana la sfarsit, astfel incat sa aveti mai putine griji.

De ce repatriza cineva?

Familiile aranjeaza repatrierea corpului decedatului sau a ramasitelor incinerate din mai multe motive. De exemplu, daca cineva moare in timpul vacantei sau daca este expat, a carui familie traieste in cea mai mare parte intr-o alta tara, poate fi o idee buna repatrierea pentru ca in acest fel este posibil un serviciu funerarla care intreaga familieĀ  poate asista.

Unele familii prefera sa imprastie cenusa celui decedat intr-un loc semnificativ in strainatate, cum ar fi un loc preferat de vacanta. Altii aleg repatrierea internationala a ramasitelor din motive culturale sau religioase, cum ar fi familiile hinduse care trimit cenusa in India pentru a se risipi in Gange.

De unde se poate face repatrierea decedatilor?

Firmele care presteaza astfel de servicii se ocupa de repatrierea corpului in orice locatie din lume. In afara de repatrierea din tari precum Spania, Italia, Austria, Germania, Franta sau Marea Britanie, majoritatea firmelor repatriaza decedati si de pe alte continente precum America, Asia sau Africa.

Cat costa repatrierea ramasitelor?

Costul international de expediere funerara pentru repatriere va depinde de locul in care persoana care a decedat si de unde doriti sa fie luata. De obicei insa, toate firmele de profil din Romania, presteaza astfel de servicii la preturi incepand de pe la 1500 de euro.

Important de mentionat este faptul ca pentru repatrierea decedatilor sunt necesare anumite documente precum certificatul de deces, certificatul de imbalsamare si nu in ultimul rand pasaportul mortuar, insa de obtinerea acestuia se ocupa cei de la firma de servicii funerare.

Cum se realizeaza transportul funerar international?

Transportul funerar international se poate realiza fie pe cale terestra, atunci cand sicriul este asezat intr-o masina special construita pentru astfel de activitati, fie pe cale aeriana, cu avionul.

In cele mai multe dintre situatii insa, familia indoliata alege varianta repatrierii pe cale terestra, pentru ca aceasta este varianta mult mai atractiva din punct de vedere financiar, iar in astfel de momente, fiecare ban cheltuit in plus inseamna foarte mult.

Ei bine, acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii de mentionat in legatura cu repatrierea decedatilor.

Daca ti-a placut arata si altora!