Ce spun specialistii despre magazinele online?

In acest articol urmeaza sa va prezentam un interviu despre magazine online luat de la un expert in domeniu. Scopul acestui interviu este acela de a va ajuta sa va faceti o idee de ansamblu cu privire la acest aspect pentru a putea sa luati cele mai bune decizii din domeniu.

Prima intrebare care se impune este cat de usor sau de greu poate fi sa va ocupati de un magazin online care sa ajunga in final sa aiba succes.

Tinerii cu putini bani dar care isi doresc neaparat sa faca afaceri se gandesc si la magazinul online ca fiind cea mai ieftina varianta dar si cea mai usoara. Nu va trebuie foarte multe utilaje si nici sedii cu pretnetii. Cat de usor sau greu este de fapt sa faceti un astfel de magazin. Magazinele online desi sunt pe internet ele sunt tot magazine. Daca nu sunteti un bun comerciant care sa stie si sa faca businessul acesta corect si in mediul offline puteti sa aveti ceva probleme.

Noi ne asteptam la succes pentru un tanar ce provine din familii cu afaceri in comert si la cei care au studii facute in domeniul acesta.

Consideram ca piata in momentul de fata este intr-u moment de early majority adica s-a inteles si dovedit deja ca afacerile de comert online sunt viabile si ca exista si jucatori notabili iar acum intra usor usor cat mai mlti oameni, pana cand se va ajunge ca peste jumatate din afacerile care fac comert sa aiba si magazine online. Penetrarea la noi e de 4 procente din totalul de retail.

Spre exemplu, cel mai bine se situeaza zona de electronice si de electrocasnice unde ponderile online-uli sunt de 25 de procente si zona asta poate face bani in continuare dar doar pe nise. De exemplu, dronele sunt o nisa prea putin dezvoltata la noi pe cand la laptopuri concurenta este uriasa. La drone nu avem un lider pe piata si e loc.

Comenzile minime pe zona electro sunt mari. Urmatoarea zona in care ar merita sa facem investitii ar fi si life style si am putea aduce marile branduri de afara in tara noastra. Avem aici un univers nelimitat incepand de la haine si pana la cosmetice.

Care ar putea fi opusul domeniilor unde mediul online nu reprezinta aproape nimic si unde a ramas in urma total?

In zona de alimente lucrurile sunt destul de ciudate. Oamenii sunt invatati sa cumpere produsele de la magazinele din coltul strazii si atunci problema poate deveni critica. Sunt mai multe magazine mari care su si versiuni onlineĀ  dar care nu au volume mari si prin urmare nu au nici procesele logistice foarte bine puse la punct.

Veti primi a doua zi totul si sunt multi care prefera sa mearga la magazin. Noua ne place sa testam mai multe lucruri dar aici chiar mai este de lucru.

In alte tari merge bine acest comert online cu mancare? Sunt de exemplu state in care flota de masini frigorifice a magazinelor este uriasa si permit livrarea in aceeasi zi.

Daca ti-a placut arata si altora!