Cristalele si sanatatea

Cu totii stim ce sunt acelea bijuterii cu cristale dar sunt foarte putini oameni care stiu ce putere au de fapt cristalele si pietrele. Sunt si foarte multe persoane reticente care nu cred in cristaloterapie si de asemenea sunt multi care blameaza aceste tehnici fara ca macar sa fi incercat.

In realitate nu va puteti da cu parerea pana cand nu testati o astfel de metoda. Nu sustinem ideea de a inlocui tratamentul medical cu o terapie complementara insa va recomandam sa incercati in paralel si cristaloterapia si veti vedea rapid efectele generale benefice.

Pietrele reci si plate care sunt invelite in prosoape subtiri sunt puse in lungul coloanei vertebrale. Cu timpul si mintea si corpul incept sa se familiarizeze si ritmul pe care il are respiratia incetineste. Terapeutul va aplica pe piele uleiul si va folosi pietrele calde din bazalt.

Miscarile ar trebui sa fie ritmice si de asemenea sa poatra traversa toate liniile meridiane de pe spate. Rocile calde sunt incalzite in cuptoare speciale si au rolul de a accelera circulatia sangelui precum si metabolismul din celule pe cand rocile reci au rolul de a genera vasoconstrictie si de a elibera histamine care sa actioneze impotriva durerilor si contra proceselor inflamatorii.

In plus toate aceste pietre pot sa fie plimbate pe piele ca si masaj. Pietrele nu trebuie sa fie incinse pentru ca pot sa arda pielea. Daca sunt duse la temperaturi suportabile vor provoca nu numai furnicaturi placute in corp ci si o stare de maxima de relaxare.

Pietrele plate pot sa fie inclinate prin apasare in timpul masajului se va simti o durere placuta care sa fie combinata cu senzatiile de mangaiere. Pentru a putea face masajul e nevoie si de ulei care faciliteaza modul in care pietrele aluneca pe corp si de a putea dezvolta de asemenea si o actiune mai delicata. In general se pot alege uleiuri pentru aromaterapie pentru a putea combina ambele efecte.

Pornind de la talpi si pana la varful degetelor in miscare continua. Tot aceeasi miscare e facuta si dupa ce pacientii isi schimba pozitia stand pespate. Primele sene care ne arata ca masajul are efecte este si redobandirea somului de odihna.

La final de ora de masaj va trebui sa beti foarte multa apa pentru a putea reface cantitatile de lichide si de sare care au fost pierdute prin transpiratie. Ca si efecte antirid, alternanta cald rece in masajul pentru fata are rolul de a favoriza destinderea musculaturii fetei. O asemenea sedinta de masaj dureaza aproximativ o ora. Dupa ce se incheie se poate ramane pe pozitia culcat o jumatate de ora.

O parte dintre pietre sunt fixe si se pun in dreptul unor puncte corspunzatoare cu anumite organe din corp. In general pietrele fixe sunt ceva mai mari si au mai multe forme, cele rotunde sunt bune pentru maini si pentru brate iar cele mai lunguiete sunt bune pentru zona gatului.

De asemenea pietrele fine sunt puse pe stern pe o parte si pe alta a coloanei vertebrale sau in zona lombara. Pietrele cu dimensiuni medii sunt pentru masaj.

Daca ti-a placut arata si altora!