Ce trebuie sa stiti atunci cand cumparati izolatie pentru casa?

Indiferent unde locuiti in tara, daca locuinta dumneavoastra are o izolatie adecvata, aceasta va fi mai confortabila si va consuma mai putina energie. Iata ce trebuie sa stiti atunci cand alegeti izolatia.

 • Izolatia va poate economisi bani
 • Cum sa cumparati izolatie
 • Eticheta valorii R
 • Valoarea R potrivita pentru casa ta

Izolatia va poate economisi bani

Caldura circula. In timpul iernii, se stinge. Vara, spre interior. O casa cu izolatia potrivita reduce circulatia termica, asa ca nu vei avea nevoie de la fel de multa energie pentru a o incalzi iarna si a o racori vara. Prin utilizarea mai putina energie, sau daca il utilizati mai eficient, ai putea economisi bani.

Cum sa cumparati materiale de izolare

Primul lucru pe care trebuie sa-l cautati atunci cand cumparati izolatie este valoarea R. “R” inseamna rezistenta la fluxul de caldura. Iata ce trebuie sa stiti:

 • Cu cat valoarea R este mai mare, cu atat nivelul de izolatie este mai bun.
 • In aproape toate produsele de izolare trebuie indicata valoarea R, chiar si in acoperirile de conducte. Singurele exceptii sunt produsele de izolare pentru tevi.

Deci, daca aveti in vedere o izolatie cu o valoare R de 38 de la compania A si o valoare R de 38 de la compania B, veti sti ca ambele produse ofera acelasi nivel de izolatie. Acest lucru se aplica diferitelor tipuri de materiale de izolare, de exemplu, unul poate fi o patura izolatoare care este vanduta in role sau blocuri de fibre si un altul un izolator umplut liber, care este vandut sub forma de fibre libere sau bile mici de fibre care sunt raspandite cu echipamente speciale.

Eticheta valorii R

FTC aplica si aplica regula valorii R, care asigura faptul ca consumatorii obtin informatii exacte si veridice despre valoarea R a izolatiei inainte de a cumpara, instala sau achizitiona o casa noua. In conformitate cu aceasta regula:

 • Producatoriitrebuie sa includa eticheta pe ambalajele de materiale izolante.
 • Instalatorii si intreprinderile cu amanuntular trebui sa furnizeze fise informative.
 • Vanzatorii de case noiar trebui sa includa aceste informatii in contractele de vanzare.

Daca intampinati probleme la obtinere sau a programului de instalare pentru a va furniza aceste informatii despre valoarea R, luati in considerare cumpararea de la un alt furnizor. Vezi aici preturi pentru  vata bazaltica.

Valoarea R potrivita pentru casa ta

Exista mai multi factori care afecteaza valoarea R necesara pentru casa ta:

 • Locul dumneavoastra de resedinta. Cantitatea de izolatie de care aveti nevoie va depinde de vreme. Daca locuiti intr-un climat rece, cum ar fi nord-estul Statelor Unite, veti avea nevoie de mai multa izolare decat daca locuiti intr-un climat cald, cum ar fi regiunea California de Sud.
 • Cum este construita casa ta si unde va fi instalata izolatia.Este o structura cu un singur nivel sau pe mai multe niveluri? Are tavane inalte, asemanatoare catedralei? Casa ta are un subsol sau este construita pe o placa? Fiecare dintre acesti factori ajuta la determinarea nivelului de izolare de care are nevoie casa ta.

Cum au aparut de fapt hidroizolatiile?

Izolatie la umezeala: Aceasta este hidroizolatia utilizata acolo unde panza freatica este mai jos decat structura si exista o umplere buna cu drenaj liber. Membrana se ocupa numai de scurgerea apei si de patrunderea vaporilor de apa, fara presiune hidrostatica. In general, aceasta incorporeaza o membrana rezistenta la umezeala (DPM) pe pereti cu un DPM din polietilena sub placa. Cu DPM de calitate superioara, poate fi obtinuta o anumita protectie impotriva presiunii hidrostatice pe termen scurt prin tranzitia DPM de perete de calitate superioara la placa de polietilena sub suport, mai degraba decat la fata suportului.

In cladirile care au subsol in pamant, prea multa umiditate poate fi o problema potentiala, deci impermeabilizarea este critica. Infiltratiile de apa pot duce la cresterea mucegaiului, provocand daune semnificative si probleme de calitate a aerului. Este necesara impermeabilizarea adecvata a peretilor de fundatie pentru a preveni deteriorarea si infiltrarea.

O alta zona specializata de hidroizolatie sunt puntile si balcoanele de pe acoperis. Sistemele de hidroizolatie au devenit destul de sofisticate si reprezinta un domeniu foarte specializat. Placile impermeabile defectuoase, polimer sau tigla, sunt una dintre principalele cauze ale daunelor cauzate de apa asupra structurilor cladirilor si ale vatamarilor personale atunci cand acestea se defecteaza.

Unde apar probleme majore in industria constructiilor este atunci cand sunt utilizate produse necorespunzatoare pentru o aplicatie gresita. In timp ce termenul impermeabileste folosit pentru multe produse, fiecare dintre ele avand un domeniu de aplicare foarte specific, iar atunci cand nu sunt respectate specificatiile producatorului si procedurile de instalare, consecintele pot fi grave.

Un alt factor este impactul expansiunii si contractiei asupra sistemelor de hidroizolatie pentru punti. Puntile se misca in mod constant odata cu schimbarile de temperatura, punand stres pe sistemele de hidroizolatie.

Una dintre principalele cauze ale defectiunilor sistemului de tabla impermeabila este miscarea substraturilor subiacente (placaj) care provoaca prea mult stres asupra membranelor, ceea ce duce la o defectiune a sistemului.

Desi dincolo de domeniul de aplicare al acestui document de referinta, hidroizolarea puntilor si balcoanelor este un complex de multe elemente complementare. Acestea includ membrana de hidroizolatie utilizata, drenaj adecvat in panta, detalii adecvate de tampla si materiale de constructie adecvate.

 

Daca ti-a placut arata si altora!