Cele mai frecvente probleme pentru turbo

Masina este o necesitate pentru fiecare dintre noi in aceste zile. Acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care avem nevoie de o masina pentru a face naveta la servici, sau pentru a ne deplasa oriunde altundeva avem treburi.

Fiecare persoana isi va alege masina in functie de preferinte, in functie de necesitati, si nu in ultimul rand, in functie de costuri, iar aici nu discutam doar despre costul de achizitie, ci si despre consum, asigurare, impozit, intretinerea masinii.

Foarte multi sunt cei care isi indreapta atentia spre masini diesel, dat fiind faptul ca acestea sunt cele mai fiabile. O masina cu motor diesel de exemplu, de la Volkswagen, (1.9 TDI), este o masina trainica, cu un motor care va avea o durata de viata indelungata, daca proprietarul se ocupa de intretinerea masinii.

Aceste masini insa, la fel ca alte modele diesel, se pot confrunta mai devreme sau mai tarziu cu probleme in ceea ce priveste turbo.

Turbocompresoarele au momente in care pur si simplu esueaza, si nu este intotdeauna usor sa ne dam seama de ce. Motorul dvs. diesel pierde ulei pe jgheab, prezentand o pierdere de putere, fumat sau este mai zgomotos decat de obicei?

Toate acestea pot fi simptome ale unei probleme turbo. Haideti sa aruncam o privire la unele dintre cele mai frecvente probleme pe care le pot avea turbocompresoarele.

Niveluri scazute de ulei

Uleiul este esential pentru ungerea turbocompresorului. Nivelurile scazute de ulei pot reduce presiunea uleiului, ceea ce face dificil ca uleiul sa se apropie de toate partile mobile. Aceasta provoaca frecarea si deteriorarea potentiala a turbocompresorului. Aceasta ar putea insemna ca sigiliile dvs. de ulei se defecteaza.

Garniturile de ulei defecte pot fi destul de frecvente, in special in cazul vehiculelor cu kilometri foarte multi parcursi. Garniturile purtate inseamna ca uleiul poate intra in evacuare si admisie. Acest lucru va provoca unele blocaje serioase si va poate forta RPM sa functioneze la nivel ridicat.

Daca vedeti o nuanta albastruie a fumului care iese din esapament, acesta ar putea fi motivul. Cea mai buna aparare impotriva acestei probleme este insa un serviciu minutios cel putin o data pe an. Uneori, singurul mod de a remedia aceasta problema este prin eliminarea sistemului de inductie si a conductelor de incarcare post-turbo.

Probleme ale presiunii aerului

Pe un motor diesel, turbocompresorul creste presiunea aerului din motor. Daca exista scurgeri in sistemele de aer, turbocompresorul trebuie sa lucreze mai mult pentru a produce mai multa presiune a aerului. Acest lucru provoaca o crestere a volumului de lucru pe turbosuflanta si va cauza probleme cu turbocompresorul. Este esential sa pastrati sistemul de admisie a aerului in forma de varf pentru a preveni acest tip de probleme.

De unde stiti ca turbocompresorul dvs. are probleme?

De multe ori, lumina motorului dvs. de control va fi semnalata ca aveti probleme. In aceste conditii cu siguranta trebuie sa mergeti cat mai repede cu masina in service, pentru a fi supusa unei diagnoze, inainte de a fi necesar sa incepeti sa cautati o turbosuflanta Romania 2020 la cel mai atractiv pret.

Daca observati vehiculul dvs. care are fum excesiv de evacuare sau pierde cantitati mari de ulei, ar trebui sa va verificati imediat vehiculul.

Este mai indicat sa verificati masina si sa platiti pretul unei revizii in service, decat sa fie necesar mai apoi sa optati pentru inlocuirea turbo, care in mod evident va va produce o gaura in buget.

 

Daca ti-a placut arata si altora!