Exista multe motive diferite pentru care Craciunul este magic, de la cele evidente la cele nu atat de evidente. Acest sezon de sarbatori este unic si este foarte popular atat adultilor, cat si copiilor. Majoritatea oamenilor sarbatoresc mai devreme in fiecare an, brazii de Craciun fiind ridicati inca de la Halloween. Intotdeauna exista o magie de Craciun in aer care incepe la inceputul lunii decembrie si va persista pana in ajunul Anului Nou. Aceasta lista cu primele 7 motive pentru care Craciunul este magic si devine mai bine cu fiecare an care trece.
Adevarata semnificatie a Craciunului este IUBIRE
Primul motiv pentru care Craciunul este magic nu este despre decoratiuni, petreceri sau cadouri. Deoarece adevarata semnificatie a Craciunului este sa-L sarbatorim pe Domnul si Mantuitorul nostru Iisus, care este iubire, atunci adevaratul sens al Craciunului este iubirea.
Craciunul inseamna sa faci lucruri frumoase pentru familie, prieteni si chiar straini. Craciunul este despre dragostea, pacea si bucuria care fac acest sezon atat de special. Studiile au dovedit ca multi oameni sunt mai buni, foarte empatici, generosi si din ce in ce mai plini de compasiune in perioada Craciunului, deoarece este cea mai minunata perioada a anului! Din acest motiv, apelam inclusiv la inchirieri Mos Craciun.
Pomul de Craciun este cel care aduce armonie
Pentru ca demonstreaza adevarata semnificatie a Craciunului. Intrucat adevaratul sens al Craciunului este despre nasterea lui Isus Hristos, exista multe elemente diferite ale traditiilor de Craciun care reprezinta acest fapt. Traditiile americane ale pomului de Craciun care reprezinta semnificatia reala a Craciunului pot include:
Pomul de Craciun reprezinta lumea in timpul nasterii lui Iisus. Pomul de Craciun este de obicei o conifera vesnic verde. Arborele poate fi si artificial, realizat in mod traditional din clorura de polivinil (PVC). Bradul este impodobit cu lumini festive, ghirlande, becuri si alte decoruri de Craciun.
Luminile care decoreaza copacul reprezinta stelele care stralucesc in lume in timpul nasterii lui Isus.
Steaua din varful copacului reprezinta cea mai mare stea a pamantului, numita Steaua Nordului. Steaua polara este cea care i-a indrumat pe pastori si pe oameni spre locul in care s-a nascut Iisus pentru ca ei sa-l poata vedea si sa-i aduca daruri.
Becurile care impodobesc bradul reprezinta satele care au existat in timpul nasterii lui Iisus. Pastorii si oamenii care locuiau in acele sate au calatorit aproape si departe pentru a-l vizita pe nou-nascutul Iisus.
Cadourile care se schimba in timpul Craciunului reprezinta darurile care i-au fost aduse Pruncului Iisus. Acestea au fost daruri deosebite pe care ciobanii si oamenii din diferite sate le-au adus nou-nascutului. Cadourile urmau sa arate aprecierea, acceptarea si dragostea pentru copil.
Zapada de Craciun este intotdeauna magica!
Zapada si magia Craciunului merg mana in mana. Vremea rece si zapada sunt modul in care pamantul se curata pentru un an nou si pentru ca o noua viata sa inceapa, cai de moarte sau hibernare. Jocul in zapada este foarte distractiv; incepe cu o lupta cu bulgari de zapada sau construieste un om de zapada!
Zapada arata uimitor ziua sau noaptea, deoarece straluceste in lumina ca diamantele albe. Zapada aduce si o adiere rece, cu un racoare special in aer, care poate fi experimentat doar in timpul Craciunului, care poate fi sau nu insotit de o aroma dulce. Nu e nimic ca sa iesi afara in dimineata de Craciun cu mirosul de zapada proaspata de Craciun si seminee aprinse. Este un sentiment grozav si face Craciunul si mai bun.
Hum, dulciurile de Craciun sunt cele mai dulci
Dulciurile de Craciun fac anotimpul mult mai magic, deoarece acesta este momentul in care dieta si disciplina majoritatii oamenilor isi iau o vacanta. Dulciurile sunt cele mai dulci in timpul Craciunului datorita decoratiunilor, aromelor si condimentelor speciale o data pe an. Mirosuri si arome unice umplu aerul pe masura ce vanzarile de bomboane si zahar cresc.
Cina de Craciun este fabuloasa
Aceasta sarbatoare elaborata de sarbatori are loc doar o data pe an si este cea mai memorabila cina a anului. Exista intotdeauna mancaruri traditionale de Craciun preparate folosind retete de sezon, iar resturile de la cina de Craciun sunt pranzuri populare in timpul saptamanii urmatoare. Multi oameni isi vor petrece ore si uneori zile in bucatarie pentru a se pregati pentru o cina de Craciun.
Sarutul de sub vasc
Istoria vascului poate fi urmarita pana la vechii greci, cand acestia se impacau sarutandu-se sub vasc. Sarutul sub vasc in timpul unei sarbatori a inceput mai intai in timpul festivalului Saturnaliei, sarbatorit pe 17 decembrie pentru a comemora anul de munca, si mai tarziu in ceremoniile de casatorie. Vascul este un parazit care se va atasa de o gazda, cum ar fi un copac sau o planta, pentru a absorbi toti nutrientii si apa si lumina soarelui pana cand gazda moare in cele din urma.
Multe soiuri de vasc sunt otravitoare si se stie ca ingerarea fructelor de padure albe toxice provoaca o varietate de probleme de stomac. Deoarece vascul poate fi daunator, este o traditie sa te saruti sub el si sa-l admiri de departe. Acest lucru se intampla doar in timpul Craciunului.