Cele mai intalnite tipuri de gazduire web

In momentul in care doriti sa va promovati afacerea si in mediul online, cu siguranta aveti nevoie de un site de prezentare al afacerii. In cazul in care va doriti insa va puteti sa va vindeti produsele online, deja un simplu site de prezentare nu mai este suficient, pentru ca veti avea nevoie de un site de tipul magazin online.

Ei bine, pe langa numele de domeniu pe care va trebui sa il inregistrati pentru ca site-ul sa poata fi lansat, va mai fi nevoie sa va indreptati atentia si spre un pachet de web hosting.

Pentru un simplu site de prezentare, cu siguranta aveti nevoie de un numar mic de resurse, asa ca puteti opta pentru un pachet shared hosting. In schimb, pentru un magazin online shared hosting-ul nu mai este suficient, asa ca veti avea nevoie de un pachet de gazduire dedicata.

Si daca tot am mentionat cele doua tipuri de gazduire web, in cele ce urmeaza veti putea afla mai multe informatii despre tipurile de gazduire web.

Gazduirea Partajata (Shared Hosting)

Gazduirea web partajata este pachetul de baza pe care il ofera orice agentie de web hosting. Site-ul dvs. se afla pe acelasi server impreuna cu multe alte site-uri web, astfel incat este necesar sa impartiti accesul la server si orice alte resurse, cum ar fi memoria sau procesorul cu toate celelalte site-uri.

Aceste pachete de web hosting sunt bune pentru nevoile site-ului de baza, cum ar fi trimiterea prin e-mail, partajarea fisierelor si site-urile de comert electronic de baza. Shared hosting este cea mai ieftina si, prin urmare, cea mai inteligenta optiune pentru intreprinderile mici sau de pornire.

VPS

Un server virtual virtual este desemnat pentru scopuri directe, mai mult decat un server partajat. Totusi, puteti sa partajati un server real, dar serviciul creeaza un server virtual al dvs. propriu. Asta inseamna ca toate resursele sunt numai ale tale, de la stocarea memoriei la puterea de procesare si dincolo. Aceasta este o optiune mai sigura si mult mai sigura, care pastreaza site-ul dvs. separat de celelalte, mentinand in acelasi timp accesibilitatea.

Gazduirea Dedicata

Dedicat hosting (gazduirea dedicata)este deja un alt nivel. In plus fata de obtinerea propriului server, hostingul dedicat va permite sa va ocupati de serverul dvs. Acest lucru inseamna ca aveti acces administrativ complet si puteti seta lucrurile asa cum va place. Acest tip de pachet vine cu o suita regala de caracteristici care nu pot fi necesare pentru toate tipurile de afaceri.

WordPress

WordPress este un serviciu de gazduire partajat care raspunde unei clientele mai specializate. Serverele in sine sunt optimizate in mod diferit si au caracteristici deosebit de atractive pentru performanta WordPress, cum ar fi timpul de incarcare mai rapid, preinstalarea, caracteristicile de securitate care functioneaza in mod special cu WordPress si actualizarile WordPress. Acest lucru este util pentru firmele care au site-uri create pe WordPress.

Ei bine, acum ca am discutat despre cele patru tipuri de web hosting, cu un simplu click aici, veti putea opta pentru cel mai bun pachet de web hosting pentru site-ul dvs.

Daca ti-a placut arata si altora!