De ce sa alegi leasing-ul auto?

Un  leasing auto este o modalitate rentabila si fara probleme de a conduce un vehicul nou, beneficiind in acelasi timp de plati lunare fixe, garantii ale producatorilor, taxe rutiere si livrare gratuita. Se pot alege din toate marcile si modelele de vehicule noi de la o retea nationala de dealeri principali francizati. Nici macar nu trebuie sa mergi dupa vehicul, deoarece livrarea este gratuita. Exista chiar optiunea de a adauga intretinerea, care acopera costul de intretinere si inlocuire a anvelopelor.

Ai dreptul la leasing?

Daca doresti o modalitate accesibila de a conduce un vehicul nou la fiecare 2 sau 3 ani, leasing-ul masinilor ar putea fi cea mai buna optiune pentru tine. Aceasta inseamna ca vei beneficia de cele mai recente modele, tehnologii, caracteristici de siguranta si motoare eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, fara risc rezidual si fara probleme de a dispune de vehiculul vechi. In acest fel, vei folosi pur si simplu masina pana la sfarsitul contractului si apoi poti alege un nou model.

Beneficiile aduse de leasing

In mod obisnuit, leasing-ul iti va permite sa obtii o masina noua cu mai putini bani din buzunar si sa ai rate lunare mai mici pentru o perioada mai scurta decat finantarea conventionala. Vei plati doar pentru perioada de timp in care utilizezi efectiv masina si poti opta mai tarziu pentru cumpararea acesteia.

Cum-functioneaza-leasingul-auto

La sfarsitul contractului de leasing ai optiuni și nu obligatii:

  • Returneaza vehiculul – nu iti fa griji cu privire la valoarea comerciala
  • Cumpara masina la un pret prestabilit
  • Cunosti valoarea reziduala in avans si daca exista echitate,poti sa o pastrezi. Daca nu, evita orice pierdere de valoare.
  • Cele mai multe contracte de leasing ofera protectie Casco, care plateste diferenta dintre ceea ce iti datoreaza și valoarea vehiculului tau in eventualitatea unei pierderi totale.
  • Alege combinatia de termeni si kilometri pe baza bugetului si a nevoilor de conducere.
  • Un termen de leasing mai scurt inseamna ca poti obtine o masina noua mai des. In timp, bugetul si nevoile tale in ceea ce priveste masina sau chiar preferintele se pot schimba. Leasing-ul iti ofera posibilitatea de a-ti schimba vehiculul pe baza nevoilor tale in schimbare. Nu esti blocat intr-un contract pe termen lung.

Detalii de inchiriere

Costurile la semnarea contractului de leasing sunt urmatoarele

– Suma pe care o platesti la semnarea contractului de leasing poate fi mai mica decat suma pe care o platesti la inceputul unui contract de finantare. Aceasta suma poate include urmatoarele:rata primei luni, taxa de achizitie, credit de depozit rambursabil, taxe si impozite,

reducerea costurilor capitalizata (similara unei plati in avans).

Optiuni de cumparare – Vei avea optiunea de a achizitiona vehiculul aflat in leasing in timpul contractului de inchiriere sau la sfarsitul contractului de leasing.

Limitele kilometrajului – selecteaza limita kilometrajului care functioneaza cel mai bine pentru necesitatile tale.

Taxe de inchiriere – Vei fi taxat pentru uzura și utilizare excesiva, asa cum este specificat in contractul de inchiriere.

Beneficiile fiscale – Consulta-te cu consultantul tau fiscal cu privire la beneficiile fiscale potentiale, in special dacă folosesti vehiculul de leasing pentru afaceri.

 

Daca ti-a placut arata si altora!