Cum se face corect deratizarea?

Nu folositi produse chimice pentru aer liber in interior.   Multe produse chimice destinate utilizarii in aer liber sunt periculoase pentru utilizarea in interior, deoarece vor ramane toxice mai mult in interior decat ar fi in aer liber. Nu presupuneti ca de doua ori mai mult este mai bine.

Cititi intotdeauna si respectati indicatiile etichetei.

Utilizarea prea multor pesticide poate pune in pericol sanatatea familiei dumneavoastra.

Nu transferati pesticidele in alte recipiente.

Depozitati pesticidele in recipientele originale.

Nu folositi containere goale de pesticide pentru a stoca altceva.

Copiii si altii au fost otraviti prin consumarea accidentala a pesticidelor stocate in recipiente alimentare sau bauturi.

Nu conteaza cat de bine spalati recipientul, acesta ar putea contine inca reziduuri de pesticide si ar putea dauna cuiva.

Aveti gandaci, insecte, rozatoare sau alti daunatori in casa dvs.? Cunoasteti cele mai bune modalitati de pastrare a daunatorilor?

Daca sunteti ca aproape jumatate dintre gospodariile chestionate intr-un sondaj al Universitatii din Kentucky, un singur gandac in casa dvs. ar face sa scoateti un vas de spray-uri sau sa apelati un specialist in controlul daunatorilor. Dar, in loc sa asteptati sa mergeti la aparare impotriva unei insecte, a unei rozatoare sau a unei pasari care a intrat in casa dvs., luati problema prin implementarea a 10 pasi pentru pastrarea daunatorilor afara.

Cu cat mai putini daunatori pe care ii hranesti, ingrasi sau cresc in afara casei tale, cu atat mai putine lucruri pe care le vei avea in interiorul casei.

Eliminarea conditiilor in casa dvs. care apeleaza la daunatori va ajuta la reducerea atractiei care le aduce si pentru a preveni deteriorarea in casa ta.

Indepartati orice ramuri de copac sau arbusti care ating casa dvs. pentru a elimina daunatori in casa. Mulcii, cum ar fi aschii de lemn si paie de pin, ofera un adapost ideal pentru daunatori. In loc sa le folositi in zonele care va ating fundatia, plasati un strat de pamant mai putin atragator, cum ar fi piatra sau nisipul.

Deoarece daunatorii se pot rasuci prin mici fisuri si goluri, inspectati si reparati orice usa si ferestre distruse sau rupte si cele care pur si simplu nu se potrivesc bine. Utilizati ochiuri de plasa cu o dimensiune de cel putin 200 de gauri pe inch patrat; acestea sunt in general disponibile la magazinele de acasa. Poti apela la dezisectie birouri, case, restaurante .

Inspectati intregul exterior al casei pentru alte fisuri, carapturi si goluri prin care ar putea intra daunatori. Verificati crapaturile fundatiei, marginile, sindrilele de pe acoperis si golurile din jurul liniilor de alimentare care intra, inclusiv tevile, cablurile electrice si cablurile de internet. Etansati toate deschiderile cu plasa de cupru, vata groasa de otel, tabla sau mortar.

Cos de gunoi si gunoi

Pastrati curtile, terasele, puntile si garajurile fara asternut, buruieni si apa. Asigurati-va ca cutiile de gunoi au capace bine montate si curatati cutiile si zona in mod regulat pentru a indeparta resturile si gunoaiele cu care daunatorii se pot hrani. Facand toate acestea va asigurati ca ramaneti in siguranta.

Daca ti-a placut arata si altora!