Cele mai populare stiluri de fotografie

A fi fotograf poate fi oricine. Nu trebuie decat sa avem la indemana un smartphone si sa facem cateva poze, si putem considera ca suntem fotografi amatori.

Exista insa fotografi profesionisti care isi castiga existenta din realizarea si editarea fotografiilor. Acestia se impart in mai multe categorii, in functie de fotografiile pe care le fac. Exista atat de multe stiluri de fotografie, iar specialistii aleg de obicei ce tip de fotografii doresc sa faca. Iata cateva exemple.

Fotografia imobiliara

De cele mai multe ori, cei care intentioneaza sa isi vanda locuintele sau proprietarii agentiilor de imobiliare apeleaza la serviciile specialistilor in fotografie imobiliara, care sa faca poze ale imobilelor care urmeaza sa fie scoase la vanzare.

Fotografie de razboi

Aceasta implica fotografierea conflictelor armate si efectele acestora asupra locurilor si oamenilor. Este o forma de fotografie documentara si foto-jurnalism. Imaginile rezultate sunt destinate utilizarii editoriale.

Fotografie de explorare urbana

Explorarea urbana sau fotografia urbex este actul de a fotografia locuri abandonate. Acest gen incorporeaza fotografie arhitecturala si de interior. Acest tip de fotografie este interesant datorita naturii sale juridice periculoase si ambigue. Cercetarea este vitala in aceasta nisa.

Fotografie in timp

Fotografia time-lapse este o succesiune de imagini din aceeasi scena. Scopul este de a arata scena intr-o stare de fluctuatie. Aceste imagini vor arata toate schimbarile dintr-o scena prin intermediul videoclipului creat. Acestea au loc in timpul zilei sau noaptea (incorporarea ambelor este un „graal sfant”).

Fotografie Tilt-Shift

Puteti utiliza fotografiile inclinate cu ajutorul camerelor de format mare. Aceasta se reduce la planul focal, iar planurile filmului sunt independente. Puteti schimba focalizarea nu numai pe orizontala, ci si pe verticala.

Eliminati erorile de paralax gasite din fotografierea cladirilor. Acest gen poate fi foarte creativ. Din punct de vedere ridicat, puteti face ca cladirile sa para minuscule un sat model.

Fotografie de strada

Fotografia de strada se refera la imaginile luate pe strada. Privirea generala a vietii de zi cu zi a oamenilor in locuri publice este o atentie generala. Aceasta este cunoscuta si sub denumirea de fotografie urbana daca locatia primara este un cadru urban sau un oras. Acest gen incorporeaza portretul, arhitectura si fotografia sincera.

Fotografie sportiva

Fotografia sportiva este actul de a fotografia tot felul de sporturi. Acestea pot fi sporturi cu actiune rapida, cum ar fi curse de masini si jocurile desfasurate pe piste de atletism. Sporturi diferite au nevoie de echipamente, lentile, setari si tehnici diferite ale aparatului foto.

Fotografie social media

Fotografia social media este actul de a impartasi imaginile pe platformele de social media. Acestea includ, dar nu sunt exclusive fotografii pentru Instagram si Facebook. Aceste imagini pot fi redactionale, fotografii in curs de viata sau de moda, pentru a numi cateva.

De asemenea, pot face parte din campaniile comerciale. Toate tipurile de fotografie au capacitatea de a fi imagini de fotografie social media.

Fotografie peisaj marin

Peisajul marin sau fotografia oceanica este o nisa a genului peisajului. Aici, marea sau oceanul este accentul principal. Alte posibilitati sunt fotografierea de barci, insule sau stanci.

Fotografie stiintifica

Fotografia stiintifica nu este un domeniu creativ ca atare. Este un mod de inregistrare. Aceste tipuri de fotografie ar putea documenta noi descoperiri. De asemenea, pot arata corpul uman in moduri abstracte.

Este un gen atotcuprinzator si poate varia de la portrete la imagini macro ale celulelor. Acesta este un domeniu specializat. Abilitatea tehnica este mai importanta decat elementul creativ.

Fotografie de produs

Aceasta ramura a fotografiei comerciale surprinde obiecte destinate utilizarilor publicitare. Puteti gasi fotografii in cataloage si brosuri sau online. Fotografia de produse include bijuterii si imagini alimentare, pentru a numi cateva.

Fotojurnalism

Fotojurnalismul este actul de a comunica stiri folosind imagini fotografice. Utilizarea principala a acestor imagini se face in reviste, folosind o platforma editoriala. Acestea includ de asemenea, fotografie candida, documentare si fotografii de razboi.

Fotografie pentru animale de companie

Fotografia pentru animale de companie este actul de a fotografia animalele de companie intr-un mod portret. Exemple de acest gen de fotografie ar putea fi fotografierea pisicilor, pasarilor sau cailor.

Fotografie panoramica

O fotografie panoramica este una care arata un camp vizual mare. Fotograful poate face acest lucru in multe feluri. Fie fotografii isi folosesc telefonul mobil pentru a inregistra o panorama, fie pot coase multe imagini impreuna.

Fotografie de nou-nascuti

Fotografia nou-nascutului se refera la captarea unui nou-nascut. Acest tip de fotografie poate fi facut cu sau fara alti membri ai familiei.

Acesta este unul dintre singurele tipuri de fotografie in care siguranta este elementul numarul unu. Fotograful se ocupa de siguranta si bunastarea subiectului.

Exista multe stiluri de fotografie, iar acestea sunt doar cateva dintre ele. De cele mai multe ori, fotografii se axeaza pe 2-3 stiluri de fotografii pe care le efectueaza in cele mai multe cazuri.

De exemplu, cei care fac poze la nunta, mai fac poze la botez si eventual la nou nascuti.

Daca ti-a placut arata si altora!