Certificare ISO 9001 – Standarde ISO

Printre cele mai remarcabile standarde ISO si cu o mai mare recunoastere pe piata, se numara ISO 9001, in prezent in versiunea sa din 2015, care permite organizatiilor sa gestioneze si sa controleze continuu calitatea in procesele lor.

Acest standard este un standard de referinta care permite cunoasterea performantei unei organizatii si mentinerea ordonata a fiecaruia dintre pasii sau fazele din cadrul proceselor certificate in fiecare dintre companii.

Acest standard genereaza multe beneficii si prezinta competente mari organizatiilor care isi ating sigiliul de calitate; printre cele mai importante beneficii se numara:

  • Deveniti un concurent proeminent pe piata
  • Satisface nevoile clientilor prin intermediul sistemului de management al calitatii
  • Economisiti costuri, timp si resurse prin optimizarea proceselor
  • Imbunatatirea performantei operationale a fiecarui proces certificat
  • Reducerea erorilor si a practicilor reglementate pentru rezolvarea acestora
  • Angajamentul intregii organizatii prin procese interne eficiente
  • Vizibilitatea si cresterea clientilor in cadrul pietei
  • Extinderea oportunitatilor de afaceri generate
  • Un serviciu pentru clienti concentrat, cu mai multa satisfactie, atat pentru companie, cat si pentru clienti.

Certificarea ISO 9001 presupune dezvoltarea unor practici eficiente care permit companiei sa creasca si sa isi dea seama de greselile si problemele sale in fiecare proces; pentru a oferi o solutie si a genera noi scheme de imbunatatire eficienta a fiecaruia dintre procesele sale

De asemenea, serveste la motivarea personalului si la mentinerea acestora angajamentul fata de fiecare dintre pasii din procesele interne ale organizatiei, pe langa furnizarea optiunilor necesare pentru formarea si imbunatatirea starii de cunostinte a angajatilor in functionarea companiei si functionarea acesteia.

Contribuie, ca un avantaj competitiv si permite organizatiei sa-si infrunte obiectivele de profitabilitate, calitate si tehnologie in dezvoltarea durabila a organizatiei si a mediului sau. Este cel mai bun mod de a demonstra fermitatea unei companii in indeplinirea cerintelor si obiectivelor stabilite pentru a se conforma certificarii unui sistem de management al calitatii.

Vezi aici detalii https://www.certificareiso.ro/.

Cum se obtine certificatul ISO 9001?

Conform portalului, sunt identificati mai multi pasi sau faze pentru a obtine certificarea ISO 9001 in cadrul oricarei organizatii:

  1. – Diagnostic

Revizuirea datelor organizatiei pentru a face contact si cunostinte despre companie si posibilitatile de adaptare la standardul ISO 9001.

  1. – Planificare

Realizati o abordare globala a procesului sau proceselor care urmeaza sa fie efectuate pentru a obtine certificarea, ghidata de consultanti experti impreuna cu personalul organizatiei, inclusiv un program, o harta de lucru si o harta de urmarire.

  1. – Instruire

Consultantii vor efectua un training cu tot personalul companiei implicat in procesele care urmeaza sa fie certificate si care vor fi apoi auditate.

  1. – Documentatie

Consultantul va fi responsabil de elaborarea manualului, a proceselor si a intregii documentatii necesare pentru proiect, conform cerintelor ISO 9001 si a naturii organizatiei dumneavoastra.

  1. – Punerea in aplicare

Toate sfaturile expertilor nostri pentru proiectarea sistemului de management al calitatii intr-un mod functional si crearea inregistrarilor necesare pentru a demonstra conformitatea cu standardul ISO 9001.

  1. – Auditul intern

Acesta va fi realizat de auditori experti, independenti, calificati de entitatile de certificare acreditate de ENAC.

De ce este importanta standardizarea ISO

Anul trecut a fost sarbatorita Ziua Internationala a Standardului Mondial pentru a creste gradul de constientizare cu privire la importanta standardizarii in economia globala. Este sarbatorita in fiecare an pe 14 octombrie, asa ca ce moment mai bun pentru a discuta de ce standardele ISO sunt atat de importante in lume, in special pentru siguranta si calitate.

V-ati cheltui banii cu un aparat de bucatarie nou, chiar daca nu indeplineste toate cerintele de calitate si siguranta si ar putea fi expus riscului de a fi nesigur si de a se rupe? Nu, noi am crezut ca nu si nici nu am face-o.

Cand stim ca atunci cand produsele au fost incercate, testate si respecta cerintele stabilite de standardele ISO, acestea trebuie sa indeplineasca toate asteptarile si sa nu ne dezamageasca! Datorita acestui fapt, standardele ISO ajuta consumatorii, intreprinderile si guvernul in multe feluri.

Standardele ISO sunt o parte esentiala a societatii noastre, deoarece asigura calitatea si siguranta atat a produselor, cat si a serviciilor din comertul international.

Standardele de incredere inseamna ca industria  trebuie sa reinventeze roata, ca inovatiile vor fi compatibile si vor functiona cu tehnologia existenta si ca produsele si serviciile vor fi de asemenea de incredere. Guvernele folosesc standardele ca solutii de incredere pentru a completa reglementarile si ofera liniste sufleteasca consumatorilor care stiu ca nu isi pun in pericol ei insisi sau familiile lor.

Intreprinderile pot fi vazute ca beneficiaza de standardele ISO, deoarece pot ajuta la reducerea costurilor prin sisteme si proceduri imbunatatite puse in aplicare. In plus, impactul asupra mediului poate fi redus si pot accesa noi piete si clienti. De exemplu, prin implementarea ISO 9001, standardul de management al calitatii, aceasta asigura calitatea si siguranta in ceea ce priveste procesele si produse, ca urmare satisfactia clientilor poate fi crescuta datorita increderii create din standardele ISO. Acest lucru duce la motivul pentru care standardele ISO sunt benefice pentru consumatori… incredere. Produsele si serviciile care respecta standardele definite permit consumatorilor sa aiba incredere ca sunt sigure si de buna calitate.

Daca ti-a placut arata si altora!