Cum ar fi viata ta daca ai fi cel mai bogat om din lume ?

Chiar daca si in 2013 economia mondiala a continuat sa se afle in recesiune cei mai bogati oameni din lume au reusit sa inregistreze venituri surprinzatoare . Astfel , topul Forbes 2013 a fost format din nici mai mult nici mai putin de 1.426 persoane a caror avere depaseste un miliard de dolari . Averea tuturor celor 1.426 miliardari insumeaza 5,4 mii de miliarde de dolari , cu 0,8 mii de miliarde de dolari mai mare decat in 2012 .

Cel mai bogat om de pe planeta a fost in 2013 mexicanul Carlos Slim Helu . Acesta a resit sa acumuleze din afaceri cu telecomunicatii o avere impresionanta de aproximativ 73 de miliarde de dolari . Asta in conditiile in care in 2012 averea mogulului era estimata la 69 de milioane de dolari . In 2013 miliardalul a inceput sa investeasca si in fotbal , achizitionand doua cluburi foarte importante din Mexic ( Leon si Pachuca ) si o echipa din Spania ( Real Oviedo ).
Fiu al unui imigrant libanez , Carlos Slim Helu a primit prima sa lectie cu privire la gestionarea banilor in copilarie atunci cand in fiecare duminica primea un cec de econimii .

Carlos Slim Helu este primul non-amercan care ocupa lucul 1 in topul celor mai bogati oameni din lume din ultimii 16 ani . Acesta si-a dedicat intreaga viata crearii imperiului pe care il detine in prezent . Este considerat un adept al contradictiilor si detesta sa isi exteriorizeze bogatia .

Desi poate sa aiba cate vacante doreste in cele mai exclusiviste locuri de pe planeta , mexicanul prefera sa isi petreaca cele mai multe dintre vacante in tara natala . Cu toate ca duce o viata foarte normala se declara un iubitor de calatorii .

Este propriul sau sofer, locuieste in aceeasi casa de peste 30 de ani si poarta niste costume extrem de prost croite . Chiar daca nu are o locuinta impunatoare precum cele ale magnatilor Bill Gates sau Warren Buffett , aceasta este decorata cu picturi ale unor pictori celebri ( Van Gogh , Rivera , Renoir ) si sculpturi semnate de Auguste Rodin .
Totusi , acesta are o pasiune extrem de costisitoare , si anume colectionarea obiectelor de arta .

Mogulul detine una dintre cele mai mari colectii de opera de arta de Rodin . Intreaga colectie a fost special adusa din Franta pentru a decora muzeul Soumaya din Mexic . De acest muzeu este responsabila una dintre ficele magnatului .
In ciuda averii de care dispune , Carlos Slim Helu nu are si nu a folosit niciodata un computer si poarta pe mana un ceas cu bratara din plastic .

Mexicanul a ramas vaduv in anul 1999 cand sotia sa a decedat din cauza unei afectiuni a rinichilor si are sase copii .
A debutat in sectorul telecomunicatiilor in anul 1990 , an in care acest sector al economiei din Mexic a fost privatizat. In urma unei licitatii mexicanul a castigat compania nationala Telmex . Actualmente , grupul detinut de acesta detine aproximativ 85% din piata nationala de telefonie fixa si mai mult de 70% din piata de telefonie mobila din tara sa . Nu s-a multumit cu atat , a decis sa se extinda si pe piata internationala , iar America Movil este rezultatul acestei extinderi .

In plus mai detine grupul Carso care activeaza in urmatoarele domenii : alimentar , financiar , comercial si imobiliar . Numele Carso inseamna ‘’Car’’ de la Carlos si ‘’So’’ de la numele sotiei sale despre care spuneam ca a decedat , Soumaya .

Acum ca ai citit despre cum traieste cel mai bogat om de pe planeta , daca ai fi in aceeasi situatie tu ce ai face ?

Daca ti-a placut arata si altora!