Cum functioneaza ideile de afaceri?

Ce este acel ceva care face ca o idee de afaceri sa fie una buna? V-ati gandit vreodata ca ati avut o idee geniala pentru o afacere, dar nu ati pus-o in aplicare, ca mai apoi sa aflati ca altcineva a facut-o? Cum putem sti daca o afacere va functiona intr-adevar?

Daca credeti cu tarie ca vreti sa incepeti o afacere proprie trebuie sa eliminati, in primul rand, orice indoiala pe care o aveti in legatura cu dumneavoastra si abilitatile pe care le aveti. Acest lucru inseamna ca trebuie mai intai sa identificati propriile puncte forte si sa decideti daca sunteti acea persoana care poate construi o afacere si o poate face de succes. Dupa ce ati stabilit toate aceste lucruri, veti avea nevoie de o idee cel putin buna, daca nu de o idee de afaceri geniala.
In cele ce urmeaza vom incerca sa va aratam ce trebuie sa cautati la dumneavoastra pentru a va da seama daca sunteti un antreprenor bun.

Aveti ceea ce va trebuie?

Exista cateva competente de baza pe care dumneavoastra, ca potential detinator de afacere, ar trebui sa le aveti. Daca nu le aveti, atunci intervine necesitatea de a avea cel putin un prieten sau un membru al familiei care are astfel de calitati sau care este dispus sa plateasca un serviciu de consultanta care sa faca aceste lucruri pentru dumneavoastra. Aceste abilitati includ (printre altele):

– Management financiar si contabilitate – daca nu aveti astfel de abilitati acum, atunci trebuie, fie sa va faceti timp sa le capatati, fie sa angajati pe cineva specializat care sa se ocupe de aceasta latura a afacerii.

– Marketing – trebuie sa fiti capabili sa va vindeti pe dumneavoastra sau afacerea dumneavoastra. Daca oamenii nu va cunosc atunci nu veti avea parte de o afacere reala si daca nu aveti o afacere, atunci, din punct de vedere tehnic, nu sunteti intrat intr-adevar in domeniul afacerilor. Prin urmare, marketing-ul reprezinta o parte extrem de importanta din setul de abilitati necesare.

– Abilitati de organizare – trebuie sa aveti abilitati de organizare pentru a va putea rula afacerea. Daca nu aveti niciun fel de experienta in management, atunci incercati macar sa cititi ceva carti care sa se plieze profilului afacerii dumneavoastra.

– Determinare, entuziasm, energie – nu a spus nimeni, niciodata, ca este usor sa fii propriul tau sef. De fapt, va trebui sa lucrati mai mult decat oricand, insa va veti bucura si de mai multe beneficii. Trebuie sa aveti energia de a face din afacerea dumneavoastra una de succes. Daca aveti dubii, atunci poate ca ar trebui sa va reganditi ideea. Daca citi povestile de succes din spatele multor afaceri, veti observa ca tema recurenta este aceea ca detinatorul afacerii nu a avut niciodata dubii ca aceasta va reusi si ca acest gand al esecului nu a existat niciodata.

Desigur, acestea sunt doar cateva din calitatile pe care trebuie sa le detineti si sunt foarte importante, insa mult mai importanta este ideea unei afaceri si modul in care aceasta este pusa in practica.

Daca ti-a placut arata si altora!