Cum iti dai seama cand trebuie sa iti schimbi bateria iPhone?

Ne-am cumparat ultimul model de smartphone lansat de Apple, dar eventuala nevoie de inlocuire baterie iPhone ne sperie? Cei de la Apple ne asigura ca bateriile folosite sunt create pentru a pastra pana la 80% din capacitatea lor originala la 500 de cicluri de incarcare completa. De asemenea, se ofera o garantie de un an, care include asigurarea de service pentru o baterie defecta.

Din pacate insa acestea nu sunt neaparat vesti bune, deoarece nu ne dorim schimbarea bateriei la un an de la utilizare. Ce putem face insa este sa incercam sa ii prelungim durata de viata si sa observam in timp util cand aceasta incepe sa cedeze si este necesara o noua baterie.

Potrivit declaratiilor facute de Apple la finalul anului 2017, compania a incetinit intentionat functionarea modelelor mai vechi de iPhone, ceea ce a dus la nemultumirea a numerosi clienti. Pentru a reduce din daunele de imagine, compania ofera clientilor posibilitatea sa isi inlocuiasca bateriile la preturi mai mici cu 50 de dolari pentru toate modelele mai vechi, pana la iPhone 6 inclusiv.

Ca dovada ca Apple a redus peformantele telefonului, exista cateva semne considerate adevarate indicii in acest sens, precum un volum mai redus al difuzoarelor de pana la 3dB, dezactivarea in unele cazuri ale blitului camerei, timpul mult mai mare de deschidere a unei aplicatii si reducerea intensitatii ecranului mai mult decat ar fi normal.

Semne ca ai nevoie de o noua baterie

Exista cateva semne care iti indica ca ai nevoie de o noua baterie iPhone. Un prim semn poate fi atunci cand telefonul se inchide singur, chiar daca mai ai chiar 30% baterie. In alte situatii poti observa cum telefonul tau se misca mai greu decat de obicei.

Un alt semn este autonomia extrem de scazuta a telefonului, care se poate mentine deschis chiar si doar o ora. In cazul in care telefonul se incalzeste mai mult decat de obicei, functioneaza doar atunci cand este pus la incarcat, observi ca bateria este umflata sau pur si simplu partea din spate a carcasei se detaseaza de restul dispozitivului, poate insemna un singur lucru, ai nevoie de o inlocuire baterie iPhone. Intr-un service GSM, acest lucru se poate rezolva foarte repede, pentru a te bucura din nou de propriul dispozitiv.

Utilizarea unei aplicatii pentru a depista cand trebuie schimbata bateria

Asa cum exista aplicatii pentru absolut orice, exista si pentru a ne indica cand trebuie schimbata bateria unui telefon. Cu aplicatia Batery Life Doctor putem vedea in sectiunea Battery Raw Data, Design Capacity Batery. Aplicatia ofera reminder pentru incarcarea bateriei si incarcarea completa, cat si un timp de estimare.

Aplicatia Coconut Battery pentru iOS 10.11si macOS 10.14

Cu aplicatia Coconut Buttery este usor sa aflati procentul actual al bateriei data de capacitatea de care aceasta dispune, cat si numarul de cicluri de incarcare a bateriei. In plus, ofera si posibilitatea de a salva istoricul ciclurilor bateriei intr-un registru. Este o aplicatie potrivita si daca doriti sa aflati temperatura interioara a bateriei, fiind utila pentru a sti cand trebuie sa va orientati catre o baterie noua.

Daca ti-a placut arata si altora!