Cum poti alege un frigider bun pentru casa ta?

Alegerea frigiderului ideal pentru casa ta este un pas important atunci cand iti planifici bucataria. De aceea, iti vom impartasi cateva idei si recomandari pentru a alege pe cel care functioneaza cel mai bine pentru tine si familia ta. Vezi aici reparatii frigidere Bucuresti.

Ghid de cumparare: Ce frigider este potrivit pentru tine?

Trebuie doar sa stii ca exista 6 stiluri/categorii diferite de frigider. Daca exista deja atat de multa varietate doar vorbind despre stiluri, acum imagineaza-ti cum devine problema atunci cand intram in subiectul caracteristicilor tehnice. Cu toate acestea, in acest ghid de cumparare vei gasi concepte de baza si sfaturi care te vor ajuta sa decizi ce frigider se potriveste cel mai bine nevoilor si stilului tau de viata.

  1. Ia in considerare dimensiunea si utilizarea

Nu numai ca incerci sa iei in considerare spatiul pe care il ai la dispozitie pentru frigider, ci si cantitatea de alimente pe care o vei pune acolo. Da, o familie de doi nu consuma la fel ca o familie de zece persoane. Prin urmare, dimensiunea frigiderului ar trebui sa fie proportionala cu dimensiunea familiei care il va folosi. Un alt aspect este utilizarea pe care o va avea. Desigur, un frigider este in principal pentru racire si congelare, dar ce va ocupa mai mult si in ce masura?

O familie vegetariana ar putea avea nevoie de compartimente mai mari care sa asigure prospetimea legumelor, in timp ce o familie care consuma carne va avea nevoie de un congelator spatios pentru a pastra carnea si a o mentine rece. Deci, inainte de a incepe sa vezi modele sau marci, este de preferat sa te gandesti la dimensiunea frigiderului nu numai in ceea ce priveste masurile, ci mai ales in ceea ce priveste spatiul si utilizarea.

  1. Masoara spatiul, inclusiv spatiul pentru usile frigiderului

Acum, dupa ce ai mai mult sau mai putin o idee daca frigiderul va fi mic sau mare si ce utilizare ii vei oferi, este important sa masori spatiul disponibil pentru acest aparat. Inaltimea, latimea si distanta usilor. Poate fi oribil sa cumperi un frigider si sa nu poti deschide usile in mod liber.

  1. Potriveste-ti nevoile cu stilul frigiderului

Asa cum am discutat la inceputul acestui ghid de cumparare, exista sase stiluri de frigider:

  1. Cu congelator in partea de sus,
  2. Cu congelator in partea de jos,
  3. Usa franceza (doua usi si congelator jos),
  4. Usi paralele (frigider pe o parte si congelator pe cealalta) cu dozator de apa
  5. Usi laterale (frigider atat pe usi, cat si pe congelator deasupra) fara dozator de apa.
  6. Minibar

Cunoscand tipurile de frigidere, elementele de baza ale designului trebuie decise: congelator sus/jos, doua/o usa. Apoi, este important sa se tina seama de nevoile identificate la numarul 01 din prezentul ghid. In acest fel, vei putea sti daca este important sa ai un congelator mare.

Un frigider cu multe sertare pentru legume sau branzeturi sau unul cu compartimente separate pentru a pastra mancarea gatita separata de la o saptamana la alta.

Cum se organizeaza corect frigiderul?

Cand ajungi acasa dupa cumparaturile saptamanale de produse alimentare, s-ar putea sa fii vinovat ca ai inghesuit mancarea in frigider fara sa te gandesti prea mult la asta. Dar un frigider bine organizat nu numai ca arata bine, ci si posibilitatea de a arunca o privire in frigider si de a vedea exact ce se afla acolo poate preveni deteriorarea alimentelor, va poate economisi bani si ajuta la reducerea milioanelor de tone de deseuri alimentare comestibile pe care le produc gospodariile. Nu numai asta, a fi organizat poate ajuta de fapt la prevenirea bacteriilor sa se infiltreze in mancare si sa te imbolnaveasca . Sa-ti organizezi frigiderul in mod corect este usor odata ce stii unde este totul. Iata sfaturile noastre de experti.

Raftul de jos

Aceasta este cea mai rece parte a frigiderului si locul unde trebuie pastrate carnea si pestele crud infasurate. Plasarea alimentelor crude pe raftul de jos reduce, de asemenea, riscul de contaminare incrucisata.

Sertare

Legumele, salatele si fructele trebuie pastrate in ambalajul original, in sertarul pentru salate in care vor fi inchise. Acesta este, de asemenea, un loc bun pentru a depozita ierburile, deoarece acestea nu pot fi inghetate in spatele frigiderului .

Rafturi pentru usi

Aceasta este cea mai calda zona a frigiderului si cea mai susceptibila la fluctuatiile de temperatura. Pastrati aici alimentele care contin conservanti naturali, cum ar fi condimentele, dulceturile si sucul.

Pe cat posibil, pastrati alimentele crude si gatite separate unele de cealelalte. Asezati alimentele gatite si gata de consumat pe raftul de sus, intotdeauna mai sus decat alimentele crude, pentru a evita sansa ca acestea din urma sa picure sau sa cada pe alimentele gatite si sa le contamineze. Doar asa veti putea manca sanatos cat mai mult timp, fara sa intampinati probleme.

Daca ti-a placut arata si altora!