Importanta folliei pentru solar

Ai o sera si trebuie sa inlocuiesti folia solara rezistenta la intemperii? In cazul in care nu ai una,  instaleaza o sera in curtea ta si acoper-o cu folie solar profesionala. Vei fi uimit de rezultate, legumele tale vor fi mult mai gustoase, protejate de ploile acide si de daunatori. Iar la final, satisfactia muncii tale te face sa fii mandru. Cultivarea propriilor legume si ierburi aromatice poate fi o activitate placuta, dar provocatoare. O sera acoperita cu folie profesionala poate face munca mult mai usoara, reducand la minimum efectele negative ale vremii nefavorabile sau ale daunatorilor.

In timp ce instalezi un solariu, vei crea un mediu propice pentru cresterea plantelor, dar trebuie sa creezi si toate conditiile din interior. Ia in considerare instalarea unei bune izolatii, cumpara o folie solara profesionala rezistenta pentru a-ti mentine sera calda iarna, iar vara nu uita sa ridici partile laterale ale foliei solare pentru a permite o mai buna circulatie a aerului.

Studiile arata ca 85% din caldura dintr-o sera se pierde pe timp de noapte. Fluctuatiile de temperatura cauzate de pierderile de caldura pot afecta plantele. O folie solara de calitate functioneaza pentru a reflecta lumina directa a soarelui si pentru a dispersa eficient caldura si lumina in toata sera. Daca achizitionezi o folie solara profesionala pentru sere de la RegalFermierul.ro, vei scapa de umiditate, evitand excesul de condens care poate dauna conditiilor de crestere a plantelor.

Folia solara iti va permite sa controlezi orele de lumina si de intuneric pentru a avea o productie de legume neafectata. Una dintre cele mai bune solutii pentru a obtine raportul calitate-pret dorit fara a face o investitie uriasa, este sa cumperi o folie solara de calitate. Folia solara poate fi achizitionata in orice cantitate necesara, orice dimensiune si este usor de instalat. Folia pentru sere este rezistenta la intemperii, nu se rupe si nu necesita o intretinere speciala.

O folie de sera de calitate, montata si intinsa bine peste cadrele metalice, creste rata de succes a gradinii tale mult dorite si reduce consumul de energie cu un efort minim si fara intretinere permanenta. Protejeaza-ti plantele de intemperii si controleaza eficient cresterea plantelor in sera. Poti avea legume gustoase in orice anotimp folosind o folie solara profesionala.

Atunci cand vine vorba de gradinarit, multi entuziasti se bucura de acest proces si obtin produse sanatoase, mai ales in lunile mai reci. Cu toate acestea, chiar daca nu dispui de spatiu suplimentar pentru a configura un solar mare, exista si alte modalitati de a obtine aceleasi rezultate. O sera ofera un mediu confortabil si controlat pentru ca plantele sa creasca, ceea ce face posibila savurarea de alimente proaspete pe tot parcursul anului. Asadar, fie ca doresti sa faci economie sau pur si simplu doresti sa mananci mai sanatos, o sera este o optiune excelenta. Si, la fel ca in cazul oricarui alt proiect, este esential sa gasesti materialele potrivite si profesionisti in domeniu, care sa te ajute. Poti avea incredere ca vei avea legume delicioase, fara un prea mare efort!

Ce spun oamenii de stiinta despre modul in care plantele utilizeaza soarele

Clarificarea experimentala a acestor mecanisme de fotoprotectie s-a dovedit dificila. Examinarea comportamentului probelor care contin mii de proteine ​​nu ofera perspective asupra comportamentului la nivel molecular, deoarece diferite mecanisme de stingere apar simultan si pe scari de timp diferite – si, in unele cazuri, atat de repede incat sunt dificil sau imposibil de observat experimental.

Schlau-Cohen si colegii ei de chimie de la MIT, postdoctoratul Toru Kondo si studentul absolvent Wei Jia Chen, au decis sa adopte o alta abordare. Concentrandu-se pe LHCSR gasit in algele verzi si muschi, ei au examinat ce a fost diferit in ceea ce priveste modul in care proteinele legate de stres, bogate in Vio si cele bogate in Zea, raspund la lumina – si au facut-o cate o proteina pe rand.

Potrivit lui Schlau-Cohen, abordarea lor a fost posibila prin munca colaboratorului ei Roberto Bassi si a colegilor sai Alberta Pinnola si Luca Dall’Osto de la Universitatea din Verona, in Italia. In cercetarile anterioare, ei si-au dat seama cum sa purifice proteinele individuale despre care se stie ca joaca roluri cheie in stingere. Astfel, ei au putut furniza mostre de LHCSR-uri individuale, unele imbogatite cu carotenoizi Vio si altele cu carotenoizi Zea.

Pentru a testa raspunsul la expunerea la lumina, echipa lui Schlau-Cohen foloseste un laser pentru a straluci impulsuri de lumina in picosecunde pe un singur LHCSR. Folosind un microscop foarte sensibil, ei pot detecta apoi fluorescenta emisa ca raspuns. Daca LHCSR este in modul de stingere, va transforma o mare parte din energia primita in caldura si o va expulza. Putina sau deloc energie va ramane pentru a fi reemisa sub forma de fluorescenta. Dar daca LHCSR este in modul de stingere, toata lumina care vine va iesi sub forma de fluorescenta.

Daca ti-a placut arata si altora!