Cum se foloseste siliconul in implanturile mamare?

De multe ori se intampla ca femeile sa nu fie multumite de sanii lor si sa isi doreasca o interventie de marire a sanilor, asa ca in continuare vom discuta despre acest aspect, si vom vedea care sunt cateva dintre lucrurile esentiale pe care doamnele trebuie sa le cunoasca atunci cand merg la cel mai bun doctor in implant mamar, pentru a-si mari sanii.

Implanturile de san din silicon sunt folosite pentru a reconstrui sanul. Siliconul este un polimer care are o gama larga de utilizari in produsele de ingrijire personala si in implanturile chirurgicale. Poate fi gasit in forme solide lichide, gel sau ca de cauciuc. Aflati despre avantajele sale si utilizarea sa in implanturile mamare.

Avantajele siliconului

Siliconul este fabricat din siliciu, oxigen si alte elemente, de obicei carbon si hidrogen. Siliconul are multe avantaje, printre care:

  • Stabilitate la temperatura ridicata;
  • Rezistenta la imbatranire;
  • Rezistenta la lumina soarelui;
  • Rezistenta la umiditate;
  • Rezistenta la extreme la temperatura.

Utilizari ale siliconului

Siliconul apare in aproximativ jumatate din toate produsele de machiaj, par, piele si brate. Forma de gel din silicon este utilizata in bandaje si pansamente si implanturi mamare, testiculare si pectorale.

Siliconul este utilizat pe scara larga in timpul procedurilor oftalmice. Acesta a fost utilizat pentru inlocuirea lichidului vitros dupa o vitrectomie, serveste ca lentile intraoculare in timpul unei proceduri de cataracta, ca dopuri punctuale pentru chirurgia ochilor uscati si in tratamentul detasarii retiniene.

Implanturi de san cu silicon

Cea mai cunoscuta utilizare a siliconului este ca implanturi mamare pentru chirurgia sanului. Implanturile mamare sunt dispozitive medicale implantate sub tesutul mamar sau muschiul pieptului, fie pentru a creste dimensiunea sanului, fie pentru a ajuta la reconstructia sanului. Implanturile mamare sunt fie cu solutie salina, fie cu silicon. Ambele tipuri de implanturi au o carcasa din silicon.

Pentru pacientii cu implanturi mamare umplute cu silicon, se recomanda sa obtina un screening RMN pentru ruptura silentioasa la trei ani de la implantare si la fiecare doi ani dupa aceea. O ruptura silentioasa este scurgerea de silicon din implant in tesutul care se formeaza in jurul implantului. Un implant de san rupt de silicon poate provoca dureri ale sanului sau modificari ale formei sanului.

Riscurile implanturilor mamare de silicon

Riscurile pentru implanturile de san si silicon salin sunt similare. Ele includ:

  • Contractura capsulara;
  • Durere in san;
  • Infectie;
  • Amorteli in sfarc;
  • Scurgerea sau ruperea implantului.

Pentru a corecta unele dintre aceste complicatii, poate fi necesara o interventie chirurgicala suplimentara. FDA observa ca implanturile mamare nu sunt menite sa dureze o viata intreaga si, cu cat le ai mai mult, cu atat este mai probabil sa fie nevoie de o interventie chirurgicala pentru a le indeparta sau inlocui.

Implanturile mamare de silicon sunt sigure?

FDA a emis o actualizare de siguranta in 2011 si a spus ca implanturile mamare cu silicon sunt rezonabile in siguranta atunci cand sunt utilizate ca etichete. Ei spun ca exista, „nu exista o asociere aparenta intre implanturile mamare umplute cu silicon si boala tesutului conjunctiv, cancerul de san sau probleme de reproducere”. Dar observa ca au nevoie de studii mai mari si mai lungi pentru a le exclude.

Recenziile sistematice ale sigurantei implanturilor mamare de silicon arata ca exista putine studii randomizate controlate (RCT) care sunt de buna calitate pentru a evalua implanturile cu silicon. Acest lucru este in ciuda numarului mare de femei care primesc implanturi mamare siliconice, fie pentru reconstructia sanului, fie pentru marirea sanilor.

Un review din 2016 publicat in Annals of Internal Medicine a concluzionat: “Dovada ramane neconcludenta cu privire la orice asociere intre implanturile cu gel de silicon si rezultatele de sanatate pe termen lung. Sunt necesare dovezi mai bune din studiile mari existente, care pot fi reanalizate pentru a clarifica puterea asociatiilor intre implanturile cu silicon si rezultatele sanatatii”.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care femeile trebuie sa le cunoasca in cazul in care isi doresc sa beneficieze de o interventie de marire a sanilor, care sa fie efectuata de catre cel mai bun doctor in implant mamar.

Cu siguranta doctorul le va aduce la cunostinta viitoarelor paciente si care sunt riscurile implanturilor mamare, dar si cum trebuie sa se pregateasca si cum sa se recupereze dupa interventie.

Daca ti-a placut arata si altora!