Ce trebuie sa stiti daca doriti sa deveniti muncitori strainatate Nepal?

Aveti de gand sa lucrati in Nepal, dar nu aveti idee unde sa incepeti cu vanatoarea dvs. Descoperiti in acest toate riscurile si oportunitatile expatilor calificati, obtinand o prima imagine de ansamblu asupra economiei locale, a sectoarelor de lider si a documentatiei necesare, iar mai apoi puteti contacta o agentie de recrutare precum JordanRiver, care cauta muncitori strainatate Nepal, pentru a va gasi un job in aceasta tara.

In timp ce saracia scade in Nepal, rata somajului in tara echivaleaza cu aproximativ jumatate din populatia in varsta de munca. Multi nepalezi aleg sa se mute in alte tari in cautare de munca, inclusiv India, Thailanda, Japonia si Qatar.

Multi expatriati care lucreaza in Nepal fac acest lucru in mod voluntar, pentru experienta si capacitatea de a calatori si calatori in regiune si in jurul acesteia; cu toate acestea, exista multe oportunitati pentru expatriatii calificati de a gasi, de asemenea, munca platita.

Prezentare economica

In timp ce agricultura reprezinta aproximativ 76% din forta de munca din Nepal, in 2010 industria a reprezentat doar 36,1% din Produsul Intern Brut (PIB) national. Ponderea leului din PIB a fost furnizata de industriile bazate pe servicii, care reprezentau 48,5% din PIB, dar doar 15,4% din forta de munca.

Nepalul primeste aproximativ 50 de milioane de dolari in fiecare an prin faimosii soldati Gurkha care lupta alaturi de armatele indiene si britanice. In 2009, aceasta contributie a constituit doar peste 20% din PIB-ul national.

Culturile cultivate in Nepal, de obicei in regiunea fertila Terai din sud, includ ceaiul, orezul, graul, porumbul si zaharul si exista o forta de munca considerabila pentru prelucrarea acestor culturi. Multe agentii cauta muncitori strainatate Nepal , pe care sa ii aduca in aceasta tara pentru a munci pe camp, la cultivarea acestor cereale.

Desigur, cu o astfel de frumusete naturala si medii diverse, Nepalul este un loc atractiv pentru turisti si mai ales calatori, dar cresterea sectorului turistic a fost impiedicata de infrastructura slaba si instabilitatea din sfera politica.

Import si export

In timp ce una dintre principalele industrii din Nepal este agricultura, exporturile principale sunt bazate pe materiale. Covoarele si alte articole de imbracaminte sunt in topul listei, firele si alte materiale constituind de asemenea un procent. Uniunea Europeana este principalul importator de articole de imbracaminte nepaleze, reprezentand aproximativ 46%.

Alte exporturi includ foi de fier si otel, leguminoase uscate, ceai, grau si sucuri de fructe si legume. In timp ce comertul in Nepal se imbunatateste, guvernul nepalez inca primeste ajutoare de la diferite natiuni, inclusiv Regatul Unit, Statele Unite, Japonia, Germania si vecinii apropiati, India si China.

Permisele de lucru pentru Nepal

Orice expatriat non-indian care doreste sa locuiasca si sa lucreze in Nepal va avea nevoie de viza. Acestea sunt disponibile de la orice ambasada sau consulat regal nepalez si este recomandat ca acest lucru sa fie aranjat inainte de calatorie.

Nepalul fiind considerat o tara in curs de dezvoltare, legile din jurul intrarii in tara sunt rezonabil relaxate, iar expatriatii pot aranja vize non-turistice, vize de afaceri (in special pentru investitori si exportatori) si vize rezidentiale, daca se pot dovedi a fi de folos pentru cresterea economica, sociala sau culturala a tarii.

Vanatoare de locuri de munca in Nepal

In Nepal se lucreaza pentru expatriati calificati. In afara activitatii voluntare, exista posturi pentru o gama larga de roluri, inclusiv administrare, management, finante si contabilitate, chiar si prin programare computerizata, dezvoltare web si predare. Marea majoritate a lucrarilor este disponibila in Kathmandu.

Angajatorii includ organizatii de caritate si alte organizatii non-profit, cum ar fi Oxfam, scoli si universitati, departamente guvernamentale si un numar mare de companii de tehnologie, de la proiectare web pana la inginerie software si tot ce este intre ele.

Exista cateva resurse online pentru expatii care se muta in Nepal pentru munca. Site-ul Jobs Nepal, de exemplu are listele unei multitudini de angajatori care cauta lucratori calificati si imparte posturile in categorii, tipuri de locuri de munca sau locatie.

Asadar, inainte de a aplica pentru unul din joburile de muncitori strainatate Nepal pe care le ofera agentiile de recrutare si plasare forta de munca in aceasta tara, cu siguranta este important sa aveti la cunostinta toate aceste detalii prezentate in articol. Daca totul va este foarte clar, puteti aplica pentru a deveni muncitor in Nepal.

Daca ti-a placut arata si altora!