Cum se poate trata durerea de spate?

Durerea de spate este o simptomatologie de care suferim cu totii la un moment dat, cauzata mai ales de pozitiile proaste pe care le adoptam atunci cand stam si in multe ocazii si in multe ocazii si in timpul mersului.

La fel ca aproape 80% din lumea occidentala, cea mai mare parte a populatiei sedentare sufera uneori de aceste disconforturi si multi oameni sufera de ele aproape zilnic, cronic. Ca regula generala, cel mai bun remediu pentru ameliorarea durerilor de spate este sa practicam anumite exercitii de miscari blande care ne ajuta sa ne simtim mai bine.

Exista clinici precum Bioortoclinc  care recomanda o serie de exercitii de intindere si intarire care ne amelioreaza si ne intaresc spatele. Sunt exercitii foarte simple pe care le putem face acasa si in care nu vom folosi mai mult de cincisprezece minute pe zi.

Daca ai timp este bine sa faci aceste exercitii o data pe zi  dimineata cand te trezesti si o data noaptea.

Picior la piept. Culcat cu fata in jos, cu picioarele odihnindu-se pe podea si genunchii indoiti, adu un genunchi la piept cu mainile pe maini. Tine pozitia timp de 15 pana la 30 de secunde si comutati picioarele. Repetati exercitiul de aproximativ 10 ori cu fiecare picior.  Bio-ortoclinic.ro este locul in care poti scapa cu usurinta de durerile de spate.

Picioarele la piept. Este un exercitiu foarte asemanator cu cel anterior, cu singura diferenta ca, in loc sa alternam picioarele, le punem impreuna si incercam sa aducem pieptul mai aproape in acelasi timp.

Culcat pe spate, cu picioarele odihnindu-se pe pamant si genunchii indoiti,  uneste cu ambele picioare, astfel incat acestea sa fie intr-u un singur bloc. Pastrand intotdeauna umerii odihnindu-se pe podea pe tot parcursul exercitiului, intoarceti soldul pentru a atinge cu ambii genunchi pe o parte si pe cealalta a corpului. Repeta exercitiul de 5 ori pentru fiecare parte.

Am inceput exercitiul in aceeasi pozitie cu cele anterioare. Culcat pe spate, cu picioarele plantate pe pamant si genunchii indoiti, ne ridicam fesele la cativa centimetri de pamant si tinem pozitia timp de 5 secunde.

Ne relaxam odihnindu-ne din nou pe pamant si strangem abdomenul ca si cum am dori sa atingem buricul la pamant. Tinem pozitia timp de cateva secunde si ne relaxam, pentru a incepe din nou miscarea completa. Repeta exercitiul de cel putin opt ori si mergeti sa mariti repetitiile dupa cum puteti.

Ingenuncheaza si odihnindu-va mainile pe podea, ca si cum ati fi un caine, impingeti partea inferioara a spatelui si a abdomenului la pamant, in timp ce ridicati capul si umerii. Apoi efectuati miscarea opusa, ridicati abdomenul si lombarul ca si cum ati dori sa atingeti tavanul. Repeta exercitiul de cel putin 8 ori.

Asezat pe podea, cu un picior intins, el traverseaza celalalt picior deasupra genunchiului pentru a pune piciorul piciorului incrucisat pe pamant. Prinde genunchiul piciorului incrucisat cu cotul bratului opus si trage-l inapoi. Mentineti pozitia timp de cel putin 10 secunde si repetati cu piciorul opus.

Aceste exercitii ajuta la detensionarea partii lombare .

Din ce este formata coloana vertebrala?

Numarul de vertebre dintr-o regiune poate varia, dar in general numarul ramane acelasi. Intr-o coloana vertebrala umana, exista in mod normal 33 de vertebre.  Cele 24 de vertebre pre-sacrale superioare sunt articulate si separate intre ele prin discuri intervertebrale , iar cele noua inferioare sunt fuzionate la adulti, cinci in sacrum si patru in coccis sau coccis . Vertebrele articulare sunt denumite in functie de regiunea lor a coloanei vertebrale.

Exista sapte vertebre cervicale , douasprezece vertebre toracice si cinci vertebre lombare . Numarul celor din regiunea cervicala, insa, se modifica doar rar, in timp ce cea din regiunea coccigiana variaza cel mai mult. Un studiu pe 908 adulti umani a gasit 43 de indivizi cu 23 de vertebre pre-sacrale (4,7%), 826 de persoane cu 24 de vertebre presacrale (91%) si 39 cu 25 de vertebre presacrale (4,3%).

Exista ligamente care se extind pe lungimea coloanei in fata si in spate, iar intre vertebrele care unesc apofizele spinoase , procesele transversale si laminele vertebrale.

Vertebrele din coloana vertebrala umana sunt impartite in diferite regiuni, care corespund cu curbele coloanei vertebrale. Vertebrele articulare sunt denumite in functie de regiunea lor a coloanei vertebrale. Vertebrele din aceste regiuni sunt in esenta asemanatoare, cu variatii minore. Aceste regiuni sunt numite coloana cervicala , coloana toracala , coloana lombara , sacrul si coccis . Exista sapte vertebre cervicale, douasprezece vertebre toracice si cinci vertebre lombare.

Numarul de vertebre dintr-o regiune poate varia, dar in general numarul ramane acelasi. Numarul celor din regiunea cervicala, insa, se schimba doar rar.  Vertebrele coloane cervicale, toracice si lombare sunt oase independente si, in general, destul de asemanatoare. Vertebrele sacrului si coccisul sunt de obicei fuzionate si nu se pot misca independent. Doua vertebre speciale sunt atlasul si axa , pe care se sprijina capul.

Daca ti-a placut arata si altora!