Cum se utilizeaza citromicina si care sunt beneficiile sale?

Citromicina este un produs extras din samburii de grapefruit si are un rol foarte important ca antibiotic cu spectru de actiune foarte larg, in mai multe domenii, extern si intern.

Comparativ cu alte antibiotice normale care au tot potentialul de a distruge flora intestinala si celulele bune ale organismului, citromicina se distinge in primul rand prin efectele sale pozitive si prin actiunea asupra factorilor nocivi fara a produce alergii.

Mai multe informatii se pot gasi in articolul Citromicina – Extract din seminte de grapefruit beneficii.

Ca si actiuni generale, citromicina are un rol foarte important in buna functionare a sistemului nostru imunitar. De asemenea, aceasta substanta are rolul de a contribui la mentinerea microflorei echilibrate in tubul digestiv si in piele.

Pentru uz intern, citromicina contribuie la eliminarea calculilor si infectiilor urinare cum sunt E-coli, klebsiella, stafilococ auriu. In afectiunile renale sunt utilizate aproximativ 15 picaturi de maxim 4 ori pe zi, puse in suc proaspat de grapefruit.

Acest suc are rolul de a alcaliniza urina pe termen scurt ceea ce inseamna ca eficienta antibioticelor este mult mai mare. Combinatia dintre citromicica si suc ajuta la prevenirea formarii calculilor.

De asemenea, citromicina are rolul de a distruge toate bacteriile care determina aparitia infectiilor renale si urinare, incepand cu E. coli si ajungand chiar la stafilococul auriu. Sunt incluse si toate tulpinile de bacterii care sunt in mod normal rezistente la antibioticele clasice.

Citromicina elimina metalele grele

Este demonstrat stiintific faptul ca extractul produs si obtinut din seminte de grapefruit are rolul de a inhiba actiunea nociva a mai  multor ierbicide sau insecticide care vor ajunge din nefericire in alimente sau apa consumata.

De aceea se recomanda cure de 2 sau de 3 saptamani cu citromicina sau cu seminte de grapefruit, acestea fiind un detoxifiant foarte bun mai ales in cazul persoanelor care locuiesc intr-un mediu poluat sau care consuma alimente din agricultura industriala.

Citromicina ajuta si in cazuri precum colesterol marit, boala coronariana, tahicardie, ischemie sau candidoza.

Citromicina se poate utiliza si pentru micoze vaginale pentru care se va face tratament intern timp de 3 sau 4 saptamani cu 10 pana la 15 picaturi, de 2 sau chiar 3 ori pe zi.

In mod suplimentar, au loc splaaturi saptamanale cu solutii obtinute din 30 de picaturi din extractul acesta care se dizolva in 150 de ml de apa. Pentru unghii si piele se aplica acest preparat de 3 ori pe zi pana in momentul in care zona se vindeca complet.

Pentru scalp se vor face frecii utilizand o solutie care se obtine amestecand 30 de picaturi din extractul de samburi de grapefruit si doua linguri de apa. Se pot pune in sampon 20 de picaturi de extract pentru un efect suplimentar.

Pentru micoze bucale gura trebuie clatita cu 100 ml de apa distilata in care sunt puse 30 de picaturi de extract de seminte de grapefruit, de maxim 3 ori pe zi.

Acestea sunt doar cateva dintre utilizarile extractului de samburi de grapefruit, iar pentru a afla mai multe informatii va recomandam sa cititi articolul anterior mentionat.

Daca ti-a placut arata si altora!