Cum se vinde un laptop?

Vanzarea vechiului laptop reprezinta o alegere inspirata atunci cand intentionati sa alegeti un echipament mai performant, care sa faca fata cerintelor dvs.

Exista mai multe detalii pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a scoate laptopul la vanzare, iar in randurile care urmeaza veti putea descoperi mai multe informatii utile in acest sens. Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati!

  1. Pregatiti-va sa va vindeti laptopul

Cercetati laptopuri similare online, si alegeti un pret competitiv pentru care va vindeti laptopul. Pentru a vinde efectiv laptopul, trebuie sa gasiti un pret rezonabil. Pretul ar trebui sa fie aproximativ acelasi ca si al celor de ocazie, dar acest lucru poate varia in functie de starea laptopului.

Tehnologia se afla in plin proces de dezvoltare, ceea ce inseamna ca laptopurile (si nu numai) se depreciaza in valoare destul de rapid. Daca v-ati cumparat laptopul in urma cu mai bine de un an, sansele sunt foarte mari ca valoarea acestuia sa scada cu 30 – 40%, ceea ce inseamna ca trebuie sa stabiliti un pret mai mic pentru a-l vinde.

Backup date importante pe care nu doriti sa le pierdeti de pe laptop.

Orice fisiere, documente, fotografii sau aplicatii pe care doriti sa le pastrati trebuie sa fie salvate pe un hard disk extern, pentru a putea fi transferate pe noul laptop sau computer.

Efectuati o resetare din fabrica pe laptop. Acest lucru va sterge toate datele personale de pe laptop-ul dvs.; date care nu doriti sa le cada in maini altor oameni.

Curatati laptopul pentru cumparator.

Este foarte important sa va asigurati de faptul ca ati sters laptopul de parf si de pete sau amprente inainte de a-l vinde.

  1. Cautati cumparatorul

Cea mai simpla solutie pentru a va vinde laptopul, este sa treceti pragul unei case de amanet, care are afise lipite in fereastra de genul cumpar electronice second hand, iar o astfel de casa de amanet, cu siguranta va fi clientul ideal.

Casele de amanet primesc acum si alte bunuri drept gatantie din partea clientilor, dar si cumpara lucruri de valoare, pe care mai apoi le pregatesc si le scot la vanzare. De exemplu, acum fiecare persoana isi poate amaneta telefonul, televizorul, tableta si nu numai (in afara laptopurilor).

Cat despre preturile pe care casele de amanet le ofera in schimbul bunurilor pe care le cumpara, acestea sunt decente. Preturile pe care insa le solicita in schimbul bunurilor pe care le comercializeaza sunt mai mari.

Asadar, cea mai simpla solutie atunci cand vine vorba despre vanzarea laptopului, este reprezentata de casele de amanet, care dupa cum se poate vedea, acum accepta si produse electronice nu doar bijuterii.

In cazul in care considerati ca pretul pe care casa de amanet vi-l poate oferi in schimbul laptopului nu este corect, atunci cu siguranta exista si alte alternative. De exemplu, puteti alege sa vindeti echipamentul unei cunostinte, daca are nevoie de un laptop.

O alta metoda eficienta de vanzare a laptopului, este aceea de a posta un anunt sau mai multe anunturi online. Exista la ora actuala o multime de persoane care atunci cand au nevoie de un laptop sau de un alt dispozitiv electronic, il cauta pe diferite site-uri de vanzari online.

In plus, daca alegeti aceasta metoda de vanzare a produsului, pe site-ul pe care incarcati anuntul, aveti posibilitatea de a descoperi o multime de laptopuri identice. In acest fel, veti putea sa aflati si care este pretul unui laptop second hand identic.

Faceti fotografii de calitate superioara a laptopului

Se spune ca o imagine face cat 1000 de cuvinte, asa ca pentru a avea sanse mari sa vindeti laptopul cat mai repede posibil, este foarte important sa va asigurati ca ii faceti fotografii de calitate superioara.

Aceste fotografii vor reprezenta punctul de plecare. Cand un client care cauta un produs de calitate superioara pe site-urile de anunturi, mai intai de toate isi indreapta atentia spre imaginile cu produsul respectiv.

Practic, imaginile sunt cele care determina o persoana sa faca click pe anuntul dvs. si sa va cumpere produsul. Daca fotografiile laptopului sunt de cea mai buna calitate si claritate, sansele de vanzare rapida ale laptopului cresc considerabil.

Casa de amanet online

Dupa cum ati putut sa aflati din randurile de mai sus, casele de amanet (offline), pot reprezenta cea mai buna solutie atunci cand aveti nevoie de un cumparator pentru laptopul sau orice alt aparat electronic pe care il detineti, si de care nu va mai prea folositi.

Exista acum si case de amanet online, asa ca totul este mult mai simplu acum. Practic, tot ce trebuie sa faceti este sa accesati site-ul unei astfel de case de amanet, pentru a afla cum trebuie sa procedati pentru a va amaneta sau vinde in cazul de fata dispozitivele electronice, aparatura electrocasnica sau chiar si bijuteriile (fie ele din aur, din argint, cu pietre sau fara pietre).

Daca ti-a placut arata si altora!