Ghid de alegere a unui scaun de birou

Luati in considerare alegerea unuia dintre cele mai bune scaune de birou, mai ales daca veti petrece mult timp in el. Un scaun de birou bun ar trebui sa fie cat mai confortabil si sa va permita sa munciti fara pauze provocate de durerile de spate printre altele. Iata cateva caracteristici pe care ar trebui sa le cautati atunci cand cumparati un scaun de birou.

  1. Asigurati-va ca alegeti un scaun de birou a carui inaltime poate fi reglata

Ar trebui sa aveti posibilitatea de a regla inaltimea scaunului de birou la propria inaltime. Pentru un confort optim, trebuie sa va asezati astfel incat coapsele sa fie orizontale cu podeaua. Cautati un scaun de birou care sa fie prevazut cu o maneta de reglare pneumatica, care sa va permita sa ridicati scaunul mai sus sau mai jos.

  1. Cautati spatare reglabile

Ar trebui sa va asigurati ca aveti posibilitatea de a pozitiona spatarul intr-un mod care sa se potriveasca sarcinii dvs. Daca spatarul este atasat de scaun, ar trebui sa-l puteti muta inainte sau inapoi. Un mecanism de blocare care il tine pe loc este bun, astfel incat spatele sa nu se incline brusc inapoi. Un spatar care este separat de scaun ar trebui sa fie reglabil in inaltime si ar trebui sa aveti posibilitatea de a-l regla dupa bunul plac.

  1. Verificati asistenta lombara

Un spatar conturat pe scaunul de birou va va oferi confort pentru spate, si sprijinul de care acesta are nevoie. Alegeti un scaun de birou pentru a se potrivi conturului natural al coloanei vertebrale. Orice scaun de birou care merita cumparat va ofera un suport lombar bun.

Partea inferioara a spatelui ar trebui sa fie sustinuta astfel incat sa fie usor arcuita tot timpul. Cel mai bine este sa incercati aceasta caracteristica, astfel incat sa obtineti suport lombar in punctul de care aveti nevoie. Un suport bun lombar este esential pentru a minimiza incordarea sau compresia pe discurile lombare din coloana vertebrala.

  1. Permiteti adancimea si latimea suficienta a scaunului

Scaunul de scaun de birou ar trebui sa fie suficient de larg si de adanc pentru a va permite sa stati confortabil. Cautati un loc mai adanc daca sunteti mai inalt si unul mai putin adanc, daca nu sunteti chiar atat de inalt. In mod ideal, ar trebui sa puteti sta cu spatele la spatar si sa aveti aproximativ 2-4 inci intre spatele genunchilor si sezutul scaunului de birou. De asemenea, ar trebui sa puteti regla inclinarea scaunului inainte sau inapoi, in functie de modul in care alegeti sa stati.

  1. Alegeti materialul respirabil si umplerea suficienta

Un material care ii permite corpului sa respire este mai confortabil cand stati pe scaunul de birou pentru perioade indelungate. Materialul textil este o optiune buna, dar multe materiale noi ofera si aceasta caracteristica. Captuseala trebuie sa fie confortabila pentru a sta pe el si cel mai bine este sa evitati un scaun prea moale sau prea greu. O suprafata dura va fi dureroasa dupa cateva ore, iar una moale nu va oferi suficient suport.

  1. Obtineti un scaun cu cotiere si tetiera

Obtineti un scaun de birou cu cotiere pentru a lua o parte din incordare de pe gat si umeri. Cotierele trebuie sa fie de asemenea reglabile, pentru a va permite sa le pozitionati intr-un mod care sa va lase bratele sa se odihneasca confortabil, in timp ce va face mai putin probabil sa alunecati.

  1. Gasiti controale de ajustare usor de utilizat

Asigurati-va ca toate controalele de ajustare de pe scaunul dvs. de birou pot fi atinse dintr-o pozitie asezata si nu trebuie sa va chinuiti pentru a ajunge la ele. Ar trebui sa va puteti inclina, sa mergeti mai sus sau mai jos sau sa invartiti dintr-o pozitie asezata.

Este mai usor sa obtineti inaltimea si sa inclinati chiar daca sunteti deja in sezut. Veti deveni atat de obisnuit sa va reglati scaunul, incat nu va trebui sa depuneti un efort constient pentru a face acest lucru.

Daca ti-a placut arata si altora!