Cum trebuie sa procedati cand va vindeti laptopul?

Laptopurile sunt echipamente pe care le puteti folosi atat la servici in interes profesional, cat si acasa in interes personal, sau chiar profesional, daca lucrati de acasa.

Puteti folosi laptopurile in foarte multe scopuri, cum ar fi pentru vizionarea filmelor, pentru a naviga pe internet sau pentru indeplinirea sarcinilor de servici de exemplu. In aceste conditii, este firesc sa doriti sa aveti la dispozitie un laptop de ultima generatie, care sa faca fata tuturor cerintelor dvs.

In aceste conditii, probabil va intrebati ce trebuie sa faceti cu echipamentul pe care nu il mai folositi, pentru ca nu veti dori sa il pastrati in casa, fara a-l utiliza. In plus, cu fiecare zi care trece, valoarea acestuia scade.

Asadar, veti dori sa vindeti laptopul pe care nu il mai utilizati, iar cele doua optiuni pe care le aveti sunt: vanzarea online sau vanzarea intr-o casa de amanet diverse Bucuresti. Vanzand online, veti putea suporta costurile transportului, poate aveti ghinionul de a expedia produsul iar potentialul client se razgandeste, iar astfel va trebui sa asteptati alt cumparator.

Daca alegeti sa va vindeti laptopul intr-o casa de amanet diverse Bucuresti, totul este mult mai simplu. Produsul este evaluat de catre personalul calificat al casei de amanet, iar in cateva minute veti primi o oferta. Vi se va spune care este suma pe care o primiti in schimbul acestuia, iar dvs. puteti accepta sau puteti refuza.

Cu siguranta insa, inainte de a va vinde laptopul, este foarte important sa accesati unul-doua site-uri unde puteti gasi produse similare, pentru a afla care este pretul unui laptop identic. In acest fel va puteti face o parere daca vi se ofera pretul corect sau nu, insa de regula casele de amanet sunt oneste, si ofera preturi foarte bune.

Apoi, este important sa faceti o copie de rezerva a datelor salvate, si sa le stergeti de pe laptop. Cu siguranta nu doriti ca persoana care va cumpara ulterior laptopul de la casa de amanet, sa priveasca printre datele dvs. private? Prin urmare, trebuie sa aveti grija inainte de a vinde laptopul ca eliminati complet toate datele personale de pe dispozitiv.

Atentie insa: nu este suficient sa stergeti pur si simplu folderele. Deoarece datele pot fi apoi restabilite cu usurinta. Puteti gasi instructiuni pe Internet cu privire la modul de curatare a hard disk-ului. Dar inainte de a sterge, salvati tot ceea ce va este inca de valoare!

Dezactivati conturile! Daca ati inregistrat dispozitivul la producator sau daca utilizati servicii de stocare in cloud, ar trebui sa va dezactivati conturile inainte de a vinde notebook-ul. Acelasi lucru este valabil si pentru licentele software pe care doriti sa le utilizati pe noul dispozitiv.

Cautati accesoriile si cutia acestuia. Poate nu doriti doar sa va vindeti laptopul, ci si diverse accesorii? Incarcarea cablurilor sau a bateriilor de rezerva creste in mod natural valoarea notebook-ului. Si oricum nu veti avea nevoie de piesele respective pentru noul dispozitiv.

Acestea sunt asadar cateva detalii foarte importante pe care trebuie sa le aveti in vedere in momentul in care intentionati sa va vindeti laptopul. De preferat ar fi sa treceti pragul unei case de amanet, care cumpara diverse bunuri (printre care si laptopuri), si care va va oferi pretul corect. In plus, cine stie, poate aveti posibilitatea de a va cumpara noul laptop tot de la casa de amanet, care insa va fi de generatie noua, si pe care il veti putea alege la un pret mult mai atractiv.

Daca ti-a placut arata si altora!