De ce cumpara oamenii terenuri?

Deseori, atat in ziare, reviste, cat si pe tot felul de panouri de pe marginea drumurilor, vedem mare scris „teren de vanzare”. Cei care au un teren in plus, sau au un teren pe care nu-l mai folosesc, il vand. Pretul variaza in functie de zona in care acesta se afla, in functie de marimea lui sau in functie de alte caracteristici care diferentiaza respectivul teren de altele.

Cel mai adesea, oamenii cumpara terenuri pentru a-si construi locuinte. Cei care au suficienti bani, nu se multumesc prin a cumpara locuinte deja construite, ci isi cumpara un teren pe care sa construiasca totul asa cum isi doresc. La fel fac si cei care nu iubesc viata la bloc, si carora li se pare total nepotrivit sa locuiasca intr-un apartament. Insa, locuitul la casa presupune si o munca in plus, prin faptul ca trebuie mereu sa-ti ingrijesti curtea, astfel incat totul sa arate impecabil.

Cele mai scumpe terenuri sunt cele aflate in zone bune, in zone la care accesul se face cu usurinta. La urma urmei, rar intalnim persoane care vor sa-si construiasca o casa intr-o zona uitata de lume, undeva intr-un capat de sat.

De asemenea, oamenii mai cumpara terenuri si pentru a investi o anumita suma de bani. Cei care opteaza pentru o astfel de varianta, cumpara terenurile in ideea ca peste ceva timp vor scoate pe ele mai multi bani, sperand ca pretul acestora sa creasca substantial, astfel incat sa poata declara ca au facut o buna afacere.

Exista si o alta categorie de oameni, si anume cei care cumpara terenuri pentru a le cultiva, sau pentru a le folosi pe post de pasune pentru animale. Tot mai des oamenii se indreapta spre afacerile din domeniul agricol, deoarece acestea par sa mearga bine si pe timp de criza. Multi aleg sa-si faca ferme, prin urmare, au nevoie de teren si pentru a-si construi ferma, pentru terenul pe care vor pasuna animalele si pentru terenul pe care vor cultiva cele necesare pentru hrana animalelor pe timp de iarna si nu numai.

O alta categorie de oameni care cumpara terenuri sunt cei care vor sa-si deschida afaceri, fie ca vorbim de un service auto, un supermarket, o benzinarie, un depozit de constructii sau alte tipuri de afaceri. Nu poti activa in astfel de domenii fara a avea spatiul necesar in care sa-ti desfasori activitatea. Nu poti avea service daca nu ai un loc in care sa repari masinile si sa le parchezi, un supermarket daca nu ai cladirea necesara si spatiul aferent desfasurarii unei astfel de activitati si asa mai departe.

Investitia in terenuri este o afacere care inca merge si probabil va continua sa mearga si de acum inainte. Daca tot investi, investeste cu cap si fa lucrurile asa cum ar trebui. Cumpara cu atentie, informeaza-te inainte si asigura-te de faptul ca totul este in regula si din punct de vedere juridic. De asemnea, tine cont si de tipul de sol pe care cumperi terenul, asta in cazul in care vrei sa-ti contruiesti o ferma.

Daca ti-a placut arata si altora!