Gelul UV este, fara indoiala, una dintre cele mai populare metode de infrumusetare a unghiilor. Poate fi folosit pentru a-ti construi, alungi si intari unghiile. Unghiile cu gel intaresc unghiile naturale, facându-le perfecte pentru femeile cu unghii scurte si fragile. In acest articol, iata cateva detalii si fapte despre unghiile cu gel.
Ce este gelul UV?
Gelul UV este o substanta lichida groasa folosita pentru a crea unghii artificiale. Spre deosebire de unghiile acrilice, gelul UV trebuie catalizat in lampa UV pentru unghii. Gelul este format din lanturi scurte de molecule care se leaga de lanturi lungi intr-o lampa UV, aceasta reactie chimica se numeste proces catalitic.
Unghiile cu gel intaresc unghia naturala si cu ajutorul capsulelor sau unui sablon iti poti alungi unghiile. Gelul UV este ideal pentru femeile cu unghii subtiri, scurte si fragile. In comparatie cu unghiile acrilice, unghiile cu gel sunt mai flexibile.
Consistenta gelului UV
Unul dintre produsele de baza utilizate in gel se numeste oligomer. Acestea sunt molecule care sunt deja partial atasate unele de altele. Aceasta este, de asemenea, cea mai mare diferenta fata de monomeri, care sunt formati din molecule individuale.
Pentru a intelege utilitatea lanturilor moleculare prefabricate (oligomeri), trebuie mai intâi sa intelegi cum catalizeaza produsele UV. Energia UV face ca moleculele sa formeze lanturi lungi intre ele. Când se formeaza lanturi lungi, produsul incepe sa se catalizeze. O lampa UV pentru unghii emite doar o cantitate foarte mica de energie UV, astfel incât procesul de catalizare este ineficient si lent.
Din aceste motive, nu poti cataliza unghiile acrilice, care sunt compuse din lichid monomer si pulbere polimerica, sub o lampa de unghii. Pentru a remedia acest lucru, gelul Uv, precum acest gel de unghii UV IBD, de constructie, builder gel, 3 in 1 autonivelant, pink, 56 g este format din molecule deja legate (oligomeri) care accelereaza procesul de catalizare.
Grosimea sau consistenta produselor polimerizabile UV este determinata de lungimea lanturilor de monomeri. Moleculele individuale au o mare libertate de miscare deoarece nu sunt legate intre ele. Cu alte cuvinte, moleculele se pot misca in toate directiile, rezultând un lichid. Gelurile UV, pe de alta parte, sunt formate din oligomeri.
Aceste lanturi de molecule se pot incurca unele cu altele, astfel incât sa nu se mai poata misca atât de usor. Libertatea limitata de miscare are ca rezultat o grosime similara cu cea a unui gel.
Poti dilua singur gelul UV?
Gelul cu siguranta nu poate fi diluat! Adaugarea unui lichid pentru a dilua gelul UV va influenta puternic procesul de catalizare. Procesul de catalizare nu va mai fi eficient si vei avea unghii artificiale slab catalizate. Este una dintre principalele cauze ale dezvoltarii unei alergii de contact.
Flexibilitatea gelului UV este determinata de consistenta produsului?
Flexibilitatea gelului UV depinde de doi factori. In primul rând, tipul de oligomeri (structura chimica) are cea mai mare influenta asupra flexibilitatii unghiilor artificiale. Al doilea factor este gradul de cataliza. Daca unghiile nu sunt catalizate suficient, rezultatul va fi ca unghiile artificiale vor fi mult mai flexibile.