De ce isi repatriaza romanii decedatii din Germania?

In clipa de fata, in Germania exista peste jumatate de milion de cetateni romani, care au ales sa se stabileasca in aceasta tara cel putin temporar.

Este cat se poate de firesc faptul ca motivul datorita caruia un numar atat de mare de cetateni romani au ales sa se mute in Germania, este reprezentat de nivelul de trai de aici si de salariile mult mai mari decat cele din tara noastra.

Cei mai multi dintre romanii din Germania sunt satisfacuti de nivelul de trai din aceasta tara, si au ales sa se stabileasca pentru totdeauna pe taram german. Exista insa si romani care au plecat acolo cu scopul de a se intoarce si de a incepe o afacere sau de a-si cumpara o casa in Romania, cu bani cash, pentru a nu se indatora la banca pe zeci de ani.

Unii dintre romanii plecati la munca in aceasta tara insa, s-au intors mult mai repede acasa decat era cazul, dar s-au intors intre patru scanduri sau mai simplu spus, in sicriu.

Multi romani au murit odata cu trecerea anilor pe teritoriul Germaniei, iar multi dintre acestia, si-au pierdut viata pe soselele si autostrazile germane. Alti romani in schimb, au murit pe teritoriul acestei tari din diferite alte motive.

Pana la urma insa, mai putin conteaza cum s-a intamplat, ci cel mai important este ca s-a intamplat, iar familiile indoliate au cautat cele mai bune si totodata cele mai ieftine servicii de repatriere decedati Germania, astfel incat sa isi repatrieze decedatii, cu scopul de a-i inmormanta sau de a-i incinera in Romania.

Exista un motiv intemeiat datorita caruia, familiile indoliate au ales aceasta solutie. Acesta este fara doar si poate reprezentat de costurile inmormantarii din Germania. Veti afla cateva informatii pe scurt despre inmormantarile din aceasta tara.

Majoritatea oamenilor sunt surprinsi de cat de scumpe pot fi inmormantarile in Germania. Pentru o inmormantare simpla trebuie sa va ganditi la o suma medie de 7.600 de euro in ceea ce priveste costurile de inmormantare.

Costurile totale ale unei inmormantari depind de tipul de inmormantare, locul inmormantarii, locul mormantului si sfera serviciilor oferite de casa funerara. Potrivit dorintelor si asteptarilor de calitate ale celor in suferinta, costurile totale ale unei inmormantari sunt cuprinse intre 2.000 de euro pentru cea mai ieftina incinerare anonima (incinerare) si 35.000 de euro (si mai mult) pentru o inmormantare de lux.

Cele mai importante elemente din costurile de inmormantare sunt costurile locului mormantului (taxele cimitirului), serviciile funerare, costurile pietrei funerare (pietrar) si costurile de intretinere a mormantului (gradinarul cimitirului).

Asadar, se poate vedea foarte clar faptul ca din punct de vedere financiar, o inmormantare in Germania nu este avantajoasa sub nici o forma, mai ales daca luam in considerare salariile din tara noastra. Chiar si raportat la salariile din aceasta tara straina, costurile inmormantarii sunt mari.

In plus, familiile indoliate se gandesc si la faptul ca ar dori sa ii viziteze la cimitir pe cei dragi, si ca ar fi imposibil ca in fiecare an de luminatii (1 Noiembrie) si de florii, sa mearga in Germania la cimitir. In aceste conditii, iau decizia de a contacta o firma care presteaza servicii de repatriere decedati din Germania, cu scopul de a-i repatria pe cei dragi.

Aceste firme de specialitate, care se ocupa de repatrierea decedatilor sunt atat de utile, in conditiile in care nu se ocupa doar de transportul funerar international, ci se ocupa si de obtinerea tuturor documentelor fara de care, nu ar putea sa repatrieze persoana decedata.

Acest lucru este extrem de important in conditiile in care familia nu mai trebuie sa isi faca griji pentru ca nu stie de unde sa obtina certificatul de deces si pasaportul mortuar. De toate aceste lucruri se ocupa cei de la firma de servicii funerare.

In plus, acestia vor avea pregatit sicriul special din zinc, folosit la repatrierea decedatilor, si trebuie mentionat faptul ca repatrierea nu se poate face decat cu un astfel de sicriu.

Ei bine, in conditiile in care cei de la firma de servicii funerare se ocupa de atat de multe lucruri, probabil veti dori sa aflati si care sunt costurile acestor firme. Probabil va asteptati la sume foarte mari.

De mentionat este faptul ca nu se poate discuta despre un pret standard in ceea ce priveste serviciile de repatriere. Distanta dintre localitatea germana si localitatea din tara noastra este un prim factor care influenteaza pretul, si cu cat distanta este mai mare, este firesc ca si pretul repatrierii sa fie mai mare. Apoi, se adauga la costul total si sicriul special din zinc, necesar pentru repatriere.

Nu in ultimul rand, serviciile prestate de firma in vederea eliberarii documentelor, se platesc de-asemenea. Cu toate acestea insa, pretul repatrierii este mult mai mic decat pretul inmormantarii in aceasta tara straina. Deci, este mai avantajoasa repatrierea decat inmormantarea in Germania.

Daca ti-a placut arata si altora!