De ce merita sa luati in calcul EMS?

Toate programele de antrenament ar trebui sa integreze electro stimularea musculara (EMS) pentru a contracta muschii cu forta.

Cei mai importanti specialisti in ceea ce priveste activitatea sportiva sunt de acord ca EMS este un instrument valoros, in special la cele mai inalte niveluri de performanta. Cu toate acestea, profesionistii din toate sporturile, in special la nivelurile superioare nu inteleg pe deplin aplicatiile si beneficiile tehnologiei EMS.

Multi antrenori au achizitionat dispozitive de electrostimulare musculara, dar nu au integrat inca tehnologia in rutina obisnuita de zi cu zi. Cu doar putine cunostinte, va puteti ajuta sportivii sa obtina imbunatatiri mari.

S-ar putea sa va confruntati cu doua obstacole in calea utilizarii cat mai bune a EMS pentru performanta si sanatatea sportivilor. In primul rand, nu puteti afla cum functioneaza aceste tratamente electrostimulare fara a tine un dispozitiv in propriile maini. Ca in orice tehnologie, trebuie sa aveti incredere in ea si prin incercari si erori, sa aflati ce functioneaza si ce nu.

In ceea ce priveste unele dintre unitatile de stimulare, consumatorii se plang adesea ca manualele de utilizare nu ii invata cum sa foloseasca cel mai bine tehnologia.

Al doilea obstacol in calea utilizarii EMS in mod regulat pentru a ajuta dezvoltarea, recuperarea si reabilitarea sportivilor este faptul ca multi indivizi considera ca numai terapeutii fizici certificati o pot folosi.

Precautia dvs. initiala este laudabila, dar nu exista nici un motiv intemeiat pentru care doar kinetoterapeutii trebuie sa puna in aplicare aceste tratamente electrostimulare la sportivi. EMS contracta muschii cu forta. Nu asta fac sportivii la antrenament zilnic in sala de fitness, pe pista si pe teren?

Acestea sunt aceleasi principii necesare in ceea ce priveste stapanirea tehnologiei EMS cu un atlet. Orice antrenor care se simte confortabil cu implementarea unor programe conventionale de antrenament, nu ar trebui sa aiba nicio problema in intelegerea valorii si aplicatiilor EMS pentru sportivii lui.

Dispozitivele de stimulare musculara electrica sau EMS nu sunt menite sa promoveze performanta si sa imbunatateasca estetica in timp ce stai pe canapea. In ciuda faptului ca unele dispozitive pretind in mod gresit ca fac acest lucru, stimulatoarele musculare electrice sunt menite sa fie asociate cu rutinele dvs. de antrenament si programele de antrenament pentru a spori performanta si pentru a sprijini recuperarea intre antrenamente sau post antrenament.

Stimularea musculara electrica, atunci cand este corect integrata in rutina de antrenament, este conceputa pentru a va sprijini in calatoria dvs. de fitness in toate etapele si la orice nivel de fitness.

Stimularea musculara electrica utilizeaza diferite intervale Hertz pentru a activa fibrele musculare specifice, fortandu-le sa se contracte. Gama specifica Hertz va forta diferite tipuri de fibre musculare sa se contracte. De exemplu, daca doriti sa mariti tipul de fibra musculara responsabila de miscarea exploziva, ati dori sa utilizati o gama de 100 pana la 120 Hz. Frecventele joase de pana la 18 Hz activeaza fibrele musculare cu miscare lenta, in timp ce frecventele mult mai mari activeaza muschii cu miscare rapida.

De ce trebuie sa cresti numarul de fibre musculare care se contracta? Pur si simplu, astfel incat sa puteti sari mai sus, sa ridicati mai mult, sa alergati mai mult si sa va recuperati mai repede. Chiar si sportivii de elita isi pot activa doar aproximativ 35% din fibrele musculare.

Acest lucru se intampla dintr-o varietate de motive, cum ar fi protectia musculara din cauza unei leziuni anterioare, inhibitiei neuronale sau a unei boli. Stimularea musculara electrica pulseaza in tot sistemul nervos central si activeaza fibrele musculare la nivelul neuronului motor.

Electrostimularea poate fi utilizata si in cazul pacientilor care senfrunta cu diferite probleme de sanatate, iar in continuare puteti afla despre ce este vorba.

Atrofia musculara

Atrofia musculara este un semn descris de reducerea masei musculare care poate aparea din cauza mai multor conditii de sanatate. Stimularea electrica a muschilor poate fi utilizata pentru a reduce sau elimina rezultatele atrofiei musculare, mentinand muschii fragili vii. Acest exercitiu este aprobat de FDA.

Osteoartrita

Osteoartrita este o degradare dificila si adesea devastatoare a tesuturilor conectate. Pe baza unei cercetari medicale publicate in „Arhivele de medicina fizica si reabilitare”, s-a descoperit ca stimularea musculara electrica este o functie utila a tratamentului fizic pentru pacientii in varsta care au generat osteoartrita de sold dupa operatia chirurgicala completa de artroplastie de sold.

In plus, un avantaj semnificativ pentru miscare si independenta, stimularea musculara electrica poate imbunatati cu usurinta muschii extensori ai genunchiului. Stimularea musculara electrica poate minimiza in mod eficient riscul aparitiei durerilor de presiune.

Prevenirea ranilor de presiune

Ranile de presiune sunt afectiuni populare pentru pacientii care sunt blocati in scaune cu rotile, saltea si alte dispozitive care duc la utilizarea frecventa a presiunii pe anumite parti ale corpului.

Stimularea musculara electrica poate fi utilizata pentru gluteus maximus al participantilor legati de scaunul cu rotile. Aceasta metoda poate crea rezultate substantiale in ceea ce priveste mentinerea structurii fesiere adecvate si prevenirea deformarilor care pot fi bune in minimizarea aparitiei ranilor de presiune.

Daca ti-a placut arata si altora!