De ce sa apelezi la tiparul digital?

Alege si tu https://www.markprint.ro/categorie/productie-publicitara/  si vei avea parte doar de beneficii!

Ce este imprimarea digitala?

In acest articol, vei gasi toate informatiile despre imprimarea digitala: ce este, cum functioneaza, avantaje fata de imprimarea offset… esti interesat?

Cand vorbim despre imprimarea digitala, ne referim la procesul de imprimare directa a unui fisier digital la orice tip de material (hartie, vinil, tesaturi…).

Un exemplu clar ar fi imprimarea unui document sau a unei imagini cu o imprimanta laser sau cu cerneala.

Diferentele dintre imprimarea digitala si cea offset

In primul rand, trebuie sa definim ce este imprimarea offset, astfel incat sa le putem compara. Imprimarea offset este un proces de imprimare analogic si indirect. Aceasta inseamna ca, pentru a imprima orice element, acesta trebuie mai intai creat pe o placa matriceala si apoi transferat pe un suport de cauciuc.

Neascultand de o placa matriceala, imprimarea digitala ofera o agilitate ridicata si flexibilitate in productie. In plus, nu necesita timpi de uscare sau racire a materialului.

O alta diferenta de imprimare digitala fata de imprimarea offset este gama de materiale si formate pe care ne-o ofera (diferite culori, texturi, masuratori etc.). Acest lucru va permite sa aveti o mare libertate atunci cand creezi materiale de comunicare, publicitate si punct de vanzare (PLV).

Ultima diferenta pe care o vom numi, dar nu mai putin importanta, este impactul pe care il are asupra mediului. Datorita maximizarii performantei imprimarii digitale si consumului redus de resurse, este mai putin poluanta si are un impact ecologic mai mic, evidentiind tehnologia LATEX care nu genereaza deseuri poluante si este respectuoasa cu mediul.

Definitia si claritatea maxima a imprimarii se realizeaza datorita uscarii rapide si ca urmare a absorbtiei scazute a cernelii de catre material. Cu aceasta noua tehnologie, o inalta calitate si durabilitate a produselor este garantata atat in interior, cat si in exterior. Proces 100% ecologic, aceste cerneluri nu contin mercur sau plumb, nu emit substante chimice volatile si nu genereaza ozon.

Avantajele imprimarii digitale

Iata cateva dintre avantajele imprimarii digitale:

  • Flexibilitate si volum redus: prin faptul ca nu utilizezi placi precum imprimarea offset, permite sa imprimi cateva unitati. Un avantaj foarte interesant pentru IMM-urile care nu au nevoie de tiraje mari si cauta sa produca materiale promotionale la un cost redus.
  • Timpi de livrare mici: fara indoiala, este cea mai rapida si mai rapida optiune de a avea produse disponibile, cum ar fi pliante, viniluri, tesaturi imprimate etc.
  • Personalizare: tendinta ultimilor ani este de a oferi produse din ce in ce mai personalizate si unice. Datorita imprimarii digitale putem varia imprimarea, materialul si designul cu mare usurinta.
  • Nici un stoc (doar in timp): Dupa cum am mentionat in avantajele anterioare, agilitatea productiei permite ajustarea volumului in functie de comenzi.
  • Varietate de suporturi: Una dintre diferentele cu imprimarea offset si, in acelasi timp, avantajul digitalului. Varietatea este infinita: textile, viniluri, PVC, suporturi rigide, ambalaje…

Tipuri de imprimare digitala

In cadrul imprimarii digitale, exista 2 tipuri: format mic si mare.

Imprimare in format mic

Este cel mai utilizat format, dar are dezavantaje, cum ar fi faptul ca nu are un format 50×70.

Imprimare in format mare

Formatul mare este ideal pentru proiecte mari sau pentru companiile care doresc sa creeze materiale si produse pentru campaniile lor de marketing (in special la punctul de vanzare).

Avantajele tiparului digital

Tiparul digital vine cu o serie de avantaje importante pe care ar trebui sa le iei in calcul:

  • Tiparul digital iti ofera posibilitatea de a te adresa clientilor direct – in momentul in care oferi un pliant in mana sau o brosura, iei contact direct cu clientul tau, ceea ce este cu siguranta foarte important. In felul acesta, vei reusi cu certitudine sa obtii cele mai mari beneficii pentru ca clientii tai inteleg ca te-ai gandit la ei.
  • Un alt aspect la fel de important este faptul ca tiparul digital iti permite sa folosesti hartie si tus, ceea ce te face mai personal in fata clientului tau. In timp ce o campanie online poate fi considerata rece, una cu pliante si flyere va ajunge la clienti pana in suflet.
  • Printurile publicitare pot fi surprize interesante daca incluzi pe ele si vouchere sau alte astfel de aspecte foarte interesante.
  • Printurile digitale sunt o alegere optima pentru toti cei care vor sa ofere clientilor si altceva si le arata ca se adreseaza lor atat online cat si offline.

Alege cele mai bune materiale publicitare si cu siguranta vei putea sa iti atragi mai multi clienti. In plus, aceste obiecte sunt foarte ieftine si poti sa produci in cantitati mari printuri si elemente de tipar digital pe care sa le imparti publicului tau tinta. Totul depinde de modul in care alegi sa te promovezi pentru ca posibilitatile sunt in acest sens, aproape nelimitate si cu siguranta te vor ajuta sa ajungi la impactul dorit.

Daca ti-a placut arata si altora!