Diferentele intre haute cuture si pret a porter

Cuvintele cele mai utilizate din lumea modei sunt “Prêt-à-Porter” si “Haute Couture”.

In timp ce acesti termeni sunt aruncati in mod accidental de catre chiar si cei mai experimentati designeri, exista intr-adevar semnificatii specifice pentru cei doi. Cititi mai departe pentru a gasi diferenta reala dintre Prêt-à-Porter si Haute Couture indiferent ca este vorba despre rochii de seara lungi sau despre costume si haine masculine.

In primul rand, este important sa cunoastem semnificatiile literale din spatele acestor expresii franceze destul de bine cunoscute. “Prêt-à-Porter inseamna literalmente” pregatit pentru uzura “. “Haute Couture” este, in general, folosit pentru a considera orice “High Fashion”.

Fiecare piesa Haute Couture este facuta  pentru un singur client. Clientul vine la atelierul deisgnerului pentru masuratori si accesorii. Acest lucru indica faptul ca fiecare bucata Haute Couture este adaptata clientului individual, atat in ​​stil, cat si in marime.

Moda Haute Couture este considerata de cea mai inalta calitate si are cel mai mare pret. In timp ce acest lucru ar putea domni adevarat in cea mai mare parte a timpului, exista, de fapt, standarde specifice pe care o piesa ajunge sa fie considerate “Couture”. Vogue a descris o data piesele Couture drept “arte de mers pe jos”. Intr-adevar, acest lucru este adevarat.

Piesele Haute Couture sunt concepute pentru a fi purtate de cativa clienti, sau chiar de unul singur. Indiferent de cat de exclusiva este o piesa, nu este Haute Couture pana nu este inregistrata asa.. Acest lucru nu este un lucru usor, deoarece exista criterii stricte pe care trebuie sa le indeplineasca o casa de moda pentru a fi luata in considerare.

In primul rand, o casa de moda trebuie sa aiba un atelier de lucru care sa angajeze cel putin cincisprezece membri ai personalului cu norma intreaga. Casa de moda trebuie sa proiecteze piese fabricate la comanda pentru clientii cu cel putin un montaj. Aceste standarde asigura ca etichetele Haute Couture livreaza piesele impecabil adaptate, care vor fi potrivite exact si perfect pentru client.

Prêt-à-Porter este de inalta calitate. In timp ce Prêt-à-Porter nu este neaparat produs in masa, este disponibil pentru o mare varietate de clienti. Aceste colectii sunt facute pentru multi clienti cu dimensiuni diferite.

In timp ce variaza in functie de pret si calitate, caracteristica principala este ca aceste colectii sunt proiectate in limitele dimensiunilor standardizate. Aceste piese nu sunt menite sa se potriveasca perfect sau necesita un croitor. Pur si simplu se potrivesc majoritatii oamenilor destul de bine.

Haute Couture sunt elemente de cea mai buna calitate. Toate piesele realizate manual, aceste piese sunt relizate cu pricepere si mult timp. Ca atare, acest nivel de calitate inseamna preturi ridicate si clienti de varf.

De obicei, Prêt-à-Porter este disponibil de doua ori pe an. Colectiile Prêt-à-Porter sunt adesea disponibile pre-sezonier,  se ocupa de schimbarile climatice si economice. Aceste colectii nu sunt facute la comanda. Rata la care firmele de moda sunt capabile sa produca colectii Ready-to-Wear variaza de la Haute Couture in faptul ca colectiile Ready-to-Wear sunt produse la rate mai mari, in cantitati mai mari.

In timp ce acestea pot fi de inalta calitate si sa se inspire din linii Haute Couture, aceste colectii nu au exclusivitatea Haute Couture. Clientii ar putea gasi aceste articole, de exemplu, in magazinele de vanzare cu amanuntul sau online.

Daca ti-a placut arata si altora!