Dynamic Island: o experienta interactiva a utilizatorului

Dynamic Island le permite utilizatorilor sa interactioneze cu iPhone in moduri noi, datorita unui design care estompeaza granita dintre hardware si software, adaptandu-se continuu pentru a le arata utilizatorilor mesaje, notificari si activitati importante.

Odata cu introducerea Dynamic Island, camera TrueDepth a fost reproiectata pentru a ocupa mai putin spatiu pe ecran. Insula dinamica este intotdeauna activa, permitand utilizatorilor sa acceseze mai usor comenzile prin simpla mentinere a degetului apasat, dar nu interfereaza cu continutul ecranului.

Activitatile care ruleaza in fundal, cum ar fi Harti, Muzica sau Cronometrare, raman vizibile si interactive, iar aplicatiile tertilor din iOS 16, cum ar fi scorurile din sport sau Live Activities co-op, pot profita, de asemenea, de Dynamic Island.

Sistem de camere profesionale de o clasa de sine statatoare

Sistemul de camere foto profesionale de pe iPhone 14 Pro si iPhone 14 Pro Max impinge limitele a ceea ce este posibil la un smartphone, permitand tuturor utilizatorilor sa realizeze cele mai bune fotografii si clipuri video, indiferent daca sunt ocazionali sau profesionisti.

Sistemul de camere Pro are, de asemenea, urmatoarele imbunatatiri si caracteristici:

  • noua camera ultraangulara de 12 MP cu pixeli de 1,4 µm, care ofera imagini mai clare si mai detaliate, imbunatatind capacitatile deja excelente de fotografiere macro.
  • Aparat foto teleobiectiv imbunatatit cu zoom optic 3x.
  • Noua camera frontala TrueDepth cu deschidere ƒ/1.9 pentru imagini si clipuri video mai bune in conditii de iluminare slaba. Pentru prima data, camera este echipata cu autofocus, ceea ce ii permite sa focalizeze si mai rapid in conditii de lumina slaba si sa faca fotografii de grup de la o distanta mai mare.
  • Noul blit adaptiv True Tone Flash cu un design complet nou, cu noua lumini LED care isi schimba modelul in functie de distanta focala selectata.
  • Beneficii semnificative cu ajutorul fotografiei computerizate, cum ar fi Night Mode, Smart HDR 4, Portrait Mode cu Portrait Light, Portrait Mode cu Night Mode, Photo Style pentru a personaliza fiecare fotografie si Apple ProRaw.
  • Noua functie Action pentru clipuri video uimitoare care se adapteaza la miscari si vibratii majore, chiar si atunci cand filmati in mijlocul unei actiuni rapide.
  • Functia cinematografica este acum disponibila in 4K la 30 fps si 4K la 24 fps.
  • Fluxuri de lucru video profesionale, inclusiv ProRes3 si Dolby Vision HDR end-to-end.

Conectivitate puternica prin intermediul telefoniei mobile si 5G

iPhone le ofera utilizatorilor descarcari si incarcari ultrarapide, o mai buna streaming si conectivitate in timp real cu 5G, facilitand astfel mentinerea legaturii si vizualizarea si partajarea continutului8. 5G pe iPhone este acum sustinut de peste 250 de operatori de telefonie in peste 70 de piete din intreaga lume, cu un sprijin sporit pentru retelele autonome.

Cu eSIM, utilizatorii se pot conecta cu usurinta sau isi pot transfera rapid abonamentele existente in format digital. Este o alternativa mai sigura la cartelele SIM fizice si permite pastrarea mai multor abonamente de telefonie mobila pe acelasi dispozitiv.

La iPhone 14 Pro si iPhone 14 Pro Max, suportul pentru cartela SIM a fost eliminat la modelele din SUA, permitand utilizatorilor sa isi configureze dispozitivul mai rapid si mai usor.

Daca ti-a placut arata si altora!