Este rentabil sa cumperi un apartament la ultimul etaj al blocului?

Foarte multi dintre cei care intentioneaza sa isi cumpere un apartament, si-ar dori sa locuiasca la parter sau la etajul 1 sau maxim 2.

Este firesc acest lucru intr-o oarecare masura, insa nici traiul intr-unul din cele mai noi apartamente de lux Dorobanti nu este de neglijat.

Multe persoane se feresc de apartamentele la ultimul etaj, deoarece le este teama de problemele de izolatie ale acoperisului, care atunci cand ploua, poate crea disconfort, pentru cei de la ultimul etaj.

O asemenea problema nici macar nu poate fi luata in considerare intr-un apartament de lux Dorobanti, dat fiind faptul ca apartamentele de lux, beneficiaza de o izolatie hidro si termica de cea mai buna calitate, care are cel putin 10 – 15 ani garantie.

Problemele cu izolatia acoperisurilor pot fi aduse in discutie in ceea ce priveste apartamentele din blocurile vechi, dar in ceea ce priveste aceste apartamente de lux Dorobanti, nu exista asemenea probleme.

In plus, traiul intr-un astfel de apartament, poate veni cu o serie importanta de beneficii pentru proprietari, iar in continuare vom prezenta cateva dintre acestea.

Mai putin zgomot

Atunci cand ai vecini de-asupra ta, cu siguranta ii auzi zilnic cum se plimba prin casa, iar acest lucru poate fi deranjant cand incerci sa te odihnesti, mai ales daca ai lucrat toata noaptea, iar ziua ai nevoie de somn.

In schimb, daca optezi pentru un apartament la ultimul etaj, nu mai ai o astfel de problema. In plus, zgomotul de afara produs de traficul rutier, nu te va deranja la fel ca pe cei care locuiesc la parter sau la unul din primele etaje.

Nu poti fi inundat de vecini

Avand apartamentul cumparat intr-un ansamblu rezidential de lux, nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste inundarea locuintei cand ploua. In plus, pentru ca nu ai vecini deasupra ta, nu poti fi inundat, deci acesta este un alt mare avantaj de care poti avea parte daca alegi sa iti cumperi apartamentul la ultimul etaj, intr-un bloc recent construit.

Mai multa lumina

Acesta este un alt motiv intemeiat datorita caruia este rentabil sa iti alegi un apartament la ultimul etaj. Cei care locuiesc la parter sau la unul din primele etaje, se pot confrunta cu lipsa luminii naturale.

La ultimul etaj insa, nu ai copaci care sa tina umbra, nu ai alte blocuri care sa nu permita ca soarele sa patrunda si in locuinta ta, deci ai mai multa lumina naturala, care contribuie chiar si la mentinerea starii de sanatate.

Mai putine insecte si mai putin praf

Acesta este un alt motiv datorita caruia este rentabil sa iei in considerare ideea de a-ti cumpara apartamentul la ultimul etaj. Tantarii nu prea zboara pana la ultimele etaje, ci invadeaza locuintele de la parter sau de la primele etaje. In plus, praful se depune jos, deci vei fi scutit si de aceste probleme.

Pret mai mic

Un avantaj semnificativ este pretul. Apartamentele la ultimul etaj pot costa cu pana la 20% mai putini bani decat apartamentele la un etaj inferior. Alegand un apartament la ultimul etaj, iti vor ramane si bani pentru mobilarea locuintei.

Daca ti-a placut arata si altora!