La ce etaje se cauta apartamentele?

Cei care au de gand ca in viitorul apropiat sa isi cumpere un apartament, in mod evident iau in consoderare unele detalii, cum ar fi de exemplu zona in care este amplasata locuinta.

Un alt detaliu care este luat in considerare de catre cei care se afla in cautarea unui apartament, este anul in care a fost construit imobilul. Unii cauta apartamente in blocuri vechi pentru ca acestea sunt aparent mai ieftine. Altii cauta apartamente in blocuri noi.

Apartamentele care sunt amplasate in blocurile vechi, sunt intr-adevar mai ieftine la pret, dar ele necesita sa fie supuse procesului de renovare, iar in final cand se fac calculele privind pretul apartamentului plus costurile renovarii, costul final al unui apartament vechi care a fost renovat, depaseste pretul apartamentului nou.

In plus, cei care opteaza pentru apartamente de vanzare Aviatiei,in cazul in care aleg un apartamen din cadrul unui imobil construit recent, sunt mai norocosi, dat fiind faptul ca aceste cladiri sunt mult mai rezistente la cutremure, in comparatie cu blocurile vechi.

Deci, exista multe motive pentru care este mult mai rentabila cumpararea unui apartament intr-un bloc nou, decat cumpararea unui apartament intr-un bloc vechi.

Apoi, conteaza compartimentarea apartamentului, dar si etajul la care acesta se afla. Cei mai multi isi doresc apartamente la parter si apartamente la ultimul etaj, din cauza preturilor.

Apartamente la parter

Foarte multi dintre cei care se afla in cautarea unui apartament, isi indreapta atentia spre apartamentele la parter, dat fiind faptul ca acestea au preturile cu 10 – 15% mai mici in comparatie cu apartamentele incepand de la etajul 1, pana la penultimul etaj.

Apartamentele la parter sunt la mare cautare nu doar datorita pretului, ci si datorita faptului ca nu necesita urcarea multor scari. Oamenii care cauta apartamente, mai ales in acele scari de bloc unde nu exista lift, se gandesc si la viitor, si sunt constienti de faptul ca la batranete, nu le va fi comod sa urce pana la etajul 4 sau chiar mai mult.

In plus, este mult mai dificil de urcat avand plasele pline cu produse si cu alimente, pana la ultimul etaj. Cei care aleg un apartament la parter, au doar cateva scari de urcat, si ajung rapid in locuinta.

Cei care locuiesc la parter nu au vecini pe care sa ii inunde, si au mereu umbra in casa pe timp de vara, cand temperaturile sunt foarte ridicate. In plus, caldura urca spre etajele superioare, asa ca ei sunt avantajati.

Apartamente la ultimul etaj

In unele cazuri, apartamentele de la ultimul etaj, pot costa cu 15 – 20% mai putin in comparatie cu apartamentele de la etajele intermediare, iar acesta este unul din motivele pentru care oamenii isi doresc un apartament la ultimul etaj. Le raman bani pentru a-si mobila apartamentele in functie de preferinte.

Cei care locuiesc la ultimul etaj, au printre altele parte de lumina naturala in casa, au de-asemenea parte de mai multa liniste decat cei de la parter, si au parte de o priveliste frumoasa a orasului. Acesta din urma este unul din motivele pentru care, multi bucuresteni cauta apartamente de vanzare Aviatiei, la ultimul etaj.

Daca ti-a placut arata si altora!