De ce tot mai multe afaceri din mediul online se aboneaza la servicii de live support?

Multi proprietari de afaceri vad chatul live ca pe un instrument, la fel ca e-mailul sau telefonul, care poate fi folosit pentru a contacta clientii. Fie nu vad prea multe avantaje in el, fie nu sunt constienti de potentialul sau deplin. Ce este atunci chat-ul live pentru o afacere online moderna?

Chatul live este unul dintre instrumentele flexibile pe care le puteti utiliza pe site-ul dvs. web. Va ajuta sa sustineti clientii care au nevoie de ajutor.

Va permite sa va mariti vanzarile prin interactiunea cu clientul la momentul potrivit, precum si prin generarea unei tone de oportunitati noi. In sfarsit, poate fi si o sursa nepretuita de cunostinte despre starea afacerii tale, aratandu-ti modul in care ar trebui sa o privesti.

Din acest motiv, alaturi de chatul de pe site, posesorii de afaceri online apeleaza de foarte multe ori si la servicii de live support.

Ce este chat-ul live: cum functioneaza?

Chatul live de pe site-ul dvs. va permite sa aveti conversatii in timp real cu clientii. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va inscrieti si sa instalati chat -ul live pe site-ul dvs. Apoi, persoanele care vin pe site-ul dvs. vor putea da clic pe widgetul  de chat live si vor incepe o conversatie cu unul dintre agentii  de servicii pentru clienti.

E-mailul si telefonul va ofera aceeasi oportunitate de contact. Ambele pot fi destul de rapide, telefonul permitand si contactul in timp real. Ceea ce este unic in legatura cu chat-ul live este faptul ca nu numai ca ajungeti sa discutati cu oamenii de pe site-ul dvs., dar vedeti si cine este pe site-ul dvs.

Cu e-mail sau telefon, aflati despre clienti doar atunci cand va scriu sau va suna. In afara de numarul de vanzari pe care il efectuati sau de numarul de vizite lunare, nu prea puteti vedea oameni pe site-ul dvs. web.

Folosirea telefonului si a e-mailului este ca si cum ai vorbi cu oamenii dintr-o camera in timp ce esti legat la ochi. Nu stii despre oameni pana nu vorbesc cu tine. Chat-ul in direct elimin acest impediment.

Stii intotdeauna cate persoane sunt pe site-ul tau si cate conversatii ai putea avea. Mai mult, stii si cine sunt acei vizitatori: de unde provin, de pe ce site web se afla si, daca au facut afaceri  inainte, puteti sti si numele lor, ce au cumparat anterior si asa mai departe.

Aceasta inseamna ca puteti trece de la asteptarea pasiva pana cand cineva va contacteaza, la a angaja activ potentiali clienti pe site-ul dvs. web, ceea ce este important din punct de vedere al vanzarilor.

Cu toate acestea, inainte de a intra in vanzari, ar trebui sa atingem o utilizare mai populara pentru chat-ul live: asistenta. Conform raportului pentru clienti, 58% dintre companiile care utilizeaza LiveChat il folosesc atat pentru vanzari, cat si pentru asistenta, iar 23% dintre aceste companii il folosesc strict pentru asistenta. Aceasta este o utilizare putin mai comuna decat utilizarea chat-urilor live focusate pe vanzari (19% companii).

Daca ti-a placut arata si altora!