Atunci cand alegi sa montezi clasic o folie sticla Sony lucrurile sunt simple si vei ajunge rapid la pasul final daca urmezi pasii clasici. Cea mai mai problema pe care o intalnesc persoanele care isi pun singure foliile este reprezentata praful care se afla pe ecran si de care pare ca nu poti scapa.
Elimina praful rezidual cu ajutorul unor benzi adezive. Poti folosi chiar benzi speciale pentru ecrane. Praful este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l elimini de sub o folie: bulele vor difuza in cele din urma prin plastic, iar semnele minuscule de degete se vor imbina cu lipiciul foliei, dar urme de praf raman. Aplica usor o banda lipicioasa pe tot ecranul si trage. Privind oblic reflexia unei zone luminoase din ecran va confirma prezenta sau absenta prafului. Ataseaza rapid folia pe ecran dupa ce ai luat praful pentru a evita sa se depuna altul.
Unele kituri de protectie pentru ecranele fanteziste includ un autocolant special pentru ridicarea prafului.
Lipeste folia pe ecran aliniind-o foarte bine la o margine. Indeparteaza spatele foliei de protectie de la un capat si lasa-l pe celalalt liber pentru a avea mai mult control mentinandu-l pe cel crapat. Aliniaza marginea foliei cu marginea ecranului si lasa marginea determinata anterior pentru a vedea daca se aliniaza laturile corect. Ulterior poti elimina intregul strat de suport si poti alinia folia in timp ce o si lipesti.
Greselile mici, cum ar fi mici urme de praf, ar trebui ignorate, deoarece incercarea de a le repara va face mai mult rau decat bine, iar protectorul de ecran va cunoaste foarte curand situatii mai periculoase decat praful si dupa o vreme iti vei cumpara un nou telefon sau o noua folie. Daca trebuie sa repozitionezi dispozitivul de protectie a ecranului, ridica cu atentie o margine cu un dispozitiv subtire, dar nu ascutit, ca o bucata de material de suport sau margine de lingura din plastic. Daca sub folie se afla o cantitate mare de praf poti incerca sa il scoti cu o banda lipizioas care poate fi din celofan si poate fi chiar si scotch si ai grija sa nu strici adezivul foliei.
Scoate bulele de aer. Trage bulele de aer spre margini cu un instrument de netezire, cum ar fi un card de credit. Nu face acest lucru cu forta, cu exceptia cazului in care protectorul de ecran are un protector de suprafata care sa se desprinda dupa instalare: aerul va difuza in cele din urma si prea multa forta ar putea zgaria noul protector.
Cam atat ai de facut si ai un telefon protejat sau poti aplica metoda urmatoare pentru montare.
Utilizeaza un aplicator special
- Deschide cutia cu protectorul de ecran. Aplicatorul este incorporat in ambalaj.
- Ridica dispozitivul de protectie a ecranului utilizand filele corespunzatoare fara a indeparta adezivul de pe folie pentru ca acesta nu se va mai lipi.
- Pune telefonul in aplicator. Asigura-te ca se potriveste sau, daca nu, poti face schimbul pentru a cumpara folia potrivita. Poti merge la magazin sa ceri inlocuirea foliei de protectie.
- Curata telefonul utilizand carpa din microfibra inclusa.
- Desprinde suportul protectorului ecranului.
- Trage aplicatorul in jos pentru a fixa protectorul ecranului.
- Freaca usor ecranul pana cand nu mai exista bule de aer. Pentru asta poti folosi un card sau unghia.
- Desfa aplicatorul si scoate telefonul folosind gaura din spate.