Kinetoterapie pentru durerea de genunchi

Kinetoterapia pentru durerea de genunchi implică o examinare şi o evaluare amănunțită a întregului membru inferior, de la șold până la laba piciorului. Kinetoterapeutul vă poate evalua durerea de genunchi și vă poate stabili tratamentele potrivite pentru a vă ameliora durerea și să vă îmbunătăți mobilitatea generală.

Anatomia genunchiului

Genunchiul uman este o articulație compusă din tibie și femur. Rotula este situată în partea din față a genunchiului. Genunchiul este susținut de patru ligamente. Tot aici se mai găsesc două amortizoare, numite meniscuri.

Durerea de genunchi poate fi cauzată de traume repetitive, efort sau rănire. Ocazional, durerea de genunchi poate apărea fără un motiv aparent. Durerea de genunchi poate genera limitări funcționale care includ dificultăți de mers, la ridicarea din șezut sau la urcarea și coborârea scărilor.

Ce tip de durere de genunchi aveţi?

Dacă aveți dureri de genunchi, este important să determinați dacă durerea este acută, subacută sau cronică. Acest lucru poate ajuta la ghidarea diagnosticului și tratamentului adecvat.

Durere acută: Este cea mai severă și apare la 1-7 zile după accidentare. În acest timp, ar trebui să vă odihniți genunchiul și să lăsați structurile rănite să se vindece înainte de a iniția orice mișcare.

Durere subacută: aceasta apare la 2-6 săptămâni după accidentare. Acesta este un moment bun pentru a iniția mișcări blânde ale genunchiului, pentru a ajuta la redobândirea mobilității.

Durere cronică: durere care durează mai mult de 8-12 săptămâni. Durerea de genunchi cronică ar trebui evaluată de medicul dumneavoastră.

Tratament kinetoterapeutic pentru durerea de genunchi

După ce vi s-a făcut o examinare amănunţită, kinetoterapeutul poate lucra cu dvs pentru a iniția tratamentul corect. Este foarte important să fiţi activ și implicat în program. Adesea, vor fi prescrise exerciții pentru a ajuta la întărirea și îmbunătățirea mobilității genunchiului. Este posibil să vi se solicite să efectuați exerciții acasă, ca parte a unui program de exerciții la domiciliu.

Exercițiile fizice ar trebui să fie instrumentul principal pentru tratarea durerii de genunchi. Acestea pot include:

  • Seturi quad și de ridicare a piciorului întins
  • Exerciții pentru întărirea șoldurilor
  • Întinderi ale extremităților inferioare
  • Exerciții de echilibru

Kinetoterapeutul vă va spune cât de des să efectuați exercițiile acasă și tot el ar trebui să vă monitorizeze progresul atunci când vizitați clinica. De asemenea, există şi alte tratamente pe care le efectuaţi în timp ce vă aflați în clinica de kinetoterapie. Acestea pot include:

  • Ecografie
  • Electrostimulare
  • Bandă de kinetoterapie
  • Aplicarea de căldură sau gheață
  • Masaje ale țesuturilor moi sau mobilizarea articulației genunchiului

Rețineți că tratamentele pasive precum ultrasunetele nu s-au dovedit a fi cel mai eficient tratament pentru durerile de genunchi. S-ar putea să vă simţiţi mai bine, dar concentrarea kinetoterapiei ar trebui să fie pe restabilirea mobilității funcționale. Ar trebui să discutați despre obiectivul general al fiecărui tratament, astfel încât să înțelegeți la ce să vă așteptați.

Dacă durerea de genunchi persistă mai mult de două până la trei săptămâni sau apare ca urmare a unei traume majore, se recomandă o vizită la un medic.

În încheiere

Genunchiul este o articulație majoră a corpului, care este responsabilă pentru mers, urcat pe scări și ridicare dintr-o poziție așezată. Durerea de genunchi poate limita una sau toate aceste activități.

Kinetoterapeuţii de la Atleticokinetic – Clinica Kinetoterapie Bucuresti, vă pot ajuta să lucraţi la mențenearea flexibilităţii articulației, să depăşiţi problemele provocate de durerea genunchiului şi să vă menţineţi mobilitatea generală.

Daca ti-a placut arata si altora!