Magneziul, aliatul tău pentru un organism sănătos!

Organismul are nevoie de multe vitamine, minerale și substanțe nutritive pentru a funcționa așa cum trebuie. Printre cele de bază se află și magneziul, alături de sodiu, calciu, potasiu și fosfor.

Beneficiile magneziului pentru organism

Buna funcționare a sistemului cardiovascular, osos, nervos și muscular este una dintre responsabilitățile pe care magneziul le are. Cu ajutorul lui, calciul se fixează mai bine în oase, are un rol important în reglarea ritmului cardiac, îți aduce tensiunea arterială la valorile bune.

De asemenea, menținerea tonusului muscular și relaxarea mușchilor depind tot de magneziu. Acest mineral este important pentru diabetic deoarece normalizează nivelul glicemiei, dar îți întărește și sistemul imunitar.

Mineralul antistres

Știai că magneziul este supranumit și mineralul antistres, deoarece are un puternic efect împotriva acestuia, dar este recunoscut și pentru eficiența sa ridicată în ceea ce privește tratarea stărilor de depresie sau de anxietate.

Carența de magneziu și soluția pentru a rezolva problema

Te confrunți frecvent cu stări de oboseală, crampe musculare, inapetență, sau ai probleme cu valorile mari ale tensiunii arteriale? Înainte de a te duce cu gândul la o afecțiune gravă, oare nu cumva toate aceste simptome ar putea fi semnalele pe care organismul tău ți le transmite pentru a te anunța că nu are parte de suficient magneziu?

Pentru a-i oferi organismului cantitatea de magneziu de care are nevoie, poți proceda în două feluri: fie prin consumul unor alimente pline de acest mineral, fie cu ajutorul suplimentelor alimentare. Atenție însă: folosește-le pe cele naturale, pentru a avea siguranța că organismul tău primește doza optimă de care are nevoie.

Alimente bogate în magneziu

Specialiștii susțin că un regim alimentar echilibrat este cheia succesului, adică îți oferă cantitatea optimă de magneziu. Acesta poate fi procurat în special din legumele verzi – așa că profită de primăvara de afară pentru o cură de verdețuri proaspete, fructe oleaginoase, banane, avocado, gutui, prune, mere, fructe uscate, ciocolată amăruie cu un conținut ridicat de cacao, ciocolată integrală, leguminoase, sfeclă roșie, lapte și fructe de mare.

Comprimate, siropuri, produse de îngrijire…

Dacă din anumite motive carența de magneziu nu poate fi remediată cu ajutorul alimentației, poți merge la o farmacie sau un magazin unde se comercializează produse naturiste, pentru anumite suplimente.

Din fericire, magneziul se prezintă sub forme diferite, în funcție de problema cu care te confrunți. Astfel, avem de a face cu capsule, comprimate, produse de îngrijire, siropuri, fulgi și nu numai. Poți încerca un produs alimentar, cum sunt de exemplu acele siropuri naturiste, foarte eficiente.

Ulei de magneziu pentru relaxarea mușchilor

Relaxarea mușchilor după un efort susținut, sau pentru a elimina durerea din anumite zone, se face mult mai ușor cu ajutorul uleiului de magneziu. Acesta trebuie să fie aplicat direct pe piele, după care, prin masarea zonelor, se va ajunge la efectul dorit.

O piele frumoasă și catifelată

Toate femeile își doresc o piele frumoasă și catifelată, și de aceea cheltuie sume importante pentru a achiziționa produse de îngrijire despre care producătorii dau asigurări că sunt cele mai bune.

Totul ar fi mult mai simplu dacă, în schimb, ar folosi crème sau loțiuni pe bază de magneziu, care se achită cu brio de această sarcină. Recomandate în special pentru pielea uscată, produsele de îngrijire cu magneziu îi oferă acesteia un aspect perfect, deoarece hrănesc, repară și te scapă de semnele îmbătrânirii premature.

Fulgi de magneziu pentru relaxare și psoriazis

Ai avut parte de o zi grea și vrei puțină relaxare? Sau ești printre persoanele care au fost diagnosticate cu psoriazis? Indiferent care este răspunsul, folosește fulgii de magneziu. Sunt excelenți pentru a fi adăugați în cadă, pentru o baie relaxantă, dar și pentru a trata psoriazisul.

Fie că suferi sau nu de afecțiuni cutanate, cu ajutorul magneziului pielea ta va arăta mereu bine!

Daca ti-a placut arata si altora!