Uleiuri de motor cu amprenta neutra de carbon – Performanță la temperaturi excesive

Primul ulei de motor cu amprenta neutra de carbon din lume fabricat din gaze naturale, nu din petrol, este Shell Helix Ultra. Acest tip de ulei este formulat cu un ulei de bază limpede cristal derivat din tehnologia PurePlus din gaz natural, nu din petrol.

 Cu molecule care sunt mai rezistente la condiții dure de funcționare, Shell Helix Ultra asigură o lungă durată de viață motorului. În România, Shell Lubricants România este reprezentat de Elgeka-Ferfelis importator și distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piața din România și Moldova.

Tehnologia Shell PurePlus este un proces revoluționar care transformă gazul natural într-un ulei de bază limpede ca de cristal, practic fără impuritățile găsite în țiței. Uleiul de bază constituie aproximativ 75-90% din uleiul de motor și, prin urmare, reprezintă un pas semnificativ înainte în îmbunătățirea purității compoziției. 

Tehnologia Shell PurePlus produce un ulei de bază care oferă vâscozitate, frecare și volatilitate îmbunătățite față de cele mai comune uleiuri de bază convenționale. Aceasta înseamnă că ajută la prelungirea duratei de viață a motorului, la reducerea costurilor de întreținere, la reducerea consumului de ulei, la îmbunătățirea economiei de combustibil și la îmbunătățirea curățeniei motorului.

Performanța îmbunătățită a uleiului în condiții de temperatură extremă

La -40 de grade C, debitul de ulei poate fi de până la trei ori mai mare decât în ​​mod normal, facilitând pornirea motorului și încălzirea mai rapidă. Uleiul de motor Shell Helix Ultra nu se degradează la temperaturi extrem de ridicate pentru a oferi o performanță eficientă și o protecție a motorului. Uleiul este mai rezistent la degradare, depășind standardele industriale cu 32%.

Transformarea gazului natural în ulei de bază clar

Metanul din gazul natural reacționează cu oxigenul pur pentru a produce gaz de sinteză. Gazul de sinteză trece prin reactor și este transformat în hidrocarburi sintetice lichide. Hidrocarburile sintetice lichide sunt alimentate către o unitate de hidrocracare pentru a descompune moleculele grele în unele mai ușoare. Moleculele rezultate sunt sortate în produse finale GTL, inclusiv uleiuri de bază.  Shell adaugă un pachet de detergenți special formulat unui ulei de bază bazat pe tehnologia Shell PurePlus, pentru a crea Shell Helix Ultra, cel mai inovator ulei de motor Shell. 

Combinația unică de tehnologii Shell PurePlus și un complex de detergenți care permite Shell Helix Ultra să ofere curățenia și protecția maximă a motorului mașinii. Shell este lider mondial în inovație. Activitățile grupului acoperă întregul lanț de aprovizionare cu lubrifianți. Shell produce uleiuri de bază din opt plante, amestecă uleiuri de bază cu aditivi din peste 50 de plante și vinde uleiuri în peste 100 de țări. Shell investește puternic în tehnologii inovatoare și lucrează îndeaproape cu clienții, pentru a dezvolta soluții eficiente de lubrifiant. 

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

Daca ti-a placut arata si altora!