Pot deveni miliardar si in Romania ?

Iata o intrebare la care orice persoana doreste un raspuns . Poti sa fii miliardar oriunde atat timp cat iti doresti si lupti pentru asta .

A fii bogat este poate cea mai mare dorinta a fiecarui om . Este foarte greu sa faci o avere insa si mai greu este sa o pastrezi . Foarte putini dintre aceia care au gasit reteta succesului si au ajuns sa fie prezenti in topul celor mai bogati au si ramas in acest top . Secretul unui foarte bun antreprenor este capacitatea de a produce bani pe timp pe criza , atunci cand cei mai multi inregistreaza pierderi substantiale .

De ce are nevoie un om simplu ca sa devina miliardar ? Este posibil ca un om simplu din tara noastra sa ajunga miliardar ? Da , teoretic este foarte simplu insa practic este de-a dreptul imposibil .

Anul 2013 a insemnat pentru majoritatea oamenilor , si ma refer aici atat la persoane fizice cat si la persoane juridice, o continuare a crizei economice . Numai un grup foarte mic de oameni de afaceri au reusit sa transforme situatia economica intr-o adevarta oportunitate de castig .

Conform unui studiu ,,Wealth-X and UBS Billionaire Census’’ in anul 2013 s-a inregistrat un numar record de miliardari la nivel global , numarul acestora ajungand la 2.170 de persoane . O crestere substantiala avand in vedere ca in anul 2009 se inregistrau , la nivel mondial , un numar de 1.360 miliardari .

Ce inseamna asta ? Ei bine , pentru 810 dintre acesti miliardari ( diferenta dintre cifra anului 2013 si cifra anului 2009 ) criza financiara a insemnat o oportunitate de castig .

Mai mult , potrivit aceluias studiu , averea cumulata a miliardarilor de pe glob s-a dublat in aceasta perioada , ajungand de la 3,1 trilioane de dolari in 2009 la aproximat 6,5 trilioane de dolari in 2013 .

Ideea de a face bani , multi bani , pe timp de criza ii surade oricui . In teorie , dupa cum spuneam si mai sus , reteta succesului este foarte simpla . Ai nevoie de doar doua ingrediente , si anume : bani si un substantial apetit pentru risc. Pentru omul de rand ambele ‘’ingrediente’’ sunt foarte greu de obtinut . O afacere , oricat de mica ar fi , necesita o investitie destul de mare pentru un om de rand .

Degeaba ai oportunitatea daca nu ai bani . Insa mai grav este sa ai bani dar sa lasi oportunitatile sa treaca pe langa tine . Daca in prima situatie nu ai nici o sansa sa ajungi undeva , in a doua situatie iti meriti soarta . Trebuie sa fii constient ca oportunitatile nu curg pe banda rulanta .

Daca vrei sa ajungi miliardar trebuie sa risti , cei mai multi dintre miliardari au riscat totul si au castigat . In afaceri trebuie sa iti doresti sa ajungi la un anumit nivel si sa ai curajul sa risti atunci cand se iveste oportunitatea unui castig fabulos . Deviza ‘’totul sau nimic’’ trebuie sa te ghideze in viata . Desigur , ‘’totul sau nimic’’ atat timp cat gandesti toate deciziile pe care le iei .

In lumea celor care se bucura de faima si o avere substantiala exista o vorba care exprima foarte bine realitatea , primul milion este cel mai greu de realizat . O avere creste proportional cu capacitatea ei de a atrage noi castiguri . Dupa primul milion lucrurile incep sa se simplifice .

Christian Nowotny , unul dintre cei mai apreciati traineri imobiliari din Europa , declara in urma cu ceva timp ca : “ Celor mai bogati oameni ai lumii, oportunitatile le sunt aduse mai des decat le cauta ei . Banii atrag bani , asa este de cand lumea si acest lucru nu o sa se schimbe’’ .

Nu este suficient sa fii inzestrat cu o educatie bine aleasa . Educatia este un factor foarte important in dobandirea unei averi , insa nu este un factor determinant . Atat cunostintele cat si calitatile de sine statatoare se pot dovedii cu adevarat inutile de foarte multe ori . Insa aceste trasaturi te pot face un om foarte norocos . Cu toate acestea , poti sa ai bani , noroc si o educatie aleasa si sa nu ajungi in topul celor mai bogati .

In cele mai multe cazuri este vorba de noroc , de oportunitatea potrivita la momentul potrivit .

Romanii care au ajuns foarte bogati au cautat sa profite de oportunitatile aparute atat in tara cat si in afara granitelor. Miliardarii romani nu sunt putini la numar , insa sunt foarte discreti.

Daca ti-a placut arata si altora!