Servicii funerare Romania- ce trebuie sa cunosti?

Companiile de servicii funerare pot fi nu doar interne ci si externe si sunt cele care se ocupa cu repatrierea romanilor decedati in Spania si in alte tari europene.  Apeleaza la servicii funerare complete si transport funerar atunci cand vrei sa te asiguri ca decedatul ajunge acasa in cel mai scurt timp. Dar serviciile funerare nu sunt doar despre repatriere si despre aducerea unui decedat acasa.

Ele implica mai multe aspecte foarte importante si de aceea iti recomandam sa citesti mai jos totul despre astfel de servicii.

Repatrierea defunctului se poate realiza prin transport funerar terestru cu masini proprii, sau prin transport funerar cu avionul.

Repatrierea persoanelor decedate din Spania catre Romania

Repatrierea romanilor decedati in Spania este unul dintre serviciile funerare a caror cerere a crescut in ultimii ani, odata cu cresterea numarului de cetateni romani care locuiesc in Spania si lucreaza in aceasta tara.

Cati romani traiesc in Spania?

Comunitatea romaneasca este reprezentata in numar mare in Spania, avand in vedere faptul ca multi dintre compatriotii nostri lucreaza in aceasta tara.

Se estimeaza ca aproximativ 600.000 de romani traiesc in Spania, iar multi dintre ei s-au aflat in situatia nefericita de repatriere a uneia dintre rudele lor decedate pe teritoriul acestei tari.

Ce ar trebui facut pentru repatrierea unui cetatean roman care a murit in Spania?

Sa repatrieze cadavrul defunctului pentru a putea fi inmormantat in Romania.

In cazul in care o persoana decedata trebuie repatriata din Spania, trebuie urmate mai multe proceduri inainte ca repatrierea sa poata avea loc.

  1. Obtinerea documentelor de repatriere in caz de deces (certificat de deces, pasaport mortuar etc.)
  2. Contactati o companie romaneasca de servicii funerare care se va ocupa de procedurile de repatriere a defunctului, transportati sau ridicati si manipulati sicriul la aeroport sau in alt punct, traducand documentele necesare in tara de repatriere etc.
  3. Contactati o companie spaniola de servicii funerare din zona in care a avut loc decesul, cel mai adesea compania romaneasca poate recomanda o companie care lucreaza sau este specializata in repatrieri, in tara si orasul repatrierii.
  4. Achizitionarea de produse si servicii impuse de legislatia spaniola pentru persoanele returnate
  5. Stabilirea datelor de repatriere, ziua si ora, notificarea autoritatilor spaniole etc.
  6. Traducerea documentelor din spaniola in romana si obtinerea locului permiselor de inmormantare si inmormantare.

Cel mai adesea, pentru ca legea difera de la o tara la alta, este bine sa contactati de urgenta o companie de servicii funerare specializata in repatrieri care lucreaza in Romania, astfel incat reprezentantii acestora sa va spuna exact ce sa faceti si ce masuri sa luati pentru a putea repatria persoana decedata in Romania.

In plus, daca te afli in situatia de a sti ca in viitorul apropiat va trebui sa repatriezi o persoana decedata din Spania in Romania, este indicat sa contactezi o casa funerara din Romania sau o firma de servicii funerare pentru repatrierea decedatului din Spania in Romania.

Ce tip de sicriu se utilizeaza pentru repatrierea din Spania in Romania?

Repatrierea persoanelor decedate din Spania in Romania se realizeaza in sicrie de zinc, care trebuie apoi introduse in sicrie clasice, realizate din anumite esente de lemn si cu respectarea regulilor de grosime si dimensiuni impuse de legislatie.

Una dintre regulile obligatorii in cazul transportului funerar este ca sicriul sa fie inchis si securizat ermetic, astfel incat sa nu poata fi deschis in timpul transportului, intentionat sau accidental.

De ce tot mai multe familii au nevoie de repatriere?

Sunt tot mai multe persoane care se muta in afara tarii pentru a lucra in general si astfel cererea de repatriere a crescut, iar de cand a venit si pandemia lucrurile sunt si mai complexe in acest sens. Iti explicam in continuare de ce tot mai multe persoane au nevoie de servicii de repatriere si care este motivul pentru care romanii ajung sa isi piarda viata in alte tari.

  • Multi oameni sunt plecati la munca – dorinta de a avea o viata mai buna si mai fericita dar si de a pune in aplicare planurile facute, au determinat oamenii sa isi caute norocul in alta parte. Astfel, cei care au plecat acum mult timp si-au facut deja o viata acolo iar cand se intampla sa isi piarda viata din diverse motive trebuie sa fie adusi acasa.
  • Accidentele neprevazute sunt un alt motiv pentru care romanii mor in afara tarii. Fie ca este vorba despre un accident auto, un accident de tren si un accident vascular cerebral facut subit, toate acestea pot determina decesul spontan si complet neasteptat.
  • Studentii care pleaca sa invete in afara pot suferi accidente si pot avea nevoie de servicii de repatriere.

Acestea sunt doar cateva exemple pentru care romanii pot avea nevoie de repatriere in momentul in care isi pierd viata in afara tarii, insa cauzele decesului pot fi multiple si ideea de baza este ca vei avea mare nevoie de servicii specializate de transport funerar.

Daca ti-a placut arata si altora!