Sfaturi utile pentru inlocuirea unei baterii de telefon

In momentul in care trebuie sa inlocuiesti de exemplu o baterie Samsung recomandarea noastra generala merge spre acumulatorii originali, acestia fiind cele mai bune solutii. Regula aceasta se aplica si altor telefoane, de fapt se aplica tuturor telefoanelor atunci cand vrei sa le menajezi si sa le prelungesti durata de viata.

Telefoane mobile cu baterie instalata permanent

Tot mai multi producatori aleg bateriile instalate permanent iar  inlocuirea bateriei nu este atat de usoara. Persoanele care nu au abilitatile tehnice pentru a face aceasta operatiune trebuie sa mearga in service unde un specialist va inlocui bateria.

Schimbarea bateriei dupa perioada de garantie: alegerea libera a service-ului

Daca garantia a expirat deja, aveti posibilitatea de a alege liber service-ul. Asadar, exista multi reparatori pe Internet care isi ofera serviciile si este important sa faceti totul pentru a nu ajunge la persoana gresita. Recenziile de pe internet si parerile prietenilor pot fi un indicator clar.

Un indicator important al performantei  unui service este certificarea acestuia pentru a repara telefoane de la cei mai mari producatori. Majoritatea acestor certificari sunt vizibile pe site-ul web. Daca service-ul nu are site atunci se recomanda documentarea cu privire la alegerea ce urmeaza a fi facuta.

Schimbarea bateriei in perioada de garantie: de la dealer

Daca smartphone-ul are inca o garantie, lucrurile arata altfel. Daca nu sunteti legat de un contract, puteti contacta direct producatorul, daca ati cumparat smartphone-ul prin contract cu un furnizor de servicii mobile, acesta ar trebui sa fie primul punct de contact. Cu toate acestea, nu exista o abordare generala si fiecare magazin sau producator are politicile proprii de gestionare a problemelor.

Uneori in functie de problema aparuta cu un telefon mobil dealerul va apela la producator iar in alte cazuri va gestiona problema pe cont propriu. Spre exemplu daca in setarile iPhone din „Date de diagnostic si utilizare” apar probleme cu bateria semnalate in error log atunci bateria are o problema si telefonul se va intoarce la producatorul Apple. Este posibil ca si dispozitivul stricat sa fie inlocuit complet de Apple.

Odata ajuns in Apple Store telefonul este fie reparat, fie primiti un dispozitiv de inlocuire. Inainte de deteriorare este bine sa fie facut un backup insa cum nu stii cand se va strica telefonul este foarte posibil sa nu poti face asta. Poti seta insa sincronizarea periodica a informatiilor in cloud si astfel iti vei putea salva toate informatiile importante fara sa fie nevoie sa iti aduci aminte sa faci asta.

Cei care doresc sa incerce personal sa schimbe bateriile ar trebui sa evite sa faca asta deoarece risca sa strice telefoanele. Pentru inlocuirea unei baterii este necesar ca persoana sa aiba pe langa abilitatile necesare si trusa de scule potrivita, care de foarte multe ori lipseste.

Nu se recomanda utilizarea altor obiecte sau instrumente pentru a demonta un telefon deoarece circuitele sunt foarte fine si pot fi imediat stricate sau deteriorate atunci cand nu sunt gestionate corespunzator. O vizita la service nu costa mult insa iti ofera garantia ca telefonul tau nu va pati nimic.

Daca ti-a placut arata si altora!