Solutii pentru salvarea bateriei pentru iPhone 12

Apple a lansat recent dispozitivele iPhone 12, 12 mini, 12 Pro si 12 Pro Max; dispozitive cu adevarat uimitoare atat in ceea ce priveste specificatiile tehnice, cat si in ceea ce priveste designul, iar pretul este pe masura asteptarilor.

Aceste dispozitive insa, deja au nemultumit unii utilizatori care au inceput sa se confrunte cu probleme precum descarcarea rapida a bateriei. Utilizatorii nu se gandesc insa sa opteze pentru o inlocuire baterie iPhone, ci mai degraba se gandesc sa gaseasca diferite solutii pentru a remedia aceste probleme.

Am pregatit o scurta lista cu unele dintre solutiile pentru salvarea bateriei pe iPhone 12. Este posibil ca aceste solutii sa fie deosebit de utile pentru un numar mare de utilizatori, deci daca detineti sau intentionati sa va cumparati un asemenea telefon in viitorul apropiat, trebuie neaparat sa luati la cunostinta aceste solutii pentru salvarea bateriei pentru iPhone 12.

Verificati aplicatiile

Exista aplicatii care pot sa consume mai multe resurse ale bateriei, si aplicatii care pot sa consume mai putine resurse ale bateriei. Cu siguranta nu puteti sa stiti care consuma mai multe resurse sau mai putine, pana in momentul in care aruncati o privire asupra lor.

Indreptati-va atentia spre Setari > Baterie > Verificati utilizarea bateriei. Odata ce ajungeti in acest punct, puteti vedea cate resurse consuma fiecare dintre aplicatii. Acest lucru este deosebit de important din cauza faptului ca va poate ajuta sa dezinstalati aplicatiile pe care oricum le folositi foarte rar, si care de-asemenea va consuma foarte multe resurse.

Cand dezactivati aplicatiile care consuma multe resurse, sunt mari sansele sa va ajutati telefonul sa reziste mai mult timp incarcat.

Activati modul de economisire a energiei

O alta solutie pe care o puteti incerca, este aceea de a activa modul de economisire a energiei (modul Low Power). In aceste conditii, veti putea sa salvati mai multe resurse ale bateriei, din moment ce functia dezactiveaza unele functii si aplicatii care consuma resursele bateriei.

Activitatea de funda, Hei Siri, wifi, gps, bluetooth-ul sau datele mobile vor fi dezactivate in momentul activarii modului de economisire a energiei. Toate aceste functii amintite anterior, consuma resurse cand sunt activate, dar datorita dezactivarii, resursele bateriei vor fi salvate.

Activati incarcarea optimizata a bateriei

Dispozitivele cele mai noi de la Apple, dispun de functia de incarcare optimizare a bateriei, o functie deosebit de utila, care contribuie la prevenirea imbatranirii bateriei. Aceasta functie va invata rutina zilnica de utilizare a telefonului, si va ajuta la imbunatatirea duratei de viata a telefonului, si reduce si timpul de incarcare completa a acestuia.

Pentru ca sa activati aceasta functie, urmati urmatorii pasi: Setari > Baterie > Sanatatea bateriei > Atingeti pe Incarcare optimizata a bateriei, si comutati functia respectiva pe Activat.

Dezactivati Raise to Wake

Raise to Wake este o functie activata in mod implicit pe iPhone, si este folosita pentru a porni ecranul telefonului, de fiecare data cand ridicati dispozitivul.

In anumite situatii, este posibil ca aceasta functie sa va fie de ajutor, dar trebuie sa luati in considerare si faptul ca va consuma foarte multe resurse; si in plus, nu in fiecare clipa aveti nevoie de aceasta functie.

Ca sa dezactivati acesata functie accesati Setari > Afisare si luminozitate > Apasati pe Raise Wake si comutati aplicatia pe Off.

Acest mic truc, va poate ajuta sa economisiti resurse ale bateriei, si sa va ajutati telefonul sa reziste mai mult timp incarcat. Daca faceti acest lucru, si urmati si pasii anterior mentionati, sunt mari sansele de a va ajuta telefonul sa reziste incarcat o perioada de timp mai lunga, iar astfel probabil nu va mai fi nevoie de inlocuirea bateriei iPhone.

Daca ti-a placut arata si altora!