Tot ce trebuie sa stiti despre unelte si scule electrice

Unele dintre cele mai comune scule si unelte electrice sunt bormasinile si le puteti gasi pe Casa Idea la cel mai bun pret. Bormasinile pot fi fie cu cablu, fie (mai frecvent) fara fir. Ele vin cu o varietate de biti de foraj de dimensiuni diferite, si adesea au atasamente regulate. Familiarizati-va cu partile, functiile si masurile de siguranta pentru burghiul dvs. de putere inainte de a incepe gaurirea sau insurubarea.

Aplicati o presiune constanta la baza in timpul gaurilor. Pozitionati-va mainile astfel incat mana dvs. dominanta sa tina manerul burghiului si puneti cealalta mana pe baza sau in jurul corpului burghiului. Cand gauriti o gaura in orice material, asigurati-va ca bitul este exact perpendicular pe suprafata pe care doriti sa o gauriti. Apasati usor astfel incat bitul sa se scufunde in materialul pe care il forati.

Limitati adancimea orificiului. In unele cazuri, este posibil sa nu aveti nevoie sa trageti o gaura la fel de adanca ca bitii sa mearga. Daca doriti sa limitati adancimea orificiului, utilizati butonul “invers” pentru a va ajuta sa trasati exercitiul din materialul pe care il trasati. Odata ce ati forat destul de adanc, inversati burghiul si rasuciti bitul inapoi pentru a va ajuta sa scoateti burghiul din gaura.

Faceti o gaura pentru suruburi in lemn gros. Va trebui sa faceti o gaura pilot daca aveti de-a face cu lemn dens sau cu o alta substanta prea groasa pentru a conduce direct un surub. Trageti gaura pilot cu un burghiu de dimensiuni putin mai mici decat surubul, astfel incat surubul sa nu se desprinda in orificiu.

Pentru a gasi dimensiunea corecta a burghiului, tineti burghiul in fata surubului. Bitul trebuie sa acopere corpul surubului, dar firele trebuie sa fie vizibile deasupra si dedesubtul burghiului.

Faceti o gaura pilot pentru a crea gauri mari. Utilizati unul dintre cele mai mici burghie pentru a face o gaura pilot. Faceti gaura la fel de adanca cat gaura finala va fi. Apoi, asezati varful burghiului mai mare in gaura pilot si folositi gaura pilot ca ghid. Veti risca sa crapati lemnul de esenta tare in doua, daca forati o gaura mare in el fara o gaura pilot.

Slabiti varful mandrinei. Varful mandrinei este proiectat pentru a fi fixat strans in jurul tijei sau bazei oricarui burghiu sau bit pe care il introduceti. Pentru a elimina un bit si introduce altul, va trebui sa slabiti mandrina. Tineti partea din fata a mandrinei si rotiti-o ferm in sens invers acelor de ceasornic. Ar trebui sa observati cele trei varfuri care tin capul in loc sa se slabeasca si sa se retraga in mandrina.

Selectati bitii sau instrumentele pe care doriti sa le utilizati. Cele mai multe burghie de putere sunt vandute cu un pachet de burghie de demaraj, desi mai multe tipuri pot fi achizitionate la magazinul de hardware local, in functie de sarcina pe care trebuie sa o indepliniti.

Introduceti becul si strangeti varful mandrinei. Odata ce ati selectat bitul pe care doriti sa-l utilizati pentru proiectul dvs., introduceti tija (baza) bitului la aproximativ 1,75 cm (1,7 cm) in varful mandrinei. Apoi, strangeti mandrina. Continuati strangerea pana cand cele trei varfuri metalice vor iesi din mandrina si se vor fixa cu fermitate in jurul burghiului.

Daca ti-a placut arata si altora!