Un designer vestimentar iti arata cinci rochii de mireasa si cum sa alegi cele mai potrivite in functie de tipul tau de corp si de tipul de nunta pe care o vei avea .
Sfaturi pentru alegerea rochiei de mireasa perfecte
Ziua nuntii tale va fi poate unul dintre cele mai speciale momente din viata ta si, cand te gandesti la acea zi, primul lucru care iti vine in minte este rochia de mireasa. Asa ca, pentru a arata frumos si asa cum ai visat dintotdeauna, trebuie sa tii cont de anumite recomandari pentru a alege rochia perfecta. Poti gasi rochii interesante si chiar ti le recomandam, la Rochie mireasa Bucuresti.
- Unde si cum va fi nunta ta, este cheia
Designerii de moda ne spun care sunt cele cinci rochii de mireasa pe care le poti purta, fie intr-o casatorie civila, fie intr-o casatorie religioasa. De asemenea, ei ofera sfaturi si sfaturi cu privire la alegerea tinutei, in functie de forma corpului tau.
“Primul lucru la care ar trebui sa se gandeasca o mireasa este tipul de nunta pe care il va avea, fie ca este in biserica, pe plaja, la tara; fie ca este zi sau noapte, deoarece tot ceea ce influenteaza rochia. Daca este pe timp de zi nu ar trebui sa aiba multa luminozitate, ar trebui sa fie subtila si proaspata. Noaptea sunt nuntile de vis ca cea a unei printese, poti folosi mai multe pietre, dar cu o stralucire fila si draguta, foloseste si dantela sau guipur”.
- Evaluati-va tipul de corp
Un alt punct important atunci cand alegeti rochia de mireasa este sa vedeti ce tip de corp aveti. “Nu poti purta o rochie in forma de sirena daca corpul tau este un triunghi inversat pentru ca nu putem marca soldul, ceea ce iti lipseste”, a spus designerul.
- Indrazneste sa lasi albul si alege alte culori
Designrii cer adesea mireselor sa indrazneasca un pic mai mult si sa iasa din alb tipic, crem sau fildes. “Albul este perfect pentru miresele cu piele inchisa, dar puteti lucra si cu o culoare nud, puteti combina nuante de auriu, argintiu sau pasteluri pentru a iesi din comun.”
Rochie de mireasa pentru corp triunghi inversat: aceasta tinuta este in linie A, realizata cu matase naturala si are multa miscare, asa ca te va favoriza daca ai sold mic. O nunta pe plaja este ideala de zi sau noapte.
Rochie de mireasa pentru corpul drept: in aceasta tinuta este vorba despre marcarea taliei si folosim decolteurile pentru a ascunde faptul ca exista o lipsa de bust sau sold. Este ideal pentru o nunta plina de viata pe timp de noapte.
Rochie de mireasa pentru corp clepsidra: are un decolteu subtil, marcheaza talia si silueta miresei. Este perfect pentru o nunta biserica, este confortabil si nu are nevoie de accesorii. Cu un voal nu atat de lung este suficient. Aceasta rochie va face mireasa arata foarte sexy.
Rochie de mireasa pentru corp clepsidra, triunghi inversat si triunghi (deghizeaza soldul): poarta o tinuta care are taieturi cu transparenta brodate cu cristale si are o mantila cu fire de aur pentru a acoperi spatele si umerii. In plus, are un voal de 3 metri.
Informatii interesante despre istoria nuntilor si a rochiilor de mireasa
Nuntile nu au fost mereu romantice si initial au aparut sub forma de afacere, cel mai bun exemplu in acest sens fiind piata de mirese din Babilon. Se poate presupune ca femeile din piata casatoriei din Babilon trebuiau sa arate pregatite pentru piata, astfel incat sa obtina cel mai mare pret posibil (si, probabil, sa fie vandute in cele mai confortabile circumstante). Herodot nu spune ce purtau aceste femei, dar este posibil ca cineva sa fi incercat sa se asigure ca arata cel mai bine.
In 1875, artistul britanic Edwin Long a pictat o interpretare a scenei, bazata pe descrierea lui Herodot, precum si pe imagini din artefacte asiriene. Toate potentialele mirese din tabloul lui Long poarta haine drapate in crem sau alb, in timp ce barbatii care liciteaza pentru ele poarta un amestec de nuante mai inchise. Dar aceasta schema de culori are mai mult de-a face cu ideile victoriane despre fecioare, nunti si puritate – asociatii care aproape sigur nu existau in lumea antica – decat orice precedent istoric real. Totusi, in anumite momente si in anumite locuri, ideile despre felul de frumusete sau virtute pe care ar trebui sa o posede o noua mireasa s-au agatat de o poveste, un mit, o parte din cultura sau o casatorie faimoasa, iar traditiile si superstitiile s-au intensificat. De-a lungul timpului, aceste manifestari s-au transformat in ceremonie.
In cea mai mare parte a istoriei, nici macar miresele occidentale nu s-au imbracat in alb. In Roma antica, unde casatoriile erau sarbatorite cu petreceri si banchete – un eveniment social important, daca nu un sacrament – miresele purtau voaluri lungi de galben intens peste o coafura complicata impletita in sase parti. Voalul galben a fost descris ca fiind „culoarea flacarii” si astfel miresele insesi erau ca torte, aducand lumina si caldura caselor noilor lor soti.