Turismul – un domeniu in care se merita sa investesti ?

Turismul , este in momentul de fata , unul dintre sectoarele economice cu potential mare de dezvoltare din tara noastra . Muntii Carpati , Coasta Marii Negre si Delta Dunarii , cea mai bine conservata delta din Europa parte a patrimoniului mondial UNESCO , ofera turistilor peisaje naturale spectaculoase si o istorie bogata .

Tara noastra a devenit in ultimii ani o destinatie preferata de foarte multi europeni . Potrivit statisticilor , peste 60% dintre turistii straini care viziteaza tara noastra anual sunt membri ai Uniunii Europene .

Una dintre cele mai apreciate zone turistice din Romania este orasul Busteni in care se afla una dintre cele mai frumoase statiuni montane din tara noastra . Pe site-ul mai sus mentionat se ofera spre vanzare un hotel foarte frumos cu restaurant , sala de conferinte si un teren adiacent de 1070 mp .

Pentru un pret de 1,35 milioane de euro puteti achizitiona o unitate hoteliera situata in imediata apropiere a partiei Kalinderu si la aproximativ 10 minute de centrul orasului . Hotelul si vila adiacenta , cu o suprafata totala construita de 1707 mp , dispune de 34 de camere si 4 apartamente . De cealalta parte , atat restaurantul cat si sala de conferinte au o capacitate de 70 de locuri fiecare .

Situat pe Valea Prahovei , la poalele Muntilor Bucegi , orasul Busteni se intinde pe o suprafata de 7 km de-a lungul Vaii Prahovei . Situat intre Vadul Cerbului si tunelul sapat in muntele Muchia Lunga , acest oras ofera turistilor o panorama de o frumusete rara si o multime de oportunitati de petrecere a vacantei.

Statiunea climaterica Busteni mai este denumita si ‘’Capitala Alpinismului Romanesc’’ gratie numarului mare de trasee montane . Si cand spun numar mare ma refer la nici mai mult nici mai putin de 280 de trasee spectaculoase .

Pozitionarea statiunii este una de vis oferind turistilor cai de acces catre toate punctele de atractie din Masivul Bucegi , si ma refer aici la Jepii Mari si Jepii Mici , Piatra Arsa , Costila si Caraiman . In plus este legata de platoul Bucegi printr-o linie de telecabina spectaculoasa , cea mai lunga linie de telecabina din Romania si a treia din Europa .

Pe langa aceste minunate trasee montane , Statiunea Climaterica Busteni pune la dispozitia turistilor o multime de obiective turistice . Printre acestea se numara : casa scriitorului Cezar Petrescu , Castelul Cantacuzino , Cascada Urlatoarea , Sfinxul , Babele , Grupul Batranilor , Parcul National Bucegi , Poiana Crucii etc .

Germania , Italia , Polonia si Austria sunt tarile care furnizeaza Romaniei cei mai multi turisti in fiecare an . Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica , in 2013 tara noastra a inregistrat nici mai mult nici mai putin de 1,7 milioane de turisti straini .

Acestia au cheltuit in vacantele petrecute in tara noastra anul trecut putin peste 1 miliard de euro ( aproximativ 4,79 miliarde de lei ) , ceea ce inseamna o medie de 635,29 euro/persoana . Marea parte a acestor bani reprezentand suma cheltuita pe cazare .

Din pacate numai 18% din piata turistica a tarii noastre este reprezentata de straini , asta in conditiile in care Romania trebuie sa mai lucreze la capitolul ‘’valorificarea potentialului turistic’’ si la capitolul infrastructura .

Daca ti-a placut arata si altora!