Pe măsură ce întreaga lume se străduiește să facă față Coronavirusului, companiile au făcut tot posibilul să găsească cel mai bun răspuns la pandemie. Având în vedere că majoritatea țărilor sunt supuse unui anumit tip de izolare sau carantină, nu există aproape niciun comerciant să nu fi fost afectat de aceste vremuri incerte. Acest lucru este resimțit cel mai tare de cei care au puncte de vânzare doar fizice. Majoritatea dintre ei s-au confruntat cu necesitatea de a închide pe o perioadă mai scurtă sau lungă de timp locațiile unde activau. Chiar și cei care au avut posibilitatea să rămână deschiși au observat o scădere a numărului de clienți care le treceau pragul din cauza fricii instalate și a creșterii comenzilor online.
În funcție de modul în care este structurată economia fiecărei țări, acestea încearcă să vină cu o soluție eficientă. Guvernele iau în considerare diferite măsuri de sprijin economic, dar inflația globală nu va fi evitată.
Cercetările făcute de Emarsys și GoodData arată că veniturile din comerțul electronic în Statele Unite cresc cu 42% de la an la an. Prin urmare, este inutil să spunem cât de important este în ziua de azi să ai un site de eCommerce bine optimizat.
Comercianții care au investit deja timp și efort în crearea unui site web ușor de utilizat sunt cu siguranță într-o poziție mai bună. Dar, nu este totul pierdut încă pentru cei care nu s-au gândit la această variantă din timp. Toți cei din domeniul vânzărilor ar trebui să se gândească la modul în care își pot vinde produsele online și la felul cum ar putea atrage potențiali cumpărători să opteze pentru shopping-ul online în loc de cel fizic. Se așteaptă ca prețul de achiziție să crească, precum și costurile serviciilor, toate acestea ducând la creșterea tuturor prețurilor la nivelul întregii piețe.
În aceste vremuri dificile, fiecare afacere este afectată diferit. Prin urmare, este esențial să cunoaștem modul în care cei din retail(Retail sau vânzare cu amănuntul este acea activitate comercială ce presupune vânzarea unui produs direct către consumatorul final) răspund la schimbările pieței. Unii dintre ei s-ar putea să fi schimbat condițiile anterioare, așa că primul tău pas ar trebui să fie întotdeauna să verifici dacă acordul anterior este încă valabil. Dacă ești anunțat că va avea loc o schimbare a modului în care își desfășoară activitatea, trebuie să o iei în considerare cu mare atenție și să iei o decizie dacă este ceva cu care ar trebui să fii de acord sau nu.
De asemenea, există modificări care nu mai sunt în mâinile comercianților cu amănuntul – centrele comerciale au avut o perioadă destul de lungă în care au fost închise și, prin urmare, toată lumea s-a bazat pe comenzi online. După redeschiderea acestora, programul de lucru a fost redus, există limitări în ceea ce privește numărul de persoane prezente simultan într-un magazin și uneori poți vedea și limitări în ceea ce privește cantitatea de produse achiziționate.
Aislelabs a făcut cercetări foarte detaliate cu privire la modul în care lucrurile se schimbă pentru retailerii din întreaga lume. Poți observa cu ușurință că până și cei mai mari comercianți din lume se luptă să rămână pe poziții și că acțiunile pe care tu dorești să le întreprinzi nu sunt independente de măsurile la nivel de piață.
Astfel, unul dintre primele lucruri pe care toți cei din domeniul vânzărilor sunt nevoiți să îl facă în aceste situații este schimbarea prețurilor produselor pe care le comercializează. Aceasta poate fi o decizie bună, dacă discutăm despre produsele de lux, care în perioada aceasta nu au fost la mare căutare și este și justificat de ce. Incertitudinea vremurilor îi determină chiar și pe cei foarte bogați să fie mai chibzuiți când vine vorba de a cheltui pe lucruri pompoase. O mică scădere care pentru comerciant este neînsemnată din punct de vedere al profitului poate însemna vânzări mai numeroase și per total încasări mai mari. Pe de altă parte, însă, ce facem cu produsele care ne asigură existența și minimul confort în viață? Crești prețul ? Riști să îți plece clienții la concurență. Scazi prețul? Riști să ajungi pe minus. Atunci cum decizi ce este mai bine să faci pentru a putea să îți păstrezi și clienții și profitul?
Cu ajutorul monitorizării prețurilor. Și nu mă refer să iei fiecare magazin la pas să cercetezi ce prețuri impun colegii de breaslă, sau să stai să navighezi online pentru același scop, ore în șir. Exista deja ceva care face aceste acțiuni pentru tine și chiar mai mult decât atât. Există instrumente de monitorizare a prețurilor disponibile pe piață care te pot ajuta cu această sarcină, iar PriceVent este soluția potrivită pentru tine.
Și din moment ce este bine cunoscut că a face un salt în necunoscut poate fi dificil și anevoios, PriceVent oferă o perioadă de încercare gratuită, astfel încât să poți testa toate posibilitățile pe care le poate oferi acest soft!
Lecții învățate…
Deși aceasta este o perioadă extrem de dificilă atât pentru comercianții cât și pentru producători și chiar și pentru clienți, este mai clar ca niciodată cât de important a devenit comerțul electronic. Așa că oferă-ți șansa să îți crești afacerea și permite-ți să fii ajutat pentru a putea realiza acest lucru.
„Succesul nu constă în a nu comite greșeli, ci în a nu comite niciodată o greșeală a doua oară.” – Josh Billings