Cum ingrijesti un boxer?

Daca este vorba despre caini familiari si prietenosi, Boxerul este o optiune excelenta si este ca acest joc poate fi un mare prieten al copiilor, rabdator si plin de putere, este la fel de bun ca protectorul. Dar pentru a creste sanatos si puternic necesita o atentie deosebita, asa ca aici oferim in detaliu toate cheile care inconjoara ingrijirea Boxerului.

Pentru stramosii sai vanatori, acest animal poate fi putin suspicios fata de straini, indiferent daca sunt oameni sau animale, deci este convenabil de la catelus sa-l faca sa socializeze cu oamenii si animalele de companie, astfel incat la maturitate va fi mai simpatic si mai putin teritorial.

In ciuda blanii sale scurte si stralucitoare, Boxer este o rasa care pierde de obicei o multime de par, deci este convenabil sa o periati zilnic pentru a impiedica casa si mobilierul sa-si simta prezenta.

Acest animal are un spirit foarte jucaus si dinamic si, desi se poate adapta perfect la un apartament, trebuie sa faca exercitii zilnice pentru a arde energiile si pentru a-si mentine toata puterea.

Ca orice alt caine, boxerul trebuie hranit in functie de varsta sa, trebuie sa primeasca si portiunile corespunzatoare arderii caloriilor pentru a evita obezitatea.

Dupa opt ani au tendinta de a prezenta tumori, astfel incat se recomandam un control veterinar frecvent, cel putin de doua ori pe an.

O alta boala la care boxerul este predispus sunt problemele cardiace, astfel incat mentinerea dietei echilibrate si a unei vieti active este de mare importanta.

Acest animal minunat, protector si mare spirit necesita dragoste si atentie, ii place sa impartaseasca cu familia si sa se joace, asa ca nu uitati sa dedicati timpul pe care il merita.

Boxer adult

Cand cainele Boxer are sase luni, dieta trebuie sa se schimbe si trebuie sa va asigurati ca hrana pe care i-o dati are 40% carne, 50% legume si 10% carbohidrati si trebuie sa fie intotdeauna uscata, astfel incat dintii sa se formeze corect. Cantitatea este redusa la 80 de grame de fiecare data si doar de doua ori pe zi.

Odata ce cainele boxer implineste un an, puteti pregati singur mancarea, dar tinand cont de urmatoarele considerente: trebuie sa gatiti toate alimentele, nu trebuie sa sarati si exista unele interzise, cum ar fi ciocolata, cartofii, leguminoasele, picante, resturile de alimente si prajituri sau dulciuri.

In plus, este mai dificil sa se masoare cantitatile, deoarece cele 80 de grame trebuie mentinute in fiecare admisie, de doua ori pe zi.

Prin urmare, se recomanda sa pastrati hrana uscata cu specificatia nutrientilor (carne, legume si hidrati) si sa-i dati 80 de grame dimineata si 80 noaptea.

Recomandare: Boxer adult 12 kg

Suplimente alimentare

Odata ce cainele Boxer este un adult (de la sase luni, minim) puteti suplimenta dieta cu ulei de peste sau ulei de in pentru a face blana lor sa arate mai stralucitoare. De asemenea, ii puteti oferi premii pentru a se imblanzi, atata timp cat este greu si in cantitati moderate, pentru a nu depasi prea mult din caloriile pe care trebuie sa le manance zilnic.

Cele mai comune probleme de sanatate ale boxerului

Boxerii sunt caini inteligenti, care sunt foarte loiali familiilor lor. Din pacate, la fel ca multi alti caini de rasa, sunt predispusi la anumite conditii de sanatate.

Daca va ganditi sa cumparati un catelus Boxer, asigurati-va ca parintii catelusului dvs. au efectuat screening-ul de sanatate relevant pentru a reduce sansele ca catelul dvs. sa fie afectat de anumite boli. Va recomandam sa cautati un crescator asigurat de Kennel Club, deoarece acestea indeplinesc cerinte suplimentare care vor aduce beneficii sanatatii catelului dvs.

Unele dintre conditiile pe care le pot dezvolta Boxerii includ:

  • Sindromul brahicefalic obstructiv al cailor respiratorii (BOAS) – acest lucru poate provoca probleme severe de respiratie la unii boxeri cu fete mai scurte.
  • Displazia soldului – in cazul in care articulatia soldului nu se potriveste perfect, ceea ce va duce in cele din urma la artrita. Inainte de reproducere, cainii trebuie sa fie examinati prin raze X prin intermediul sistemului BVA / Kennel Club Hip Displasia Scheme .
  • Epilepsie – o tulburare cerebrala care provoaca convulsii .
  • Probleme oculare – cum ar fi ulcerele corneene datorate formei craniilor si proeminentei ochilor.
  • Probleme cardiace – cum ar fi cardiomiopatia sau stenoza aortica. Inainte de reproducere, parintii ar trebui sa fie examinati.
  • Probleme ale pielii – cum ar fi negii, eczemele pielii, alergiile cutanate si durerea in pliurile pielii din jurul fetei (dermatita a pliurilor pielii).

Daca doriti sa reduceti la minimum riscul ca animalul de companie sa aiba probleme, puteti citi sfaturile noastre privind alegerea unui caine de rasa.

Boxerii sunt caini activi si amuzanti, care pot avea o intretinere ridicata din cauza nevoilor lor de exercitii. Daca va place sa iesiti si sa mergeti, ar putea fi o rasa buna pentru dvs.! O gradina mare securizata este o necesitate daca aveti un boxer, astfel incat acestea sa aiba suficient spatiu pentru a se juca.

 

Daca ti-a placut arata si altora!