Chiar dacă se spune că atunci când optezi pentru o firmă de pompe funebre profesionistă nu mai ai nicio grijă referitor la organizarea unei înmormântări pentru cineva drag, să știi că asta nu înseamnă că nu vei fi consultat în niciun fel referitor la deciziile care se vor lua.
Evident, vei opta pentru unul dintre acele multe pachete funerare care ți se pun la dispoziție, dar indiferent care sunt pașii care sunt de urmat în acest caz, vei fi permanent în legătură cu un reprezentant al firmei, pentru ca totul să se desfășoare în perfectă ordine.
Decizia îți aparține
Una dintre cele mai importante etape din organizarea unei înmormântări se referă la alegerea unuia dintre multele sicrie pe care firma de pompe funebre le are în acest scop. Poate fi destul de copleșitor, așa că avem pentru tine câteva îndrumări în acest sens.
Ce reprezintă sicriul?
Cunoscut sub numele de coșciug sau raclă, sicriul reprezintă de fapt un fel de cutie funerară în care este așezat trupul persoanei decedate. Acesta urmează să fie înmormântat sau incinerat, împreună cu corpul defunctului, în funcție de dorințele clientului.
Materialul din care este fabricat
În funcție de materialul folosit la fabricarea lui, avem mai multe tipuri de sicrie. De regulă, este preferat lemnul, dar și aici avem o altă clasificare, în funcție de esența acestuia. Cele mai utilizate specii sunt bradul, nucul, plopul, stejarul sau fagul. Evident, există și varianta de lux, din lemn de esență tare, dar acestea sunt destul de scumpe, așa că sunt rezervate doar personalităților.
O altă alegere populară este metalul, iar zincul este cel care conduce detașat în acest clasament. De asemenea, atunci când vine vroba despre repatrieri, sicriul de zinc devine chiar obligatoriu.
Forma sicriului
Atunci când nu ai tangent cu acest domeniu, te gândești la sicriu ca la o cutie simplă, dreptunghiulară. Ei bine, trebuie să știi că există și modele speciale, cu o formă hexagonală sau chiar octogonală. Tu ești cel care decide forma acestuia, sau chiar persoana decedată, care și-a manifestat o anume preferință în acest scop, înainte de încetarea din viață.
Culoarea sicriului
Din nou, avem de a face cu preferințele fiecăruia, dar de regulă culorile mai deschise sunt rezervate tinerilor și reprezentantelor sexului frumos. În schimb, culorile ceva mai închise sunt pentru bărbați sau personalități marcante. De asemenea, în cazul copiilor sau a persoanelor necăsătorite se practică folosirea sicriului de culoare alba.
Cam acestea sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când alegi sicriul pentru înmormântarea celui drag. Evident, fiind vorba despre o firmă de pompe funebre profesionistă acestea sunt deja echipate cu tot ceea ce trebuie, dar dacă vrei ceva aparte, poți discuta cu personalul dacă îți pot îndeplini și aceste doleanțe.