Ai avut parte de refuzul imbarcarii in ultimii 3 ani? Cazul tau nu este singular. In loc sa iti plangi de mila sau sa incerci sa povestesti si altora doar doar vor invata ceva din experienta ta, mai bine actionezi. Afla care iti sunt drepturile in acest sens si cum te poate ajuta echipa de la Aerohelp.
Ce presupune imbarcarea refuzata?
Sunt situatii in care companiile aeriene vand mai multe bilete pentru o cursa aeriana, numar ce depaseste capacitatea aeronavei. Merg la risc, crezand ca poate nu se vor prezenta toti la imbarcare. Asadar, imbarcare refuzata poate fi intr-un astfel de caz. De vina nu este pasagerul, insa pe moment tot el are de suferit din aceasta practica.
Alte situatii in care unui pasager i se poate interzice imbarcarea se refera la cazuri in care acesta nu respecta conditiile de calatorie.
Asadar, in functie de fiecare situatie in parte, unele cazuri de acest gen pot fi eligibile pentru compensatii. Ai dreptul de a cere despagubire pentru ce ti s-a intamplat.
Cum stiu daca pot rezolva o situatie astfel?
Cei de la Aerohelp, cu pagina oficiala www.aerohelp.ro, iti pun la dispozitie serviciile de consultanta juridica. Te poti baza pe aceasta echipa sa iti analizeze situatia si sa iti ofere un verdict. Daca esti eligibil pentru compensatii – ce pot varia intre 250 si 600 de euro – cazul poate merge mai departe. Dupa ce ai castig de cauza, vei achita un comision catre echipa Aerohelp. In caz contrar, nu ai nimic de platit.
Exista si cateva conditii de baza pentru a ajunge la un final fericit, in care te alegi cu acea compensatie. Cazul trebuie sa fie nu mai vechi de 3 ani. De asemenea, daca la acel moment ai semnat vreun act prin care ti-ai asumat sa nu ceri pretentii pe viitor, sansele tale sunt nule acum. Unii accepta propunerea reprezentantilor companiei aeriene, accepta alt zbor, de la alta companie aeriana spre exemplu si fara sa stie isi anuleaza posibilitatea de a cere despagubiri ulterioare.
Ce trebuie sa fac
Acceseaza pagina oficiala aerohelp.ro. Aici vei descoperi toate informatiile de care ai nevoie si pasii ce trebuie sa ii parcurgi pentru a initia procedura. Afla tot cadrul legal, care sunt drepturile tale de pasager si astfel sa fii pregatit daca vreodata ti se va mai intampla asta.